pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
17 Nisan 2023 Pazartesi - 12:18

SABİHA GÖKÇEN’DE BAYRAM YOĞUNLUĞU

Yaklaşan bayram tatiline Nisan ara tatilinin de eklenmesiyle oluşan yoğunluk için gerekli hazırlıkları tamamlayan Sabiha Gökçen Havalimanı, 150 rotadan binlerce yolcuyu sevdiklerine kavuşturmak için hazır.

SABİHA GÖKÇEN’DE BAYRAM YOĞUNLUĞU

45 havayolu ile 50 ülkede toplam 150 destinasyona uçuş imkanı sağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (ISG), bayram tatili boyunca yoğunluk yaşanmaması için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Tatillerini memleketlerinde veya turizm bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle yolcu terminalinde yoğunluk artmaya başladı. 2023 yılının ilk üç ayında yolcu sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranda artıran Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram süresince özellikle yolcu yoğunluğunun yaşanacağı noktalar için ilave planlamalar yapıldı.

Teknolojik çözümlerle maksimum yolcu memnuniyeti

Tüm operasyonel süreçlerini yapay zekâ desteğiyle takip eden ISG, konforlu ve keyifli bir yolculuk için ihtiyaç duyulan hizmetleri mobil uygulama ile yolcularına sunuyor. İç hat uçuşlarında biniş kartı olmaksızın sadece yeni çipli kimlik kartıyla hızlı ve kolay geçişe imkân veren sistemi hayata geçiren Sabiha Gökçen, yer hizmetleri personeline gerek duyulmadan işlem yapılabilmesine imkan sağlıyor.

Uçuş ve yolcu deneyimlerini kolaylaştırmak için inovatif çözümler geliştiren havalimanında, 2022 Bus Gate Genişleme Projesi kapsamında iç ve dış hat kapılarında yeni düzenlemeye gidilerek operasyonel süreçleri hızlandırmak için 15 dış hat kapısı eklenmişti. 2023 yılı kapsamında başlatılan diğer proje ile de pasaport bölgesi genişletilerek artan dış hatlar yolcusuna iyi bir havalimanı deneyimi yaşatmak hedefleniyor.

Albayrak: 1 Haziran’da 3 yeni destinasyon

Yiyecek, içecek, otopark ve dinlenme alanlarında yolcuların maksimum konforu için gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Havalimanı CEO’su Berk Albayrak, salgın sonrası hava trafiği ve yolcu yoğunluğu açısından yükselişe geçen terminalde geçtiğimiz yıl içerisinde de bir yandan genişleme projelerinin yapıldığını, diğer yandan dijital çözümlerle yolcu memnuniyetinin artırıldığını söyledi.

Yurtdışı yolcularda yaşanan artışın devamı olarak yeni destinasyonlara uçuşların da arttığını belirten Albayrak, “1 Haziran’dan itibaren İngiltere’nin bayrak taşıyıcı havayolu British Airways ile Londra Heathrow Havalimanı’na ve Pegasus Airlines üzerinden Yunanistan’ın Rodos ve Midilli havalimanlarına toplamda 3 yeni yurt dışı destinasyonu ile yeni sezona hazırız” dedi.

Yolcu memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmak için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirten Albayrak, "Bayram tatili süresince konforlu bir seyahat deneyimi geçirmesini önemsediğimiz yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yurtiçi uçuşlarımızda check-in ve bagaj teslim alanlarındaki bekleme süresini optimize ediyor, misafirlerimize seyahatlerinin her aşamasında birçok kolaylık sağlıyoruz’’ dedi.

2022 yılını 30,8 milyon yolcu ile kapatan havalimanı, yeni sezonda ziyaretçi sayılarını daha da artırmayı hedefliyor.

 
BOEING 747 İNİŞTE MOTOR VURDU
 
İLK GÜNDE 9 BİN KİŞİ GEMİYE ÇIKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BOEING 747 İNİŞTE MOTOR VURDU
CARGOLUX’a ait Boeing 747 jumbo jet, iniş sırasında sola yanlayarak motorunu piste vurdu
PARİS-İZMİR UÇUŞLARINA BAŞLADI
İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Paris-Orly havalimanları arasında ...
İZMİR VE BELGRAD ARASINDA HAVA KÖPRÜSÜ
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Air Serbia’nın Belgrad’dan gerçekleştirdiği ...
 
THY DESTEK HİZMETLERİNDE İMZALAR ATILDI
Türk Hava Yolları’nın Yüzde 100 iştiraki olan ‘’Türk Hava Yolları Destek ...
THY ÜÇ FUTBOL EFSANESİNİ BULUŞTURDU
Türk Hava Yolları, dünya futbolunun üç efsane ismini yeni filminde buluşturdu. ...
THY’NİN 100.YIL STRATEJİK HEDEFLERİ
Türk Hava Yolları (THY), kuruluşunun 100.yılına ilişkin stratejik hedeflerini ...
 
ANADOLUJET’TEN İKİ YENİ HAT
İzmir-Belgrad ve Ankara-Taşkent parkurları AnadoluJet’in uçuş ağına dahil oluyor
THY ÇALIŞANLARINA 15 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİ
Türk Hava Yolları çalışanlarına bayram müjdesi. Bütün çalışanlar 15 bin ...
PEGASUS’TAN YUNANİSTAN’A İKİ YENİ HAT
Pegasus Hava Yolları, Yunanistan’a iki yeni hat açarak İstanbul Sabiha ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası