pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
29 Mart 2020 Pazar - 17:14

‘SEYAHAT İZİN BELGESİ’ UYGULAMASI BAŞLADI

Corona Virüs önlemleri kapsamında yurt içi uçuşlarda 'Seyahat İzin Belgesi' uygulaması bugün itibariyle başladı. Belge almak için İstanbul Havalimanı'na gelen yolcular, başvurularını yaptıktan sonra seyahat izin kuruluna gelerek başvurularını onaylatacaklar

‘SEYAHAT İZİN BELGESİ’ UYGULAMASI BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle hava yolu yolcuları, bugün saat 06:00’dan itibaren Seyahat İzin Belgesi şartı nedeniyle iç hat uçuşları olan yolcular İstanbul Havalimanı'na geldi. DHA’dan İbrahim YILDIZ’ın haberine göre, ilk olarak seyahat izin başvuru masasına gelen yolcular burada müracaatlarını yaptılar. İşlemlerinin ardından dilekçeleriyle birlikte 'Seyahat İzin Kurulu'na giden yolcuların dilekçeleri, yapılacak değerlendirmenin ardından Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından onaylanacak. Bu işlemlerin ardından Seyahat İzin Belgesini alan yolcu uçak biletini alabilecek.

SEYAHAT İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Başvurudan önce yer hizmetleri personeli yolculara gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Yapılan bilgilendirmelerde başvuru şartları yazan bir bildiriyi okumaları isteniyor. Bu bildiride, "Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak 28.03.2020 tarih ve 6009 sayılı Genelge ile belirtilen, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, Birinci derece yakınları vefat eden ve ağır hastaları olan, özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımız 'Seyahat İzin Kurulu'ndan' seyahat izni belgesi alarak hava yolu ile seyahat edebilecekler. Ayrıca havayolu ulaşımı ile sınırlı olmak üzere temel insanı ihtiyaçların üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler, seyahat izin kurullarına başvurmaları ve bu talebin ilgili kurulca uygun görülmesi halinde şehirler arası seyahat edebilecekler. Hizmetinin/görevinin devamına ihtiyaç duyulan üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin görevleri çerçevesinde seyahat etmelerinde bir kısıtlama bulunmamaktadır" ifadeleri yer alıyor.

BAZI YOLCULAR SOSYAL MESAFE KURALINA UYMADI

Sosyal mesafe kuralına uymayan yolcuları görevliler ikaz ederken, kurallara uymayan yolculara diğer yolcular da tepki gösterdi. Yolculardan Tuğçe Sabancı, "Burada öğrenciydim, staj işlemlerimi halletmek için buraya geldiğim zaman burada kaldım. Burada sosyal mesafe diye hiçbir şey yok. İçerideki görevli sesleniyor, ses gelmediği için insanlar cama yaklaşıyor. İnsanlar burada dip dibe. Doğru düzgün maske kullanan yok. İnanmıyorum, insanlar burada saatlerce bekliyor belki birinde burada Corona Virüs var, hepimiz hasta olacağız" diyerek tepki gösterdi.

BAŞVURUDA BULUNDULAR

Havalimanına gelerek başvuru yapan Recep Biberoğlu, “İş için İzmir’e gitmiştim. Oradan Trabzon’a uçamadığım için buraya geldim. Uçağımın iptal olduğunu duydum. Şimdi de izin gerekiyormuş nasıl alındığını bilmiyorum inşallah alacağız. Umarım her şey iyi olacak” dedi.

Çocuğunu ameliyat ettirmek için Batman’dan İstanbul’a gelen Mücahit Akbaş, “Valilik izni olmadan gidemezsiniz dediler. Biz de tam olarak ne yapılacak bilmiyoruz ama şimdi geldik o işlemleri gerçekleştireceğiz. Benim hastam da burada nereye götüreceğimi bilemiyorum, eve de gidemiyorum memlekete de gidemiyorum” diye konuştu.

 
ABD'DEKİ TÜRKLERİN CENAZELERİNİ TURKISH CARGO TAŞIYACAK
 
İŞTE THY’NİN İÇ HAT TARİFESİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESENBOĞA HAVALİMANI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında iç hat uçak biletlerinin ...
UÇUŞLAR DURDURULUNCA SİNİRLER GERİLDİ
Türkiye’nin çeşitli şehirlerine uçmak için Sabiha Gökçen Havalimanı’na ...
İŞTE YENİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI
Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun kim olduğu internet ...
 
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHİT TURHAN GÖREVDEN ALINDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Resmi Gazete'de yer alan ...
NEW YORK’TAN GELEN 500 KİŞİ NEREDE?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, THY’nin uçuş yapmama kararı ...
FATURA VALİ YARDIMCISINA ÇIKTI
Korona virüs salgını sonrası Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının yurda ...
 
OTOBÜSLERLE KARABÜK’E GÖNDERİLDİLER
Corona Virüs nedeniyle hava sahaları kapanınca uçuşları iptal edilen, ...
BOKS MİLLİ TAKIMI'NDA CORONA VİRÜSÜ VAKASI
Londra'dan bir hafta önce dönen milli boksçularda koronavirüs vakası ortaya ...
İGA’DAN CEZAYİRLİ YOLCU AÇIKLAMASI
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, havalimanında mahsur kalan Cezayir ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası