pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
11 Eylül 2020 Cuma - 09:17

SİNGAPUR HAVAYOLLARI GRUBU 4 BİN 300 PERSONEL ÇIKARACAK

Singapur Hava Yolları Grubu, küresel havacılık krizi sonucu personel sayısında azaltmaya gidecek

SİNGAPUR HAVAYOLLARI GRUBU 4 BİN 300 PERSONEL ÇIKARACAK

Singapur Hava Yolları (SIA) Grubu bugün, gruba ait hava yollarında yaklaşık 4.300 pozisyon azaltma kararını açıkladı. İşe alımın dondurulması, doğal yıpranma ve gönüllü ayrılma planlarının devreye alınması dikkate alındıktan sonra, etkilenen potansiyel personel sayısı Singapur'da ve dış istasyonlarda yaklaşık 2.400'e düşürülecek.

Bu karar, Covid-19 salgınının sarsıcı etkisi ve grup hava yollarının belirsiz bir geleceğe uyum sağlama ihtiyacı nedeniyle, küresel havayolu endüstrisi için toparlanmaya gidecek yolun beklenenden uzun olacağı düşüncesi ışığında alındı. Daha önce belirtildiği gibi, SIA Grup 2020/21 mali yılının sonunda Covid öncesi seviyelere kıyasla kapasitesinin %50'sinin altında faaliyet göstermeyi bekliyor. Sektörün kanaat önderleri ayrıca yolcu trafiğinin 2024 yılına kadar önceki seviyelere dönmeyeceğini tahmin ediyor.

İÇ PAZARA SAHİP DEĞİL

Gruptan yapılan açıklamada, “Dünyadaki çoğu büyük hava yoluna kıyasla, SIA Grubu, toparlanmayı tetikleyecek bir iç pazara sahip olmadığı için daha da savunmasız bir konumdadır. Bu belirsiz ortamda ayakta kalabilmek için, Grubun hava yolları önümüzdeki yıllarda Covid öncesi operasyonlarına kıyasla daha küçük bir filo ile daha az noktaya uçacak. Bu sürece hazırlanmak için Grubun, Singapur Hava Yolları, SilkAir ve Scoot'ta yaklaşık 4.300 pozisyonu azaltması gerekiyor. Bu durum, Mart 2020'de uygulanan işe alımların dondurulması, doldurulmayan açık kadrolar, yer personeli ve pilotlar için erken emeklilik planı ve kabin ekibi için gönüllü serbest bırakma planı ile hafifletildi. Toplu olarak, bu önlemler Grubun yaklaşık 1.900 pozisyonu korumasına izin verdi.

Sonuç olarak, Grup genelinde olası işten çıkarmalar Singapur'da ve SIA'nın dış istasyonlarında yaklaşık 2.400'e düşebilir. Singapur merkezli sendikalarımızla görüşmeler başladı. Grup, etkilenenler için düzenlemeleri mümkün olan en kısa sürede tamamlamak için onlarla yakın bir şekilde çalışacak ve personelimiz üzerindeki stres ve endişeyi en aza indirmeye çalışacaktır” denildi.

CEO PHOONG: GÖNÜLSÜZ BİR ŞEKİLDE PERSONEL AZALTMA ÖNLEMLERİ UYGULAMALIYIZ

Singapur Hava Yolları CEO’su Goh Choon Phong şunları söyledi:

“Covid-19'a karşı savaş bu yılın başlarında başladığında, hiçbirimiz bunun küresel havacılık endüstrisi üzerindeki yıkıcı etkisini tahmin edemezdik. En başından beri, önceliklerimiz hayatta kalmamızı sağlamak ve mümkün olduğunca çok personelimizin işini kurtarmaktı. İyileşmeye giden yolun uzun ve belirsizliklerle dolu olacağı düşünüldüğünde, maalesef gönülsüz bir şekilde personel azaltma önlemleri uygulamalıyız. Değerli ve kendini işine adamış arkadaşlarımızdan ayrılmak, SIA'da geçirdiğim 30 yıl boyunca vermek zorunda olduğum en zor ve en acı verici karardı. Bu, etkilenecek olanların güçlü yanlarının ve yeteneklerinin bir yansıması değil, hava yolu endüstrisini saran eşi görülmemiş bir küresel krizin sonucudur. Önümüzdeki birkaç hafta, bazı arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız şirketten ayrıldığından, SIA Grup tarihindeki en zorlu hafta olacak. Bu süreci adil ve saygılı bir şekilde yürüteceğiz ve bu zorlu dönemde gerekli tüm desteği almalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. "

 
YOLCU MASKE TAKMADI PİLOT ACİL İNDİ
 
NANE: SEKTÖRÜN 2 MİLYAR DOLAR KAYNAĞA İHTİYACI VAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC'DE UÇUŞLAR 13 EYLÜL'E KADAR DURDURULDU
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, ...
AIRBUS FELLO’FLY OPERASYONLARINA BAŞLIYOR
Airbus, emisyon azaltan fello’fly operasyonlarına Avrupalı ortakları ile başlıyor
BAKAN: HAVACILIKTA GÜVEN VE YOLCU SAYIMIZ ARTIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havacılıkta güven ve ...
 
TEMEL KOTİL NORMAL SERVİSE ALINDI
19 gün önce korona virüse yakalandığını açıklayan ve yattığı hastanede ...
ÜRDÜN'E İLK SEFERİ İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN THY YAPTI
Ürdün'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında durdurulan ...
UÇUŞ EKİPLERİ İÇİN ANTİBAKTERİYEL ÜNİFORMA
2020 başında Türkiye’de kurulan Keyvan Havacılık, dünyada ilk kez antiviral ...
 
SUNEXPRESS YÖNETİMİNİN ANKARA ÇIKARMASI
Sunexpress Havayolları CEO’su Max Kownatzki ve CEO Yardımcısı Ahmet Çalışkan, ...
HAVACILIKTA KADIN İSTİHDAMI ARTIYOR
Türk sivil havacılık sektöründe görev yapan kadın çalışan sayısı her geçen ...
PEGASUS SAMSUN-ADANA SEFERLERİNE BAŞLADI
Pegasus Havayolları, Adana ile Samsun arasında karşılıklı direkt seferlere başladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası