pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
7 Ekim 2019 Pazartesi - 13:58

SUNEXPRESS 30. YIL HATIRA ORMANI PROJESİ

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Ankara Kartaltepe’de hayata geçirilecek SunExpress 30. Yıl Hatıra Ormanı projesini Ankara’da düzenlediği fidan dikim töreni ile duyurdu

SUNEXPRESS 30. YIL HATIRA ORMANI PROJESİ

Gelecek nesillere daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve çevre konularında farkındalığı arttırmak amacı ile çalışmalarını sürdürmeye devam eden SunExpress’in Ankara’da düzenlediği fidan dikim töreni, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, yerel otoriteler ve SunExpress çalışanlarının katılımı ile gerçekleşti.

ÇALIŞKAN: THY‘DEN SONRA TÜRKİYE’NİN EN DENEYİMLİ HAVAYOLUYUZ

Törende konuşma yapan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, “Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılımızı kutluyoruz. Türk Hava Yolları’ndan sonra Türkiye’nin en deneyimli havayoluyuz. Türk turizminde ve havacılıkta başarlarla dolu bir geçmişe sahibiz: Türkiye ile Avrupa arasında direkt tarifeli seferlerle en fazla uçuş gerçekleştiren ve Anadolu’nun 12 şehrini Avrupa’da 16 noktaya bağlayan havayolu şirketiyiz.  Bu çerçevede de yine Ankara’yı direkt ve tarifeli seferlerle Avrupa’da 12 noktaya bağlayan ilk ve tek havayoluyuz” dedi.

100 BİN METRE KARE ÜZERİNE KURULU

Başarının sorumlulukları da beraberinde getirdiğini belirten Çalışkan, “SunExpress olarak bu vizyonla oluşturduğumuz Kurumsal Sosyal Sorumluluk stratejimiz çerçevesinde, çeşitli projeler ile doğayı korumak ve bu amaçla yapılan çalışmaları desteklemek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bunun sürdürülebilir olması da bizim için önemli. Bu çerçevede, bugün, Ankara’yı Avrupa’da en fazla noktaya bağlayan havayolu olarak, SunExpress 30. Yıl Hatıra Ormanı’mızın ilkini Ankara’da hayata geçiriyoruz. Yüz bin metre kare üzerinde kurulu olan hatıra ormanımız bugün Polatlı Kartaltepe eteklerinde yeşilleniyor. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak çabasında küçük bir katkı. Ankara’ya hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

SENEYE BİR ORMAN DA İZMİR‘E

Her yıl SunExpress’in uçuş ağındaki bir şehirde SunExpress Hatıra Ormanı projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Çalışkan, “Bu yıl Ankara, önümüzdeki yıl ise bu yaz orman yangınlarında zarar gören İzmir’de bir hatıra ormanı oluşturacağız. Daha sonraki yıllarda ise diğer destinasyonlarımızda da bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.  

SunExpress olarak modern ve düşük emisyonlu filosu ile de çevreci yatırımlara imza attıklarını belirten Çalışkan, “İklim Koruma Örgütü ‘atmosfair’ tarafından, dünya çapında yaklaşık 200 havayolu şirketinin çevre duyarlılığı ve karbon emisyonu konusunda değerlendirildiği 2018 Havayolu Endeksi’nde çevre dostu havayolları sıralamasında altıncı sırada yer aldık. Çevreye olan farkındalığı biraz daha artırmak ve elimizden geldiği katkıyı sağlamak için biz yalnızca kurum olarak çalışmıyoruz, bizim en büyük destekleyicimiz ve itici gücümüz bu büyük aileyi oluşturan 4 binden fazla ekip üyesidir” dedi.

SunExpress, 5 Haziran 2019 Dünya Çevre Günü’nde tüm uluslararası uçuşlarında kullanılan plastik ürünleri, tahta veya geri dönüştürülebilir kağıttan yapılmış alternatif malzemeler ile değiştirdi. Havayolu, bu girişimi ile sadece tek bir günde 70 bin adet tek kullanımlık plastik ürün yerine çevre dostu, dönüştürülebilir alternatif ürün kullandı.

KURUM İÇİNDE BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI

Kurum içinde de farkındalığı arttırararak doğaya katkı sağlamayı amaçlayan SunExpress’in Kurumsal Sosyal Sorumluk stratejisi çerçevesinde faaliyet gösteren ve gönüllü SunExpress çalışanlarından oluşan ‘Green Alliance İzmir’ ekibi, Ağustos ayında İzmir’de meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören alanların tekrar ağaçlandırılması için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile kurum içi bağış kampanyası başlattı. SunExpress üst yönetimi, bu kampanyayı desteklemek ve daha ileriye taşımak amacı ile Ankara’da hayata geçirilecek SunExpress 30. Yıl Ormanı projesinin ardından önümüzdeki yıl İzmir’de de orman projesine başlanacağının sinyalini verdi.

 
TAV JFK HAVALİMANI’NDA İKİ ÖZEL YOLCU SALONU AÇTI
 
THY 700 KABİN MEMURU ALACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HARÇ PULLARININ DEĞİŞİM SÜRESİ 31 EKİM'E UZATILDI
Eski 15 TL'lik yurt dışı çıkış harç pullarının 50 TL'lik yeni pullarla ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA 'VARLIĞIN YENİDEN İNŞASI' SERGİSİ
Meksikalı sanatçı Jorge Marin'in eserleri "Varlığın Yeniden İnşası" sergisiyle ...
ISPARTA'DAKİ UÇAK KAZASINDA FETÖ ŞÜPHESİ
12 yıl önce Isparta’da düşen yolcu uçağına ilişkin dava 30 Kasım 2019’da ...
 
BERIEV BE-200 TEST EDİLDİ
Orman yangınlarında kullanılmak üzere gündeme gelen Rus yangın söndürme ...
THY MEMURUNDAN DÜŞÜNCELİ DAVRANIŞ
Deprem olduğunu anlayan THY çalışanı yolcusunu masa altına çekerek korumaya aldı
F-16’LAR İHA DÜŞÜRDÜ
Milli Savunma Bakanlığı’ndan, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi ve Kilis'in ...
 
SUUDİ ARABİSTAN ULUSAL GÜNÜ ANKARA VE İSTANBUL’DA KUTLANDI
Suudi Arabistan’ın 89.Ulusal Günü, 23 Eylül Pazartesi günü Ankara’da düzenlenen ...
UNIFREE DUTYFREE’NİN YENİ İLETİŞİM ORTAĞI
Dünyada yeni bir iş modeli geliştirerek İstanbul Havalimanı’nda hizmet ...
100YÜZ100ÜLKE SERGİSİ ADNAN MENDERES’TE
TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası