pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
5 Mayıs 2020 Salı - 16:45

ÖZMEN ÇİFTİNE NASA PROJESİNDE KRİTİK GÖREV

Eren ve Fatih Özmen’in sahip olduğu SNC’ye NASA’nın Ay’a İnsanlı İniş Projesinde kritik görev

ÖZMEN ÇİFTİNE NASA PROJESİNDE KRİTİK GÖREV

Forbes’un ‘En Zengin 100 Türk’ listesinde yer alan Eren ve Fatih Özmen'in sahibi olduğu, global havacılık-uzay ve ulusal güvenlik şirketi Sierra Nevada Corporation (SNC), NASA'nın İnsan İniş Sistemi (HLS) programı için kilit öneme sahip mürettebat modülü teknolojisini üretecek. HLS programı NASA'nın ay keşfine yönelik Artemis programının kritik bir parçası. SNC, halihazırda, NASA'nın NextSTEP-2 kapsamındaki HLS ihalesi için seçilen Dynetics Corporation liderliğindeki ekiple çalışmalarını yürütüyor.

SNC, astronotları ve kargoyu, ay yüzeyine taşıyacak olan HLS mürettebat modülünün geliştirilmesine liderlik ediyor. Söz konusu program hem yeni bilimsel veri ve kaynak sağlamak hem de gelecekteki Mars görevleri için Ay’da edinilecek tecrübenin bir basamak olması amacıyla tasarlandı.

ÖZMEN: BÜYÜK BİR HEYECAN DUYUYORUZ

SNC'nin sahibi ve başkanı Eren Özmen, konuyla ilgili; "SNC, bugüne kadar güneş sistemindeki her gezegen dahil olmak üzere, 450'nin üzerinde uzay görevini gerçekleştirdi. Bugün, Ay’a gidecek olan Artemis görevinde NASA'ya ve Dynetics'e destek verdiğimiz için büyük bir heyecan duyuyoruz." dedi.

SNC, NASA CRS-2 ve NextSTEP-2/Gateway programları aracılığıyla geliştirdiği yetenek ve deneyimle, mürettebat modülünün sistem entegrasyonu, insan derecelendirmesi, güvenlik ve görev güvencesinden sorumlu olacak. SNC, Kolorado'daki üretim tesislerinde, başarılı bir şekilde yürütülen dört astronotun uzayda yaşaması için gerekli ortamı sağlayan şişirilebilir kapsül LIFE (Hayat)TM prototipini geliştirdi. Şirket ayrıca mürettebat değerlendirmesi ve testleri için bir HLS test parçasını geliştirecek. SNC'nin Kolorado'daki dünya standartlarındaki görev kontrol merkezi, NASA ihalesi kapsamında fırlatılacak Dream Chaser® uzay uçağı için de geçerli olan yörünge üstü operasyonların sunulmasına imkan veriyor.

“AY’A İNSANLI İNİŞ SİSTEMİ İÇİN GÜÇLÜ BİR EKİP YARATIYORUZ”

Özmen, konuyla ilgili olarak; “Bu önemli görev için Dynetics'in yetenekli ekibine SNC'nin insanlı uzay uçuşu uzmanlığıyla katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Dynetics'in ve SNC'nin birleşen sistem mühendisliği ve entegrasyon kabiliyetleri, bunun gibi hızlı bir geliştirme programının gerektirdiği çeviklik ve esneklikliğe sahip, insanlı iniş sisteminin zorlu geliştirme ve test gerekliliklerini karşılayabilen güçlü bir ekip ortaya çıkartıyor." dedi. 

Yılların uzay tecrübesi ve Mars dahil yüzlerce uzay görevi deneyimini bünyesinde barındıran SNC, ana yüklenici olarak alçak yörüngeden Ay’a çözümler sunuyor. SNC ayrıca, Ay’a ilişkin Gateway programından ve uzayda sebze yeştiren Astro Garden® sisteminden edindiği deneyimini, çevresel izleme ve kontrol sistemleri için kullanmaya devam edecek.

NASA tarafından 2024 itibariyle astronotların Ay’a ayak basmaları ve 2028 itibariyle sürdürülebilir görevlerin planlanması hedefleniyor.  

Sierra Nevada Corporation (SNC)

Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Eren Özmen ile Genel Müdür Fatih Özmen'in sahip olduğu SNC, sınıfında en iyi açık mimari mühendisliği sayesinde uzay sistemleri, ticari çözümler ile ulusal güvenlik ve savunma konularında dünyanın en zorlu sorunlarının çözülmesinde güvenilir bir lider. SNC, ABD Hava Kuvvetleri'ne ilişkin 1. Kademe Üstün Tedarikçi ve Amerika'nın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak ABD'nin uzay alanındaki en yenilikçi üç şirketi arasında kabul ediliyor. SNC'nin 55 yıl öncesine dayanan, son teknoloji kullanılarak geliştirilen toplumsal, askeri ve ticari çözümleri, 4.000'in üzerinde uzay sisteminin, alt sisteminin ve komponentinin dünya genelindeki müşterilere tedarikinin yanı sıra, Mars da dahil olmak üzere uzaya yapılan 450'yi aşkın göreve katılımı içeriyor.

 
KENYA'DAN SOMALİ'YE: KAZAYI AYDINLATIN
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA MASKE OPERASYONU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN KARGO UÇUŞLARINA AÇILDI
Koronavirüs önlemleri kapsamında geçici süreyle uçuşların durdurulduğu ...
AIR FRANCE-KLM TÜRKİYE’DE AYRILIK
Air France-KLM’de 2016 yılından beri Satış Yöneticisi olarak görev alan ...
AIR FRANCE’A 7 MİLYAR EURO YARDIM
Avrupa Komisyonu, koronavirüsün yol açtığı olumsuz ekonomik etkileri hafifletmek ...
 
HAVAYOLLARI FAALİYETLERİNE NASIL DEVAM EDECEK
Havacılık, küresel sektörler içinde en küreseli. Milyonlarca kişiyi istihdam ...
DHMİ’DEN PİST AÇIKLAMASI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı’nda yapımı ...
BAKANLIKTAN KARGO UÇAKLARINA UYARI: PERSONEL OTELDEN ÇIKMASIN
Sağlık Bakanlığı, yurt dışı havayolu taşımacılığı yapan kargo şirketlerinin ...
 
TURKISH CARGO’DAN REKOR BÜYÜME
Turkish Cargo, en iyi 25 hava kargo taşıyıcısı arasında en yüksek büyüme oranını gerçekleştirdi
TC-TRB'NİN NİHAİ KAZA RAPORU AÇIKLANDI
Başaran Holding'e ait Bombardier Challenger 604 tipi özel iş jetinin 11 ...
LUFTHANSA’NIN YÜZDE 25.1'İ DEVLETİN OLACAK
Küresel ekonomiyi durma noktasına getiren, turizmi bitiren ve havayolu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası