pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
24 Aralık 2020 Perşembe - 09:26

SİNGAPUR HAVA YOLLARI COVID-19 TEST SONUÇLARINI DİJİTALE TAŞIYOR

Singapur Hava Yolları (SIA), Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) Seyahat Kartı çerçevesine dayalı olarak dünyada ilk olacak yeni bir dijital sağlık doğrulama süreci için denemelere başlıyor. Bu, müşterilere Covid-19 testleri ile ilgili bilgilerin yanı sıra gelecekteki aşılama durumlarını güvenli bir şekilde saklama ve sunma olanağı sunacak

SİNGAPUR HAVA YOLLARI COVID-19 TEST SONUÇLARINI DİJİTALE TAŞIYOR

Bu hizmet ilk olarak 23 Aralık'tan itibaren Singapur Hava Yolları tarafından gerçekleştirilen Jakarta ve Kuala Lumpur'dan Singapur'a seyahat eden müşterilere sunulacak. Başarılı olursa, bu uçuş ağındaki diğer şehirlere de genişletilecek.

Covid-19 testlerini Jakarta ve Kuala Lumpur'daki seçili kliniklerde yaptıran müşterilere, QR kodlu dijital veya kağıt sağlık sertifikaları verilecek. Singapur’da havalimanı check-in ve pasaport kontrolündeki görevliler, güvenli bir mobil uygulama aracılığıyla bu sertifikaların gerçekliğini doğrulayabilecek ve müşterilerin Singapur'un giriş gereksinimlerini karşıladığından emin olabilecekler. Dijital sertifikası olmayan müşteriler, kağıt şeklindeki formlarını da sunabilecekler.

Bu, bir yolcunun sağlık kimlik bilgilerini doğrulamanın mevcut protokollerden daha hızlı ve daha güvenli bir yoludur ve hem havalimanı check-in sürecini hem de Singapur'da pasaport kontrol sürecini hızlandırır. SIA müşterilerinin bilgilerini kontrol etmelerini, yolculukları sırasında teması azaltmalarını ve yeni normalde dijital teknolojilerin yardımıyla daha sorunsuz bir deneyimle sonuçlanmasını kolaylaştıracaktır.

IATA’nın Timatic kaydı, Covid-19 testi ve giriş gereksinimleri hakkında gerekli bilgileri sağlayacaktır. Bu, yolcuların Covid-19 testleri ve aşı bilgilerine ilişkin ulusal gerekliliklere uygun olarak seyahatlerini kolay ve güvenli bir şekilde yönetmelerine olanak sağlamayı amaçlayan modüler Seyahat Kartı çözümünün bir parçasıdır.

Singapur Hava Yolları, yine Travel Pass’i kullanarak 2021 ortalarından itibaren tüm süreci SingaporeAir mobil uygulamasına entegre etmeyi planlıyor. Bu, Covid-19 testi ve aşılarının doğrulanması için güvenli ve uygun bir endüstri standardına doğru ilerlemeyi destekleyecek.

Doğrulama işlemi, taşınabilir ve onaylanabilir kimlik bilgisi doğrulama sistemleri sağlayan, Temasek'in kurduğu bir teknoloji şirketi olan Affinidi tarafından geliştirilen bir uygulama aracılığıyla yapılabilecek.

Singapur Hava Yolları (SIA), bu çalışmaların kolaylaştırılması, sorunsuz bir seyahat deneyimi yaşatılabilmesi ve sürece nihai şeklinin verilebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı, Singapur Sivil Havacılık Otoritesi (CAAS), Göçmenlik ve Kontrol Noktaları Kurumu (ICA) ve Changi Havaalanı Grubu (CAG) dahil olmak üzere Singapur'daki ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışacak.

Singapur Hava Yolları Pazarlama Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı JoAnn Tan şunları söyledi:

“Covid-19 testleri ve aşıları, yakın gelecekte havayolu seyahatlerinin ayrılmaz bir parçası olacak. Bu bilgilerin kolay ve güvenli bir şekilde doğrulanmasına olanak tanıyan ve endüstrinin bu pandemiyi güvenli ve gerekli tedbirler alınmış şekilde atlatmasını destekleyen dijital bir çözüm sunuyoruz. IATA’nın oldukça katı şekilde düzenlenen “Travel Pass” yönergelerini kullanmak, yolcularımıza ve hükümetlerimize test ve aşı bilgilerinin güvenliği ve gerçekliği konusunda ihtiyaç duydukları güvenceyi de sağlayacaktır. "

IATA’nın Havaalanı, Yolcu, Kargo ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen da şunları söyledi:

“IATA Travel Pass’in Timatic Covid-19 modülünün hayata geçirilmesi ve dünyada ilk kez denenmesi için Singapur Hava Yolları ile ortaklık yapmak ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Birlikte, insanların ve hükümetin tüm Covid-19 giriş gereksinimlerini karşıladıklarına dair güven içinde seyahatlerine dönebileceklerini göstereceğiz. Yeni yılda ek özellikler eklemeyi de planlıyoruz. Bu yenilikler, devletler sınırlarını test veya aşılama gereklilikleriyle yeniden açtıklarında, Singapur Hava Yolları yolcularının ilk yararlananlar arasında olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Bu işbirliği yoluyla kazanılan deneyim, IATA Travel Pass'in küresel çapta kullanılacak halini hazırlamaya yardımcı oluyor."

Havaalanı Operasyonları ve Havacılık Güvenliğinden Sorumlu CAAS Direktörü Margaret Tan şöyle konuştu:

“Singapur Hava Yolları ve IATA’nın işbirliği, havayolu seyahatlerinin tekrar ivme kazanmasını kolaylaştırmak için önemli bir adımdır. Sağlık ve sınır kontrolü kurumlarının, yolcuları ve halk sağlığını korumak için gerekli sağlık belgelerine sahip olduklarından emin olmalarını sağlarken pürüzsüz bir seyahat tecrübesi sunmak için yenilikçi bir yaklaşımdır. Diğer ülkelerin ve hava yollarının da benzer bir yaklaşım benimsemeyi düşüneceğini umuyoruz. CAAS, bu tür çözümleri havayolu seyahatlerini iyileştirme çabalarımıza dahil etmek için ortaklarımızla birlikte çalışacaktır."

 
FRANSIZLARDAN TÜRK SİHA'LARINA ÖVGÜ
 
YOTEL YILBAŞI AĞACINI İYİLİK AĞACINA DÖNÜŞTÜRÜYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HOLLANDA YASAK KAPSAMINDAN ÇIKARILDI
Koronavirüsün bazı Avrupa ülkelerinde mutasyona uğrayarak daha hızlı yayıldığının ...
ETIHAD İSTANBUL UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Emirates'ten sonra BAE'deki bir başka dev havayolu Etihad da, İstanbul ...
EMIRATES İSTANBUL UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLADI
Emirates, İstanbul ve Dubai arasında yolcu hizmetlerinin yeniden başladığını duyurdu
 
HELI-UNION 2 AIRBUS H160 ALIYOR
Héli-Union, operasyonlarını geniş bir yelpazede yürütmek amacıyla iki ...
SİNGAPUR HAVA YOLLARI İLK COVID-19 AŞILARINI SİNGAPUR'A TAŞIDI
Singapur Hava Yolları (SIA), Boeing 747-400 kargo uçağı ile 21 Aralık ...
TAV TECHNOLOGIES’A ‘GREAT PLACE TO WORK’ SERTİFİKASYONU
TAV Technologies, 60’tan fazla ülkede işyeri kültürü ve çalışan memnuniyeti ...
 
AIR GREENLAND’DAN NOEL SİPARİŞİ: A330NEO
Grönland’ın bayrak taşıyıcısı Air Greenland, Airbus’ın yeni nesil geniş ...
İSG-PLAZA PREMIUM İŞ BİRLİĞİ
Kusursuz havalimanı konukseverliği hedefleyen İSG, dünyanın önde gelen ...
SUUDİ ARABİSTAN BÜTÜN SINIRLARINI KAPATTI
Corona virüsü salgınında mutasyon paniği devam ederken Suudi Arabistan'dan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası