pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
23 Haziran 2021 Çarşamba - 17:11

RUS UÇAĞI İNGİLİZ SAVAŞ GEMİSİNE ATEŞ AÇTI

Akdeniz ve Karadeniz'de tırmanan gerilimde bugün bir dönüm noktası yaşandı. Kırım'a yaklaşan İngiliz gemisi HMS Defender'e bir Rus savaş gemisi tarafından uyarı ateşi açıldığını açıkladı. Havalanan bir Rus jeti ise, geminin güzergahına bombalar bıraktı

RUS UÇAĞI İNGİLİZ SAVAŞ GEMİSİNE ATEŞ AÇTI

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya lideri Putin'in tarihi buluşmasının ardından, NATO güçleri ile Rus ordusu arasında Karadeniz'de neredeyse savaş çıkıyordu. İngiliz savaş gemisi HMS Defender ile Hollanda'ya ait Everstsen savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. HMS Defender destroyerinin İstanbul Boğazı'ndan 14 Haziran'da geçtiği fotoğrafı, Reuters haber ajansı dünyaya servis etti. İngiliz ordusunun sosyal medya hesapları Karadeniz'de bulunan ABD savaş gemisi USS Laboon'la HMS Defender ve HNLMS Everstsen'in buluştuğu fotoğrafları da paylaştı.

Rusya, NATO gemilerini adım adım izlerken Akdeniz'deki uçak gemisi HMS Queen Elizabeth'ten havalanan F-35 jetleri Karadeniz'de seyreden gemilerle birlikte tatbikat yaptı.

23 Haziran tarihine gelindiğinde ise, Rusya karasularına yaklaştığı gerekçesiyle İngiliz gemisi HMS Defender'e savaş gemileri tarafından uyarı ateşi yapıldığını duyurdu. İngiliz gemisine açılan ateş, anında dünyada 'son dakika' oldu.

İngiliz gemisinin Rusya sularına saat 11.52'de giriş yaptığını ve üç kilometre kadar ihlal gerçekleştirdiğini savunan Rusya Savunma Bakanlığı, saat 12.06 ve 12.08'de savaş gemileri tarafından uyarı ateşi açıldığını ilan etti. Kırım açıklarındaki gerilimde havalanan bir Rus Su-24M jeti ise HMS Defender'in güzergahına dört adet OFAB-250 bombası bıraktı. Bombaların bırakıldığı an ise, saat 12.19'u gösteriyordu.

İngiltere, Rusya'nın Karadeniz'de donanma gemisine ateş açtığı iddiasını yalanladı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus gemilerinin HMS Defender'ın geçişi sırasında onu takip ettiğini ve eğitim tatbikatlarından haberdar edildiğini duyurdu.

MoD Basın Ofisi'nin Twitter hesabında paylaşılan açıklamada, "Rusların Karadeniz'de topçu tatbikatı yaptıklarına ve faaliyetleri hakkında denizcilik camiasına önceden uyarıda bulunduklarına inanıyoruz. HMS Defender'a hiçbir atış yapılmadı. Güzergahı üzerine de bomba atıldığı iddiasını tanımıyoruz" denildi.

Moskova ise, İngiltere Büyükelçiliği'nin askeri ataşesini olayın ardından Savunma Bakanlığı'na çağırdı. İkinci bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere destroyerinin Karadeniz'deki eylemlerini BM Sözleşmesi'nin ağır ihlali olarak gördüğünü ve İngiltere'yi kapsamlı bir soruşturma yürütmeye çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise yaptığı açıklamada, Rusya'nın İngiliz gemisine uyarı ateşi açmasının, Rusya'nın Ukrayna ve müttefikleri için tehdit oluşturan saldırgan ve kışkırtıcı politikasını gösterdiğini söyledi.

BU SABAH ABD VE NATO UYARILMIŞTI

Moskova, bu sabah ABD ve NATO'yu Karadeniz'deki askeri operasyonlarını durdurmaları konusunda uyarmıştı. Rusya, 28 Haziran'da başlayıp 10 Temmuz'a kadar sürecek Ukrayna-ABD tatbikatı nedeniyle öfkeli. 32 ülkenin katılacağı, 32 savaş gemisinin Karadeniz'e açılacağı tatbikatta 5 bin askerin yer alması bekleniyor. Dokuz gündür Karadeniz'de bulunan HMS Defender, Ukrayna'nın Odesa limanına da uğramıştı.

 
THY ABD'DE İKİ YENİ HAT AÇIYOR
 
FRAPORT TAV’DAN ONUR AIR AÇIKLAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘DÜNYA’YA DÖNMESİN’ KAMPANYASI
Uzaya gideceğini açıklayan Jeff Bezos için kampanya başlatıldı: Dünya'ya Dönmesin
NASA MARS’IN ETKİLEŞİMLİ VİDEOSUNU YAYINLADI
Şubat ayında Mars'a ulaşan NASA'nın Perseverance gezgininden Mars görüntüleri ...
YANINDAKİ KOLTUK 28 MİLYON DOLARA SATILDI
Uzay yolculuğunda Amazon'un kurucusu Bezos'un yanındaki koltuk 28 milyon dolara satıldı
 
UÇAKTA 160 KİŞİLİK DÜĞÜN
Hindistan'da bir çiftin koronavirüs önlemlerinden kaçarak düğün yapabilmek ...
AB’DEN BELARUS’A YAPTIRIM SİNYALİ
Avrupa Birliği (AB) liderleri, Avrupa Konseyi Özel Toplantısı öncesi yaptıkları ...
SNOWDEN’DAN ABD’YE ‘UÇAK’ GÖNDERMESİ
Rusya’ya kaçan ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı Edward ...
 
SUUDİ ARABİSTAN'DAN HAC KARARI
Suudi Arabistan yayınladığı 9 sayfalık genelge ile hac kurallarını ve ...
PLIADES NEO 3’DEN İLK AYRINTILI GÖRÜNTÜLER
Airbus, yakın zamanda başarılı bir şekilde fırlatılan ve yörüngede sabitlenen ...
ABD'DEN BELARUS'A 'YOLCU UÇAĞI' TEPKİSİ
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Belarus yönetimine, Ryanair'e ait ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası