pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
17 Ekim 2019 Perşembe - 10:37

QANTAS’IN İKONİK 747 UÇAĞI

Boeing 747-400, Rolls-Royce motorlarına yönelik olarak gelecek nesildeki en yeni teknolojileri test edecek. 70 milyon dolarlık büyük yatırımla, her zamankinden daha fazla uçuş test verisini analiz ederek uçan bir dijital merkez olarak kullanılacak

QANTAS’IN İKONİK 747 UÇAĞI

747, Qantas için son ticari uçuşunu 13 Ekim 2019 tarihinde Sidney'den Los Angeles'a gerçekleştirdi.

İkonik Qantas yolcu uçağı, Rolls-Royce'un uçan test laboratuvarı olarak hizmet vermek üzere bu hafta sonu ticari uçuşlarını durdurdu. Artık bu uçak, uçuş deneyimini değiştirecek, emisyonları azaltacak ve verimlilik için yeni kriterler belirleyecek mevcut ve gelecekteki jet motoru teknolojisini test etmek için kullanılacak.

Aya yüz kez gidip gelecek kadar mesafe yaptı

VH-OJU adıyla kayıtlı Boeing 747-400, 20 yıldır Qantas ile Avustralya ulusal taşıyıcı filosunun çok sevilen bir üyesi olarak hizmet veriyordu. OJU kullanım süresi boyunca 70 milyon kilometreden daha fazla uçuş gerçekleştirdi. Bu mesafe aya yaklaşık yüz kez gidilip gelindiği zaman kat edilen mesafeye eşdeğer. Dört Rolls-Royce RB211 motorunun bulunduğu uçak ile her yolculukta düzinelerce ülkeye uçuş gerçekleştirildi ve 2,5 milyon yolcu taşındı.

Uçan bir test laboratuvarı olarak, uçak, en son test kabiliyetleriyle donatılacak ve ilk kez hem ticari hem de iş uçaklarına güç sağlayan motorları test edecek. Yeni sistemler hiç olmadığı kadar hızlı ve iyi veri elde edecek ve teknolojiler daha yüksek irtifalarda ve daha hızlı bir şekilde test edilecek. Uçan test laboratuvarları irtifa testlerinin yapılması ve teknolojilerin uçuş koşulları altında izlenmesi amacıyla kullanılıyor.

ÇALIŞANLAR İSİM SEÇECEK

Rolls-Royce çalışanları, Qantas'ta Lord Howe Island adıyla hizmet veren uçağa bir isim seçecek. Uçak, mühendislik uzmanlığını ticari, askeri ve test uçağı uçuş deneyimleriyle birleştiren uzman test pilotları ekibi tarafından uçurulacak. Yeni uçak, test laboratuvarına girdiği andan itibaren motorların birbirine bağlı olduğu, bağlamsal özelliklerin ve koşulların kavrandığı Rolls-Royce IntelligentEngine vizyonu ile desteklenecek.

747, Qantas için son ticari uçuşunu 13 Ekim 2019 tarihinde Sidney'den Los Angeles'a gerçekleştirdi. Uçak daha sonra, iki yıllık kapsamlı bir dönüşüm sürecinden geçmek üzere, AeroTEC'in ABD'nin Washington eyaletinde bulunan Moses Lake'teki uçuş test merkezine doğru havalandı. AeroTEC mühendisleri ve teknisyenleri Boeing 747-400'ü 364 yolcu koltuğuna sahip ticari bir uçaktan, uçuşta sofistike motor performansı ölçümleri yapılmasına uygun kapsamlı cihazlar ve sistemler ile donatılmış en son teknolojiye sahip bir uçan test laboratuvarına dönüştürecek.

Bu süreç tamamlandığında, uçak bugüne kadar 285 test uçuşu gerçekleştiren bir Boeing 747-200 olan Rolls-Royce'un mevcut uçan test laboratuvarı ile birlikte çalışacak.

Rolls-Royce Geliştirme ve Deneysel Mühendislik Müdürü Gareth Hedicker konuyla ilgili şunları söyledi: “Gökyüzünün Kraliçesi, küresel test programlarımızın tacındaki bir mücevhere dönüşecek. Bu yatırım, dünya lideri olduğumuz test kabiliyetlerini daha da genişleterek, her zamankinden daha fazla uçuş testi verisi elde etmemizi sağlayacak önemli bir yatırım. Bu ikonik uçakta 20 yıl boyunca milyonlarca yolcu taşınmasından sonra, geleceğe güç vereceğimiz için heyecanlıyız.”

Qantas Mühendislik Genel Müdürü Chris Snook ise “Boeing 747 uzun yıllardır Qantas filosunun vazgeçilmez ve çok sevilen üyelerinden biri oldu. Neredeyse her modelini kullandığımız 747'lerin gittiğini görmek üzücü olsa da bu ayrılık Boeing 787 Dreamliner uçaklarına yer açıyor. OJU, 20 yılı aşkın bir süredir uçan kanguruyu gövdesinde gururla taşıdı ve yeni nesil uçak motorlarının gelişiminin test edilmesi ve desteklenmesi konusunda önünde uzun bir ömre sahip olduğu için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

AeroTEC Yönetim Kurulu Başkanı ve Lurucusu Lee Human ise görüşlerini “AeroTEC ekibi bu yeni uçan test laboratuvarını değiştirmek, inşa etmek ve devreye sokmak üzere Rolls-Royce ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyor. Havadaki bu laboratuvar, verimliliği artırmak ve çevresel etkileri en aza indirmek için tasarlanan yeni, ileri teknolojili motor teknolojilerinin geliştirilmesini ve sertifikasyonunu sağlayacak. Seattle ve Moses Lake'deki mühendislik, modifikasyon ve test ekiplerimiz Rolls-Royce'un vizyonunu gerçeğe dönüştürmek için hazırlıklarını tam gaz sürdürüyor.” sözleriyle dile getirdi.

Rolls-Royce uçağın satın alınması ve yenilenmesi için 70 milyon dolarlık (£56 milyon) bir yatırım yapıyor. Bu yatırım şu anda İngiltere’nin Derby şehrinde yapım aşamasında bulunan ve 2020'de devreye alınacak olan dünyanın en büyük ve akıllı test laboratuvarı Testbed 80'e ilişkin 90 milyon sterlinlik yatırıma ek olarak gerçekleştirilecek.

 
EMIRATES YILIN ORTADOĞU VE AFRİKA HAVAYOLU
 
HAMBURG HAVALİMANI'NDA 450 KG’LIK BOMBA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS 2020 YAZ BİLETLERİNİ SATIŞA SUNDU
2020 yaz sezonu biletleri, özel fiyatlarıyla önce Pegasus’un dijital kanallarında
THY PİLOTUNDAN MİLLİLERE TEBRİK
Euro 2020 elemelerinde H grubu 8. maçında Fransa ile 1-1 berabere kalarak ...
TÜRK HAVA KURUMU’NA KAYYUM ATANDI
THK’nda kayyum olarak eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın görev yapacağı öğrenildi
 
'YILIN İŞLETME DESTEK HİZMETLERİ ÖDÜLÜ' SABİHA GÖKÇEN'E
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Fortune 500 tarafından ...
EKŞİ’DEN İSG YÖNETİMİNE ZİYARET
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Sabiha Gökçen Havalimanı’na bir ziyaret gerçekleştirdi
HİZMET İHRACATÇILARI ZİRVEYE HAZIR
Türkiye’nin başarılı hizmet ihracatçılarını ödüllendiren Hizmet İhracatı ...
 
TAVAN FİYAT UYGULAMASI BAŞLADI
Bayram ve tatil dönemlerinde iç hat uçak bilet fiyatlarının astronomik ...
FLYDUBAI 10. YILINI KUTLUYOR
2010 yılından bu yana Dubai-İstanbul arası karşılıklı seferlerini sürdüren ...
SUNEXPRESS 30 YAŞINDA
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 30. Yaş ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası