pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
28 Mart 2021 Pazar - 23:34

KORONAVİRÜS KURALLARI GÜNCELLENDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'den yurt dışına gidecek ya da dönüş yapacak olan kişilere yönelik koronavirüs önlemlerinin güncellendiğini duyurdu

KORONAVİRÜS KURALLARI GÜNCELLENDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışından Türkiye’ye gelecek olan yolcuların son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesinin gerektiğini, bazı ülkelerin ise Türkiye’den seyahat eden yolcular için ek koronavirüs önlemleri getirdiğini açıkladı. SHGM, uçakla seyahat eden yolcular için uygulanan koronavirüs kurallarının son güncel tablosunu paylaştı. Tabloda Türkiye'den başta ABD, İngiltere ve Çin olmak üzere toplam 159 ülkeye gidecek yolcular için ek kurallar getirildi.

Konuyla ilgili olarak SHGM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Ülkemizden yurt dışına seyahat edecek yolcuların ve ülkemize yurtdışından giriş yapacak yolcuların, Covid-19 tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar ve şartlarla ilgili; Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Ülkelere Giriş Tablosu yayımlandı" denildi.

4 ÜLKE İÇİN EV KARANTİNASI ŞARTI

İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka’da salgın önlemleri kapsamında Türkiye'ye direkt uçuşlar yapılamıyor. Ancak bahsi geçen ülkelerde bulunmuş yolcuların Türkiye'ye uçuşu bulunan farklı bir ülke üzerinden giriş yaparlarsa son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor. Diğer ülkelerden Türkiye'ye gelen yolcular ise ibraz ettikleri negatif PCR testiyle yurda giriş yapabilecek.

90 GÜN İÇİNDE İYİLEŞTİĞİNE DAİR BELGE SUNULACAK

Türkiye’den ABD’ye gidecek yolcular için de koronavirüs önlemleri kapsamında bir dizi ek önlemler getirdi. Buna göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde koronavirüs testi yaptırma ve negatif sonuçlarını yazılı olarak uçuş öncesinde ilgili havayolu yetkililerine ibraz etme zorunluluğu bulunuyor. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde koronavirüsten iyileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekiyor.

ALMANYA’YA GİRİŞTE 3 TEST İBRAZ ETMEK GEREKİYOR

Türkiye’den turist vizesiyle ülkeye girişlerine izin vermeyen Almanya, sadece önemli bir rolde hizmet eden veya seyahatlerine acil bir ihtiyaçları olan yolcuların girişlerine izin veriyor. Yolcuların ülkeye girişten 48 saat önce yaptırılmış negatif PCR, RT-LAMP ve TMA test sonucu ibrazı zorunluluğu bulunuyor. Bu arada diğer Avrupa ülkeleri de Türkiye’den turist vizesiyle yolcu kabul etmiyor.

ÇİN NÜKLEİK ASİT TESTİ İSTİYOR

Koronavirüs salgınının başladığı ülke olan Çin ise yurt dışından ülkeye gelecek yolcuları sıkı denetimden geçirmek için önlemleri arttırdı. Buna göre Çin’e gitmek isteyen yolculara uçuştan önceki 3 gün içerisinde yurt dışındaki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarının uygun gördüğü kurumlarda nükleik asit testi yaptırma zorunluluğu getirdi. Çinli vatandaşların ise "WeChat" isimli uygulama üzerinden gerekli onayı almaları, yabancı yolcuların ise uçuş öncesinde bir sağlık durumu beyannamesi almak için negatif test sonuçlarıyla birlikte bulundukları ülkelerdeki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarına başvurmaları zorunluluğu bulunuyor. Yolcular ayrıca uçuştan önceki 48 saat içerisinde nükleik asit testinin yanı sıra IgM antikor testi (serum IgM antibody test) yaptırmaları isteniyor. Yolcular ülkeye girişte ve dönüşte Çin Halk Cumhuriyeti makamlarınca gösterilen otellerde, kendi bütçeleriyle 7 günü Çin yerel makamları tarafından belirlenen pandemi otelleri/merkezlerinde; 7 günü tercihen 5’inci günde yapılan testin negatif çıkması halinde ev karantinası olacak şekilde, 14 gün zorunlu karantinaya giriyor. Karantina süresi sonunda PCR Testi tekrarlanıyor. Yolcular, Çin’e varışları akabinde en az 3 nükleik asit testine tabi tutulurken, yolcular karantinaya ilaveten 7 gün daha tıbbi müşahedede tutuluyor.

 
SAVUNMA SANAYİ ZİRVESİ BAŞLIYOR
 
ÜNLÜ İŞ İNSANI HELİKOPTER KAZASINDA ÖLDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKINCI PROTOTİP 3 İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLADI
Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli ...
ANADOLUJET ANKARA-MOSKOVA SEFERLERİNE BAŞLADI
Yurt dışı uçuş ağını genişletmeye devam eden AnadoluJet, Rusya'nın Moskova şehrini uçuş ağına ekledi
ANADOLUJET’TEN BAHAR KAMPANYASI
Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, başlattığı kampanya ile ...
 
THY GENEL KURULU YAPILDI
Doç. Dr. Murat Şeker, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi
2020’NİN EN PAHALI UÇAK BİLETİ AÇIKLANDI
Seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla uçak biletleri zamlandı, rekor fiyatlı ...
AIRBUS ‘TRIPSET’ UYGULAMASINI BAŞLATTI
Airbus, yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmak için ‘Tripset’ uygulamasını başlattı
 
CORENDON 2022 İNGİLTERE UÇUŞLARINI SATIŞA AÇTI
Corendon Airlines, İngiltere pazarına sunduğu tarifeli ve charter seferleri ...
TAV BATUM’DA YENİ TERMİNALİ HİZMETE AÇTI
TAV Havalimanları, Gürcistan Batum Havalimanı’nın kapasitesini iki katına ...
İKİ THY UÇAĞINA ASILSIZ BOMBA İHBARI
Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul'dan Almanya'ya sefere hazırlanan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası