pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
18 Kasım 2019 Pazartesi - 09:50

RUSYA’DAN SU-57 VE SU-35 AÇIKLAMASI

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dimitri Şugayev, yeni nesil Su-57 tipi savaş uçaklarını 'Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne yeterli teslimat yapılana kadar' Türkiye'ye satmayacaklarını söyledi. Şugayev, Türkiye'nin ilgilenmesi durumunda Su-35 seçeneğinin değerlendirilebileceğini ifade etti

RUSYA’DAN SU-57 VE SU-35 AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Su-57 savaş uçağını da incelemişti. Bu ziyaret, Ankara'nın F-35'in muadili olarak görülen bu uçakları satın alabileceği yönünde bir mesaj olarak da algılanmıştı.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Şugayev, "Su-57 savaş uçaklarının Türkiye'ye muhtemel teslimatı ancak Rus ordusunun beşinci nesil savaş uçaklarıyla ilgili öncelikli talepleri karşılanırsa değerlendirilecek" dedi.

Vladimir Putin, Mayıs ayındaki açıklamasında Rusya Savunma Bakanlığı'nın 2028'e kadar 76 adet Su-57 savaş uçağı tedarik edeceğini duyurmuştu. Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye Su-57 yerine Su-35 savaş uçağı temin edebileceğini söyledi. Şugayev, "Türk tarafı ilgi duyduğunu dile getirirse, Rus tarafı Türkiye'ye Su-35 savaş uçağı tedarik etme seçeneğini değerlendirmeye hazır" dedi.

Şugayev'e göre Rusya ayrıca, Türkiye'ye kendi dördüncü ve beşinci nesil uçaklarını geliştirmesinde de yardım etmeyi değerlendiriyor. Rus yetkili, tarafların yeni nesil uçakların teknik özellikleri ve beşinci nesil savaş uçaklarının ilk deneme çalışmaları için de istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Şugayev, "Beşinci nesil savaş uçağındaki deneyimlerimiz göz önünde bulundurulduğunda, Rusya bu projenin parçası olabilir. Bu tip bir işbirliği tüm savaş uçakları sistemleri için mümkün olabilir. Bu taraflar arasında görüşülüyor. Ama Rusya ile Türkiye'nin ortak yeni bir savaş uçağı üretilmesine dair görüşmelerin başladığını söylemek için çok erken" dedi.

ABD, Türkiye'yi üreticisi olduğu F-35 programından çıkarmıştı. Su-57 ve Su-35 de Amerikan F-35'e alternatif görülüyordu.

Takviye S-400

FSVTS Başkanı, hava savunma sistemi S-400'ün Türkiye'de üretilmesine dair de henüz bir anlaşmaya varılmadığını ifade etti. Şugayev, "Şimdilik Türkiye'de müşterek S-400 üretim sistemi için bir düzen kurulmadı. Bunu yalnızca muhtemel bir işbirliği olarak görebiliriz. İkili anlaşmalarımız uyarınca Türkiye tedarik edilen malzemeleri 2030'a kadar ödeyebilir" diye konuştu. FSVTS Başkanı, Türkiye'nin gelecekte ek sistemler almasını umduklarını söyledi.

Şugayev, "Türk tarafı takviye S-400 alıp almama konusunda kendi karar veriyor. Böyle bir durumun en kısa zamanda gerçekleşmesini ve tarafların bununla ilgili kontratı imzalamalarını umuyoruz" dedi.

 
ÜNLÜ ŞARKICIYA UÇAKTA IRKÇILIK MI YAPILDI
 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA SEFERLER NORMALE DÖNDÜ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yağız 19 Kasım 2019 Salı 15:38

Haberde SU-57 icin F-35 muadili olarak görülen ibaresi tamamen yanlış. SU-57 bir hava üstünlük uçağıdır ve görev tanımı olarak tamamen F-35'ten farklıdır. F-35'in şu anda dünya üzerinde 1'e 1 muadili yoktur. Üstelik SU-57'nin F-35'e oranla çok yetersiz pasif sensörleri olduğunu da tüm dünya biliyor. Haberi düzenlemelisiniz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SELÇUK BAYRAKTAR'TAN ‘AKINCI’ PAYLAŞIMI
Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, resmi sosyal medya hesabından Akıncı ...
TÜRKİYE 36 ADET SU-35 ALIYOR
Türkiye ve Rusya arasında Su-35 avcı uçağı alımı konusunda büyük bir yol ...
S-400'ÜN TÜM UNSURLARININ SEVKİYATI YAPILDI
Rus askeri ihracat şirketi Rosoboroneksport'un Genel Müdürü Aleksandr ...
 
PENTAGON PARÇALAR İÇİN TARİH VERDİ
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müsteşarı Ellen Lord, F-35 savaş uçakları ...
TUSAŞ ÜRÜNLERİ GÜNEY KORE'DE SERGİLENECEK
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Güney Kore’de 15-20 Ekim'de ...
RUSLAR F-35’LERLE DALGA GEÇTİ
Rusya: Türkiye'ye S-400 tedariki nedeniyle ABD'nin F-35'ler hakkında endişelenmek ...
 
RUS UZMANDAN S-400 DEĞERLENDİRMESİ
‘ABD, Türkiye’nin S-400 sayesinde F-35’in görünmez olmadığını fark etmesinden korkuyor’
F-35 PİLOTLARI S-400 TATBİKATINDA
National Interest: F-35 pilotları, S-400’lere karşı koyabilmek için tatbikatta
DRONE TEHDİDİNİ ‘ATOM’ DURDURACAK
ASELSAN, askeri ve sivil kritik tesislerin mikro/mini İHA tehditlerine ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası