pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
23 Temmuz 2020 Perşembe - 14:08

RUS DIŞİŞLERİ’NDEN YENİ S-400 AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuriy Pilipson, Moskova’nın Türkiye’nin yeni bir parti S-400 satın alması konusunda bir engel görmediklerini ifade etti

RUS DIŞİŞLERİ’NDEN YENİ S-400 AÇIKLAMASI

Sputnik’e konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuriy Pilipson, Ankara'nın yeni bir parti S-400 savunma sistemi satın alması olasılığıyla ilgili, Moskova’nın Türkiye ile askeri-teknik alanda mevcut işbirliğinin geliştirilmesi önünde ciddi bir engel görmediğini söyledi. Pilipson, ayrıca Türkiye ile uçuşların başlatılması konusunda açıklamada bulundu.

“ABD’li Senatör John Thune’un Washington ile Ankara arasında S-400 nedeniyle yaşanan anlaşmazlığı çözmek için, sistemleri Türkiye'den satın alma teklifini Rusya nasıl değerlendiriyor?”

“Bunu da ABD’nin, müzakere masasında dürüst diyalog kurmak yerine baskı, şantaj ve hatta açıkça tehditle, kendi dar görüşlü hedeflerine ulaşmaya yönelik tutumunun bir başka tezahürü olarak görüyoruz. Bununla birlikte, bu örnekte ve diğer başka birçok konuda gördüğümüz gibi, Washington patolojik biçimde, bir başka tarafın kendi çıkarlarına uygun, gerçekten bağımsız bir dış politika gütmesini kabul etmiyor. Bu Rusya ya da NATO’dan başka, yakın bir müttefiki olsa dahi fark etmiyor.”

“Türkiye, Rusya’dan ek bir parti S-400 satın alma konusunu görüştü mü?”

“Hiç abartısız, Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin, uluslararası ve ikili gündemdeki tüm meseleler konusunda yoğun bir şekilde geliştiğini, bir dizi alanda da aslında stratejik partnerlik seviyesine ulaştığını söyleyebilirim. Türkiye’nin yeni bir parti S-400 ‘Triumf’ füze savunma sistemi satın alması olasılığına gelince, Türk tarafı ile yüksek teknolojili askeri-teknik işbirliği alanında mevcut olan olumlu deneyimlerin geliştirilmesi yönünde önemli bir engel görmüyoruz.”

“Herkesi ilgilendiren bir başka konu da iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılması. Daha önce Türkiye, Rusya’ya düzenli uçuşların 15 Temmuz itibariyle başlamasını umduklarını ve Rusya tarafından onay beklediklerini bildirmişti. Rusya, yakın zamanda uçuşların başlatılması konusunda bu yönde bir onay vermeye hazır mı? Ruslar tekrar Türkiye’de tatil yapmaya ne zaman başlayabilecek?”

“Rusya’nın ilgili kuruluşları en dikkatli şekilde Ankara’nın teklifini inceliyor, zira turizm iki ülke arasındaki ilişkilerin en önemli tarafı. Her yıl Türkiye’de tatil yapan Rusların sayısı da, bu ülkenin turizm sektöründeki kalitesinin düzeyini en iyi şekilde kanıtlıyor. Belirli bir iyimserlikle, koronavirüs salgınıyla mücadelede hem ülkemizde hem de Türkiye’de, olumlu bir eğilim gözlemliyoruz. Durum istikrara kavuştukça, elbette Rusya’ya giriş ve çıkışlar konusunda belirlenen düzen değişecek. Halihazırda yurtdışında yaşayan ve ihtiyaç sahibi yakın akrabalar için, tedavi, iş ve eğitim için yurtdışına gidilebiliyor. Söz konusu bu hususlar, hükümetimiz tarafından kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Rusya Federasyonu’nda koronavirüsün yayılmasını önlemeye yönelik merkezin çalışmaları çerçevesinde, Türkiye ile uçuşlar da dahil, uçuşların başlatılması konusunda bir karar almakta yetkili olan taraf, hükümetimiz. Kurallara ve güvenlikle ilgili taleplere muhakkak riayet edilmesi koşuluyla, yolculukların kesinlikle başlayacağı umudu içerisindeyiz.”

Sputnik

 
UYUŞTURUCU GİZLEYEN 2 ŞÜPHELİ KAMERADA
 
LİBYA'DAN TÜRKİYE’YE UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKİYE’NİN F-35’LERİNİ SATIN ALACAKLAR
Ankara ile Washington arasında geçen yıl yaşanan gerilimin ardından Türkiye'nin ...
TÜRKİYE'NİN F-35'LERİ ABD'YE DEVREDİLDİ
Üreticileri arasında Türkiye'nin de olduğu F-35 savaş uçaklarından Türk ...
GELECEĞİN TEKNİKERLERİNİ YETİŞTİRİYOR
TUSAŞ, kurduğu lisede “Gökyüzünde Gelecek Var” sloganı ile geleceğin yerli ...
 
İSMAİL DEMİR’DEN F-35 AÇIKLAMASI
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den F-35 açıklaması: Kendi hesaplamalarımıza ...
RUS HABER AJANSINDAN S-400 İDDİASI
Rus haber ajansı: Türkiye S-400'leri Amerikan yapımı savaş uçakları ile test etti
'TÜRKİYE'YE F-35 YASAĞI UZATILSIN' ÖNERİSİ
ABD Temsilciler Meclisi'nin Tahsisat Komitesi, Türkiye'ye F-35 savaş uçakları ...
 
PENTAGON’DAN F-35 AÇIKLAMASI
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programından ...
AIRBUS İLK A330 MRTT'Yİ TESLİM ETTİ
Airbus, NATO Çok Uluslu Çok Yönlü Nakliye Uçağı Filosuna ilk A330 MRTT teslimatını gerçekleştirdi
BAKAN VARANK: SARB-83 İLKLERE İMZA ATARAK TESTİ GEÇTİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ardışık delici uçak bombasının ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası