pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
14 Eylül 2019 Cumartesi - 18:39

SU-35'İN ANTRENMAN UÇUŞU NEFESLERİ KESTİ

Teknofest'te sergilenmek üzere Türkiye'ye gelen Rusya'nın yeni nesil savaş uçağı SU-35'in Atatürk Havalimanı semalarındaki şovu nefes kesti. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı

SU-35 İN ANTRENMAN UÇUŞU NEFESLERİ KESTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova ziyaretinde katıldığı Havacılık ve Uzay Fuarı MAKS-2019'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST'e Rus uçaklarının da katılmasını teklif etmişti. Erdoğan'ın teklifine olumlu yanıt veren Putin, İstanbul'da düzenlenecek TEKNOFEST'te sergilenmek üzere SU-35 savaş uçağı gönderdi.

Dün İstanbul'a iniş yapan SU-35 uçağı, bugün ise antrenman uçuşu gerçekleştirdi. SU-35'in Atatürk Havalimanı semalarındaki şovu nefes kesti. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı.

SU-35 TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE

ABD, Türkiye'nin F-35 ortaklığının askıya alındığını açıklamıştı. Ardından Türkiye'nin Rusya'dan SU-35 alıp alamayacağı konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ziyaretinde SU-35 ve SU-57 uçaklarını bizzat incelemişti. Rus devlet savunma sanayisi şirketi Rosteh'in Üst Yöneticisi Çemezov, "Eğer Türk meslektaşlarımız arzu ederse biz SU-35 savaş uçağı vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

SU-35 ÖZELLİKLERİ NELER?

Sukhoi SU-35, SU-27 'Flanker'ların çokça geliştirilmiş iki ayrı türevinden biridir. Sukhoi tarafından tasarlanan ve Komsomolsk-on-Amur Uçak Üretim Ortaklığı (KnAAPO) tarafından üretilen tek koltuklu, çift motorlu süper-manevra kabiliyetli çok amaçlı avcı jetleridir. Rus Sukhoi firması tarafından tasarlanan tek koltuklu, çift motorlu SU-35, çok amaçlı avcı uçağı olarak kullanılıyor.

SU-35'in ait olduğu 4++ nesli, toplam özelliklerine avcı uçağının azami derecede 5. nesil uçaklara yakınlaştırıldığını göstermekte, zira stealth teknolojisi ile APAR dışında 5. nesil uçakların çoğu gereksinimlerini karşılamaktadır.

SU-27M olarak bilinen ilk varyantı 1980'lerde, Sukhoi yüksek performanslı SU-27'leri geliştirme arayışındayken tasarlanmıştır. Daha sonra tekrar tasarlanan SU-35 türevi, manevra kabiliyetini arttıran aerodinamik iyileştirmelere, geliştirilen aviyoniğe, daha geniş menzile ve daha güçlü motorlara sahiptir. SU-27'den dönüştürülen ilk SU-35 prototipi ilk uçuşunu Haziran 1988'de yaptı. Bunlardan bir düzineden fazla üretilmiştir ve bazıları Rus Şövalyeleri akrotimi tarafından kullanılmıştır. İlk SU-35 tasarımı, sonradan teknoloji kanıtı olarak kullanılan itme-vektörlü motorlara sahip SU-37'ye modifiye edilmiştir. 1990'ların sonunda SU-30MK ailesine çok benzeyen iki koltuklu eğitim uçağı modeli SU-35UB'den bir tane üretilmiştir.

 
BAKAN PAKDEMİRLİ GÖSTERİ UÇAĞIYLA UÇTU
 
DRONE TEHDİDİNİ ‘ATOM’ DURDURACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAKAN PAKDEMİRLİ GÖSTERİ UÇAĞIYLA UÇTU
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 4'üncüsü düzenlenen "Sivrihisar ...
THY'NİN FOTOĞRAF YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ
Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Skylife ...
THY’NİN MELEKLERİ ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNUYOR
Türk Hava Yolları kabin memurları, kendi aralarında kurdukları ‘’İyiliğe ...
 
SU-35 RUS SAVAŞ UÇAĞI İSTANBUL'A İNDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir ...
CORENDON ALMANYA’DAKİ ACENTELERİNİ AĞIRLADI
Corendon Airlines, Almanya’da faaliyet gösteren Türk ve Alman seyahat ...
TÜRK PİLOT EN KUZEYDEN EN GÜNEYE UÇACAK
'Uçan Kaşif' adıyla bilinen pilot Osman Arıkan, iklim değişikliğine dikkat ...
 
TEKNOFEST'TE SERGİLENECEK
TUSAŞ, "TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali"nde ...
PEGASUS AİR MANAS'I SATMA KARARI ALDI
Yönetim Kurulu Başkanlığını Ali Sabancı'nın yaptığı Pegasus, bağlı ortaklığı ...
SUNEXPRESS 2019-2020 KIŞ UÇUŞ PROGRAMINI AÇIKLADI
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2019/20 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası