pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
1 Ekim 2019 Salı - 18:31

O THY PERSONELİ KORUDUĞU YOLCUYLA BULUŞTU

Deprem anında yolcuyu koruyan THY’nin alt markası TGS çalışanı koruduğu yolcuyla tekrar buluştu

O THY PERSONELİ KORUDUĞU YOLCUYLA BULUŞTU

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremde İstanbul Havalimanı'nda bilet işlemini yaptıran yolcuyu bankonun altına alarak koruduğu için herkesin takdirini kazanan TGS çalışanı, aynı kontuarda bir kez daha o yolcuyla buluştu.

26 Eylül Perşembe günü Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem ciddi derecede hissedilmiş, o anlara ilişkin İstanbul Havalimanı'nda da dikkat çeken bir görüntü ortaya çıkmıştı. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde, deprem sırasında THY'nin yer hizmetleri iştirakçisi Turkish Ground Services (TGS) personelinin kendisi ile birlikte bilet işlemini yaptıran yolcuyu da güvene almak için bilet bankosunun bulunduğu masanın alt bölümüne aldığı görülüyordu. Bilal Ekşi'nin "Yolcumuz her zaman bize emanet! Deprem anında yolcumuzu korumaya alan yolcu hizmet memurumuzu tebrik ediyorum. Buna Anadolu insanı derler. Yüreğinize sağlık" ifadeleriyle paylaştığı görüntü sonrası TGS çalışanı ülke gündemine gelerek herkesin takdirini kazanmıştı.

HAVALİMANI ÇALIŞANI VE YOLCU BİR KEZ DAHA BULUŞTU

Deprem sırasında yolcuyu koruyan personelin TGS bünyesinde görev yapan Üzeyir Ergezen, biletleme işlemini yaptıran yolcunun ise Nevin Tolay olduğu anlaşıldı. Depremden yaklaşık bir hafta sonra havalimanı personeli ve yolcu bir kez daha aynı kontuarda bir araya geldi. Deprem anında bir anda tedirgin olduğunu belirten yolcu Nevin Tolay, kendisine yardımcı olan personele teşekkür etti.

YAŞANANLARI ANLATTI

Nevin Tolay, buluşma sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada bir tekstil firmasında satış görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "Rutin olarak her hafta İstanbul'dan Adana'ya gidip geliyorum. Geçen perşembe günü de Adana'ya gitmek üzere buraya geldim ve boarding (biniş) kartımı alıyordum; tam o sırada deprem başladı. Arkadaşım oturduğu yerden kalktı ve kolumdan tutarak beni bankonun altına aldı. O sırada panikle çok korktum. Deprem bittikten sonra bankodan çıktık ve beni sandalyeye oturttu. Kendi suyundan ikram etti. Bir süre oturduktan sonra toparlandım ve uçuşumu yaptım" diye konuştu.

"ÇALIŞMA ARKADAŞI DURURKEN BİR YOLCUYU KORUMASI GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Havalimanı personelinin davranışının kendisini çok etkilediğini dile getiren Nevin Tolay, "Kendini korumak isteyebilirdi ancak gerçekten sakin bir şekilde beni masanın altına alması, yan tarafta çalışma arkadaşı dururken bir yolcuyu koruması gerçekten çok önemliydi. Bu olay için THY'ye bir teşekkür maili yazacaktım. Ancak bu olay haber olunca böyle bir araya geldik ve kendisine teşekkür ettim" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN YOLCUNUN SAĞLIĞI FEVKALADE ÖNEMLİDİR"

Yolcuyu bilet bankosunun altına alarak koruyan TGS personeli Üzeyir Ergezen, deprem anında yaşananlara ilişkin, "Bizim buradaki asli görevimiz yolcuya karşı hürmet göstermek ve hizmet vermektir. Herkes o sırada nasıl soğukkanlı olabildiğimi soruyor. TGS'nin bize verdiği periyodik eğitimler var. Olay anında çok kısa bir süremiz vardı ve hemen karar vermek gerekiyordu. Karşılıklı bu kararı verdik. Sonuç olarak hayat bazen ikinci şanslar tanımaz. Biz de ilk şansımız iyi kullandık. Masanın altında biraz ürktüğünü hissettim. Kendini daha güvende hissetmesi için de elimi başının üstüne koydum. Depremin bitmesiyle bankonun altından çıktık. Titriyordu. Oturmasını rica ettim. Bizim için yolcunun sağlığı fevkalade önemlidir. Kendisi sakinleştikten sonra da uçuşuna uğurladık" dedi.

 
ISPARTA'DAKİ UÇAK KAZASINDA FETÖ ŞÜPHESİ
 
DHMİ HEYETİ ATLANTA’DA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAKLARDA 'HAVA POLİSİ' DÖNEMİ BAŞLIYOR
Uçuşlarda silahlı sivil polis bulundurulmasına ilişkin yönetmelik Resmi ...
EN UCUZ UÇAK BİLETİ NE ZAMAN ALIINIR
Ailece tatile gitmeyi planlıyorsunuz ancak fiyatların yüksekliğinden bir ...
SADECE BİR BAVUL DEĞİL
Uçak yolculuğunda yeni bir dönemin kapıları aralanıyor. Bavullar artık ...
 
AEROFLOT MUMBAİ’YE BİLET SATIŞLARINA BAŞLADI
Aeroflot, Hindistan’ın Mumbai şehrine uçak bileti satışlarına başladı
CORENDON NÜRNBERG UÇUŞLARINI ÜÇE KATLADI
Nürnberg’e base edeceği iki uçakla haftada 50'nin üzerinde uçuş planlayan ...
THY’DEN DOĞU AVRUPA VE BALKANLAR KAMPANYASI
Türk Hava Yolları’ndan Doğu Avrupa ve Balkanlar’a seyahat edecek olan ...
 
BU KOLTUK DİRSEK KAVGALARINI BİTİRECEK
Uçak yolculuğu yapacaklar için yeni süreç başlıyor. Uygulamaya geçildiğinde ...
TÜRKİYE SU-35 ALIMI İÇİN RUSYA İLE GÖRÜŞÜYOR
Türkiye'nin Sukhoi SU-35 savaş uçağı alımı için Rusya ile görüşmeler yürüttüğü bildirildi
THOMAS COOK YOLCULARINA YARDIM ELİ UZATIYOR
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, İngiliz ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası