pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
5 Nisan 2019 Cuma - 17:34

TAŞINMA PLANLANDIĞINDAN DAHA İYİ İLERLİYOR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sabaha karşı başlayan taşınma operasyonunun planlandığından biraz daha iyi bir durumda ilerlediğinin belirterek, "280'in üzerinde TIR teslim edildi. Taşınacak yükün yüzde 36'ya yakını teslim edilmiş oldu. Özellikle bu akşam yüzde 70'e yakın kısım; yarın saat 10'a kadar yüzde 76 daha taşınıp yüzde 2'lik kısmı kalacak" dedi.

TAŞINMA PLANLANDIĞINDAN DAHA İYİ İLERLİYOR

THY Genel Müdürü Ekşi, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yönelik sabaha karşı başlayan 'büyük taşınma'da gelinen son duruma ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 'büyük göç'ün planlandığından daha iyi bir durumda ilerlediğinin belirterek Ekşi, "280'in üzerinde TIR teslim edildi. Taşınacak yükün yüzde 36'ya yakını teslim edilmiş oldu. Özellikle bu akşam yüzde 70'e yakın kısım; yarın saat 10.00'a kadar yüzde 76 daha taşınıp yüzde 2'lik kısmı kalacak. Dolayısıyla bu akşam saat 22.00'den sonra Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı'na olan yol kapatılacak ki, yaklaşık 580'e yakın TIR oraya rahatlıkla gidebilsin" diye konuştu. 

"UÇAKLARIN İNTİKALLERİ BAŞLADI"

Karayolunun trafiğe kapalı saatlerde 700'den fazla tekerlekli apron aracının sürücüleriyle birlikte yola çıkacağını aktaran Ekşi, İstanbullular'dan bunu dikkate alarak trafiğe çıkmalarını istedi. 

Ekşi, şunları söyledi:

"Uçaklarımızın da intikalleri başladı. 12 uçağımızın haricinde bu sabah itibariyle de 8 uçağımız gitti. Bu akşam 60'a yakın uçağımız daha gidecek. Dolayısıyla bu akşamdan itibaren çok büyük bir akış başlayacak. Malzemelerimizin ve uçaklarımızın oraya gitmesi ile alakalı Allah'a şükürler olsun her şey planlandığı gibi gidiyor. 6 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'de ilk seferimiz Ankara'ya başlayacak. Orada da seferlerin başlamasıyla ilgili herhangi bir tereddüdümüz yok."

"7 GÜN İÇİNDE SEFERLERİMİZİ YÜZDE 100'E ULAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ"

29 Ekim'de İstanbul Havalimanı'nın açılışından sonra bu sürece hazırlandıklarını kaydeden Bilal Ekşi, yeni havalimanında bugüne kadar yapılan uçuş ve yolcu sayılarını da paylaştı. Ekşi, "3 bin 284 sefer yaptık. 416 bin 109 de yolcu taşıdık. Personelimiz İstanbul Havalimanı'nı ilmek ilmek deneyimledi. Yolcularımızın mağdur etmemek için elimizden gelen bütün tedbirleri aldık. Cumartesiden itibaren sefer sayımızı kademeli olarak artırmaya başlayacağız ve 7 gün içinde seferlerimizi yüzde 100'e ulaştırmış olacağız" dedi. 

YOLCULARA UYARI

Bilal Ekşi yarından itibaren İstanbul Havalimanı'ndan uçuşu olan yolcuları da uyardı. Ekşi, "İlk olması nedeniyle yolcularımıza ilk haftalarda '3 saat önceden gelin' diyoruz. Bu, havalimanında bir sıkıntıya uğrayacağınız anlamında değil, orayı deneyimlemesi lazım. Orada tüm önlemler alındı. Hem işletmeci firma tarafından hem bizim tarafımızdan yönlendirme için personel alındı. Yolcularımızın herhangi bir sorun yaşamaması için bütün tedbirlerimizi aldık" şeklinde konuştu. 

Konuşmasının ardından Bilal Ekşi, havalimanında görevli basın mensuplarıyla günün anısına fotoğraf çektirdi. 

 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDAN DUYGUSAL İLAN
 
"BİRAZ DAHA DEVAM ETSEK BİZ DE AĞLARIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDAN DUYGUSAL İLAN
Sabiha Gökçen Havalimanı sosyal medya hesabından paylaştığı ilanla Atatürk ...
AYCI ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ...
KULEDEN SON BAKIŞ
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, bir yandan taşınma operasyonunu ...
 
BOEING’TEN ÖN RAPOR AÇIKLAMASI
ABD’li uçak üreticisi Boeing, Etiyopya Havayolları 302 sefer sayılı uçuş ...
DHMİ MART RAKAMLARINI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının ...
SUNEXPRESS‘TEN YENİ KABİN İÇİ KONSEPTİ
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yaz sezonunda ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA KAPILARINI AÇIYOR
Qatar Airways operasyonlarını dünya standartlarındaki yeni merkezine başarılı ...
TAŞINMA OPERASYONUNUN YÜZDE 38’İ TAMAMLANDI
Türk Hava Yolları’nın, yeni evi İstanbul Havalimanı’na nihai geçiş operasyonu ...
BÜYÜK GÖÇ BAŞLADI
Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları’nın, ülke tarihinin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası