pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:44

KULE ŞEFİ O GECE YAŞANANLARI ANLATTI

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının güvenli bir şekilde Atatürk Havalimanı'na inmesini sağlayan kule şefi Enver Yavuz, o gece yaşananları anlattı. Yavuz, "O gece darbeci askerler apronda halka ateş açtı. Çok şehidimiz oldu" dedi

KULE ŞEFİ O GECE YAŞANANLARI ANLATTI

15 Temmuz 2016'da darbeci askerler tarafından Atatürk Havalimanı girişleri tanklarla kapatılmış, kule ise askerler tarafından ele geçirilmişti. O gece hava trafik güvenliğini sağlayan Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi Kule şefi Enver Yavuz, kulede olanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan TC-ATA uçağının Atatürk Havalimanı'na inişinin ardından yaşananları anlattı.

"ALBAY KULEYE GELDİ 'ORDU GÖREVE EL KOYDU' DEDİ"

DHA’dan İbrahim YILDIZ ve Mertcan Öztürk’ün haberine göre, 15 Temmuz günü darbeci askerler tarafından ele geçirilen kulede o gece şef olarak görev yapan Enver Yavuz, "O gece ekipçe burada çalışmaktaydık. Saat 21.30 gibi sosyal medyadan bazı söylentiler duymuştuk ama tabi biz buna ihtimal vermedik. Saat 23.30 gibi iki polis eşliğinde 7-8 askerin kuleye geldiğini gördük. Askerlerin başında olan albay, ülkenin huzur ve selameti için ordunun göreve el koyduğunu söyledi. ‘Artık sizin göreviniz bitti, kalkışları durdurun’ diye bir talimat verdi. Tabi bu sırada albay sürekli telefonla konuşuyordu. Bazı bilmediğimiz şeyler vardı. Biz de o sırada kalkışlara devam ettik. Albay, 15-20 dakika kadar burada kaldıktan sonra başka bir grup asker geldi. Bir binbaşı ve birkaç asker vardı. Bu sırada albay ve yanındakiler kuleyi terk etti. Saat 01.00'a kadar bu olay böyle devam etti" dedi.

"02.10'DA POLİS KULEYİ DARBECİLERDEN KURTARDI"

Halkın bu sırada Atatürk Havalimanı ana nizamiye kapısına geldiğini hatırlatan Kule Şefi Enver Yavuz, "Halk, ana nizamiye kapısından tankları geçerek kulenin önünde toplanmaya başladı. Bir kısım halk iç hatlara geçip apronda bulunan eski kuleye doğru ilerledi. Saat 01.30 gibi halk ile birlikte özel harekat polisleri de kuleye geldi. Biz üst kattaydık ama askerlerle teslim olmaları için ciddi bir pazarlık başlamıştı. Biz sadece seslerini duyabiliyorduk. Saat 02.10'da polis, askerleri tamamen kontrol altına aldı ve kuleyi kurtarmış oldu." diye konuştu.

"DARBECİ ASKERLERİ SİVİL KIYAFETLERLE KULEDEN ÇIKARDILAR"

Saat 02.40 sıralarında yaklaşma kontrolden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının Atatürk Havalimanı'na ineceği bilgisini aldıklarını ifade eden Yavuz konuşmasına şöyle devam etti:

"O sırada apronda gezinmekte ve eski kuleye giden halk vardı. Bu sırada halkın arasından geçen askeri araç ateş açtı ve maalesef orada şehitlerimiz oldu. Daha sonra halk kulenin kurtarıldığını öğrenince apronu terk etmeye başladı. Saat 03.18'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı 35 sol pistine indi. Tabi ki, Cumhurbaşkanımızın inişinden sonra askeri jetler geldi ve yüksek hızlara çıkarak ses bombaları yapmaya başladı. Bir saat geçtikten sonra Cumhurbaşkanımızın devlet konukevinde bir konuşma yapacağı bilgisi geldi. O sırada kuleye giriş kapısında bulunan halktan dolayı askerler dışarı çıkartılamamıştı. Askerlere sivil kıyafet giydirdiler ve kuleden çıkardılar."

"İKİ HELİKOPTER YALOVA'YA DOĞRU BÖLGEYİ TERK ETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı sırada Hava Harp Okulu'ndan iki helikopterin havalandığını ifade eden Enver Yavuz, "Biri harp okulu civarında beklerken, diğeri kuleye doğru yöneldi ve daha sonra devlet konukevine doğru gitti. Helikopterler meydan doğusu diye tabir ettiğimiz Ataköy civarı ve devlet konukevi civarında sürekli uçtu. Belli süre sonra iki helikopter askeri meydana indi. 15-20 dakika sonra helikopterler yeniden kalkarak kuleye geldiler, daha sonra da bölgeyi Yalova'ya doğru terk ettiler" şeklinde konuştu.

 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ SERGİSİ’
 
TURİZMDE DOLULUK YÜZDE 100'E ULAŞTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ SERGİSİ’
15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler İstanbul ...
GALATASARAY KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve kaptan Arda Turan Yunanistan'da ...
HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METROSUNUN YÜZDE 60'I TAMAMLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı ...
 
YOTEL ISTANBUL’DA DOLULUK YÜZDE 70’E ULAŞTI
Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden olan havacılık ve turizm, 1 Temmuz'da ...
YOFEST’21 İLE ÇİKOLATA HAFTASI BAŞLIYOR
YOTEL İstanbul, tüm dünyadaki YOTEL otelleri ile birlikte İstanbul Havalimanı ...
BU KUYRUK HAVALİMANINDA UNUTULAN EŞYALAR İÇİN
İstanbul Havalimanı'nda unutulan eşya ve alınmayan bavullardan çıkan eşyaların ...
 
KAPTAN’IN SEYİR DEFTERİ FOTOĞRAF SERGİSİ ANTALYA'DA
‘Kaptan’ın Seyir Defteri’ fotoğraf sergisi Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda açıldı
RUSYA'YA UÇAMAYAN 16 AFGAN İSTANBUL’DA KALDI
Afganistan’dan Rusya'nın St. Petersburg şehrine aktarmalı gitmek üzere ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UNUTULAN EŞYALAR
Avrupa havalimanları yolcu sayısı sıralamasında 23,4 milyon yolcu ile ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası