pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 16:23

RÜYA UÇAK 'MAÇKA' İLK SEFERİNİ YAPTI

Şehit Eren Bülbül’ün anısına ‘Maçka’ adı verilen THY’ye ait ‘rüya uçak' Boeing 787-9 Dreamliner ilk seferini Trabzon'a yaptı

RÜYA UÇAK  MAÇKA  İLK SEFERİNİ YAPTI

Türk Hava Yolları’nın filosuna dahil ettiği Boeing 787-9 Dreamliner uçağı ilk seferini İstanbul'dan Trabzon'a yaptı. Maçka ilçesinde Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan Eren Bülbül'ün anısına ‘Maçka’ adı verilen ‘rüya uçak’, dünyanın 120 ülkesine yolcu taşıyacak.

THY'nin geçtiğimiz günlerde filosuna katılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak, ilk seferinde anlamlı bir uçuş ile havalandı. Sosyal medya kullanıcılarının yoğun isteğiyle, 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan Eren Bülbül'ün anısına 'Maçka' adı verilen uçak, İstanbul Havalimanı'ndan havalandı.

PİLOTTATAN ANONS: İYİ Kİ VARSIN EREN

Trabzon’a gerçekleştirilen TK-4900 sefer sayılı özel uçuşa Eren Bülbül'ün ailesi, şehit ve gazi aileleri, THY yöneticileri, milletvekilleri ve ünlü isimlerin de aralarında olduğu 300 yolcu katıldı. Trabzon’a alçalma sırasında uçağın kaptan pilotu Öner Samyel’in Eren için kokpitten yaptığı, “Değerli misafirlerimiz şu an Eren’imizin doğup büyüdüğü ve kahramanca şehit olduğu Trabzon’a alçalmaya başladık. THY ailesi olarak bir kez daha söylemek istiyoruz ki, iyi ki varsın Eren” anonsu uçaktaki yolcular tarafından alkışlandı.

TÜRK YILDIZLARI SELAMLADI 

'Rüya Uçak’ Trabzon Havalimanı'nda, büyük bir kalabalığın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait uçaklar tarafından karşılandı. Türk Yıldızları, THY'nin Maçka uçağının üzerinden iki kez alçak uçuşla geçiş yaptı.

ÖZEL YOLCULAR

Yolcuları arasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu ile Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yer aldığı uçağı Trabzon’da, Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu karşıladı. Vali Zorluoğlu, Eren Bülbül’ün ayrı bir değer ve sembol olduğunu hatırlatırken, Başkan Zorluoğlu uçaklara özel isim verilemediğini ve bu nedenle yaşadığı ilçenin adının verildiğini hatırlatarak, “THY'ye ve hükümetimize teşekkür ederiz. Gurur duyduk" dedi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da, "Milliyetçiliği, vatan sevgisi ve cesareti ile Türkiye'ye örnek olmuş Eren'imizi de rahmet ve minnet ile anıyoruz" ifadelerini kullandı.

EREN'İN ANNESİNDEN TEŞEKKÜR 

Heyet, daha sonra Eren Bülbül’ün mezarının bulunduğu Maçka İlçesi’ne bağlı köye gitti, mezar başında dua okudu. Anne Ayşe Bülbül’ün bu sırada kendini iyi hissetmediği ve başını Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun omzuna koyarak dua ettiği gözlendi. Ziyaretten çok duygulandığını belirten Eren Ayşe Bülbül, “Çok güzel bir duygu. Tüm misafirlerimizden Allah razı olsun. Nerelerden geldiler, sağ olsunlar. Benim yavrumu unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

6 TANE DAHA GELİYOR 

İlk ulusal uçuşunu Trabzon’a yapan Dreamliner'ın ilk uluslararası uçuşu ise 17 Temmuz'da THY'nin uçuş ağına katılacak Bali'nin başkenti Denpasar'a düzenlenecek. Rüya uçağın uçacağı destinasyonları arasında; Londra, Manchester, Dubai, Washington DC, New York, Atlanta, Mexico City, Cancun, Bali, Amsterdam, Delhi, Panama ve Bogota da bulunuyor. THY'nin filosuna bu yıl 6 adet daha 787-9 Dreamliner katılacak. Öte yandan Maçka isimli rüya uçağın Eren Bülbül'ün anısını, yapacağı uçuşlarla dünyanın 120'den fazla ülkesine taşıyacağı açıklandı.

 
VAN’DAKİ UÇAK SEFERLERİ
 
YURT DIŞI ÇIKIŞ HARÇLARINA ZAM GELİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VAN’DAKİ UÇAK SEFERLERİ
AK Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, son günlerde gündemden düşmeyen ...
KOTİL: 10 YILDA DÜNYADA İLK 10 ARASINDA OLACAĞIZ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, 10 yıl ...
‘BÜYÜK UÇUŞ’ YARIN
Haziran ayı sonunda Türk Hava Yolları filosuna katılan ve terör örgütü ...
 
TÜRK HAVA YOLLARI - HUAWEI İŞ BİRLİĞİ
Türk Hava Yolları ve Huawei, hayata geçirdikleri iş ortaklığıyla yapay ...
DHMİ HAZİRAN RAKAMLARINI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının ...
İŞLETME RAMP DENETÇİLERİ EĞİTİMLERİ YAPILDI
Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen ...
 
SHGM’DEN TÜRBÜLANS EMNİYET BÜLTENİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), "Alçalma Esnasında Şiddetli Türbülans" ...
SALAM AIR SABİHA GÖKÇEN’E UÇMAYA BAŞLADI
Umman’ın düşük maliyetli havayolu şirketi Salam Air, İstanbul’un şehir ...
TUSAŞ VE MEB TEKNİSYEN YETİŞTİRECEK
MEB ve TUSAŞ, Milli Muharip Uçak ile Ağır Sınıf Taarruz Helikopterini ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası