pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
22 Ocak 2019 Salı - 22:45

THY 5 YENİ TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’nda beş operasyonel tesisinin açılışını gerçekleştirdi

THY 5 YENİ TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI

Türk Hava Yolları, Mart ayında gerçekleşecek büyük taşınma öncesi, İstanbul Havalimanı’nda 42.399 metrekare oturum alanı üzerinde, toplam 50.379 metrekare kapalı alana sahip, 5 operasyonel tesisin açılışını gerçekleştirdi.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen programda, operasyonel olarak ihtiyaç duyulan Hat Bakım Hangarı, Hızlı Kargo Sevk Üssü, Uçak İçi Ürünler Deposu ve ULD Tamir & Bakım ve Akü Şarj Tesislerinden oluşan toplam 5 tesisin açılışı yapıldı.

Ayrıca inşası son safhaya ulaşan Uydu Kargo Binası, Uydu İkram Binası, Hava Tarafı Personel Geçiş Kapısı (ASG), TGS Yönetim ve Yer Hizmetleri Teçhizat Bakım Binası (GSEM), Operasyon Merkezi (Ekip Terminal kısmı) toplam 150 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerimiz büyük taşınma öncesi tamamlanarak hizmete hazır hale gelecektir.

Taşınma sonrası 2. faz tesislerinin inşasına 2019 yılında da devam edecek olan Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı operasyonlarını, tüm fazları tamamlandığında yaklaşık 700.000 m² kapalı alana sahip, dünyanın en büyük kampüsünden gerçekleştirecek.

Bayrak taşıyıcı havayoluna ait bu kampüs tamamlandığında ise; 4 bölgede ana ve uydu binalar olarak adlandırılan 14 (MRO-Uçak Bakım Hangarları, Ana Kargo ve Uydu Kargo Binası, Ana ikram ve Uydu İkram Binası, Hava Tarafı Personel Geçiş Kapısı (ASG), TGS Yönetim ve Yer Hizmetleri Teçhizat Bakım Binası (GSEM), Operasyon Merkezi ve Ekip Terminal Binası, Hat Bakım (LMH) Binası, Geçici Hangar Binası, Kargo Hızlı Sevk Üssü, Uçak İçi İkram Deposu, ULD Tamir Atölyesi ve ULD Depolama Alanı) tesisten oluşacak.

EKŞİ : 3 MART’TA HAZIRIZ

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi törende yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı’ndaki hangarın 4 yılda bittiğini belirterek, “Burası 202 günde bitti. Önümüzdeki 25 yılı planlayarak, buna yakışır şekilde tesislerimizi yaptık. Dünyanın havacılık merkezi İstanbul olacak. Burası hat bakım merkezimiz. Bunun gibi 20 tane olacak. Sayın Bakanım biz 3 Mart’ta hazırız“ dedi.

Törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan tesislerin, tüm fazları tamamlandığında milli havayoluna ait devasa bir yerleşke hizmeti verecek Kampüs’ün yapım sürecinde bir nevi lokomotif oluşturduğuna işaret eden ve bu bağlamda söz konusu tesislere farklı bir önem atfettiklerini belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tarih yaklaştıkça, heyecanını her geçen gün daha da yoğun yaşıyor olduğumuz yeni evimize geçiş, sürekli belirttiğimiz gibi sadece Türk Hava Yolları’nın değil, ülkemiz sivil havacılığının en önemli dönüm noktasını oluşturacak. Bizler şükür ki, bu müthiş serüvenin faal oyuncuları olarak tarihte yerimizi alıyor olacağız. İşte tam da buradan hareketle, bugün açılışını yaptığımız tesisler gibi, bu sürece sağladığımız her bir katkıyı, bu abidevi yapıya eklediğimiz bir yapı taşı olarak görüyor ve bundan aldığımız gurur ve motivasyonla da, ülkemizin gelişim sürecinde artı değer oluşturacak daha nicelerinin planlamasını bugünden gerçekleştiriyoruz.”  

 

 
ARJANTİNLİ FUTBOLCUNUN UÇAĞI KAYIP
 
BAKAN TURHAN: HAVACILIĞIN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS’TAN ANKARA-BAKÜ HATTI
Pegasus Havayolları, başkent Ankara ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü birbirine bağlıyor
ATLASGLOBAL A330 İLEKAPASİTE ARTIRDI
Atlasglobal Havayolları, filosuna kattığı Airbus A330 ile yolcu taşıma kapasitesini artırdı
THY’NİN 2019 HEDEFİ 80 MİLYON YOLCU
Türk Hava Yolları(THY), 2019 yılındaki hedef ve beklentilerini açıkladı
 
THY BAZI İTALYA SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları(THY), İtalya'daki grev nedeniyle bazı seferlerini iptal etti
‘İLK HAVACI KADIN SİCİLİ’ İLANLARI YAYIMLANDI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme ...
ONUR AIR TİP EĞİTİMİ İÇİN ADAY ARIYOR
Onur Air, Airbus 320/321 uçaklarında tip eğitimi için aday arıyor
 
PEGASUS’TAN PİLOT YETİŞTİRME PROGRAMI
Pegasus Hava Yolları, pilot olma hayaliyle büyümüş gençlere “Pegasus Pilot ...
TASSA LIV HOSPITAL’LA ANLAŞTI
Liv Hospital Ulus ve TASSA Kabin Memurları Derneği önemli bir işbirliğine imza attı
THY’DE DUYGUSAL VEDA
Türk Hava Yolları’nda 28 yıldır çalışan Nurgül Tufan duygusal bir törenle emekliye ayrıldı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası