pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
2 Şubat 2020 Pazar - 10:35

‘KOCA YUSUF OPERASYONU’ TAMAMLANDI

Corona virüsü nedeniyle Çin'in Wuhan şehrinden 32 Türk vatandaşı, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 kişiyi tahliye eden uçak, Ankara'ya indi

‘KOCA YUSUF OPERASYONU’ TAMAMLANDI

Uçakta bulunanların tamamı Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi ve karantina süreci başladı.

Çin’in Wuhan kentinde yaşayan ve Corona virüsü tehdidi nedeniyle Türkiye’ye dönme talebinde bulunanların tahliyesi için tahliye operasyonu tamamlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Milli Savunma Bakanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyon için A400M tipi askeri kargo uçağı ‘Koca Yusuf’, ambulansa dönüştürüldü.

6 SAĞLIK PERSONELİ YER ALDI

Kayseri’den Ankara’daki Etimesgut Askeri Havaalanı’na getirilen uçak, hazırlıkların tamamlanması ardından dün öğle saatlerinde Wuhan’a hareket etti. Uçakta 2 enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve 4 enfeksiyon kontrol personeli yer aldı. Uçak, gece yarısı Wuhan’a ulaşırken, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan biyolojik tehlike tulumu, koruyucu filtreli maske ve koruyucu kıyafet gibi tıbbi malzemeleri Çin hükümetine teslim edildi.

KONTROL EDİLEREK UÇAĞA ALINDILAR

Daha sonra 42 kişinin uçağa alınması için çalışma başlatıldı. Enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından yapılan muayene ve kontrollerde yolcuların virüs taşımadığı belirlendi. Yolcular, gerekli kontrollerin ardından uçağa alındı. Koruyucu kıyafetler giyerek maske takan yolcular, uçuş boyunca zaman zaman uçaktaki sağlık personeli tarafından kontrol edildi. Ateşleri ve oksijen seviyelere ölçülen yolcularda olumsuz bir duruma rastlanmadı.

‘KOCA YUSUF OPERASYONU’ TAMAMLANDI

Saat 07.00’de Wuhan’dan hareket eden uçak, Ankara’daki Etimesgut Askeri Havaalanı’na iniş yaptı. Milli Savunma Bakanlığı, saat 21.02’e Twitter hesabından, “Koca Yusuf Operasyonu’ başarılı şekilde tamamlandı. Türk ve dost ülke vatandaşlarını Çin'in Vuhan kentinden alarak Ankara'ya getiren uçağımız yaklaşık 32 saatlik tahliye operasyonunu tamamlayarak Ankara'daki Etimesgut Havaalanı’na indi” paylaşımını yaptı. Havaalanına inen uçak, pistin uzak noktasına çekildi.

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Uçağın havaalanına inmesinin ardından yolcuların ambulanslarla Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk işlemine başlandı. Önce Çin’de yaşayan 42 yolcu tek tek uçaktan indirilerek ambulanslara alındı. Özel kıyafetleri ve maskeleriyle ambulanslara bindirilen yolcular, 14 gün boyunca tek kişilik odalarda karantina altında tutulacakları hastaneye götürüldü. Ardından da uçağın mürettebatı, teknik ekibi ve sağlık personeli de ambulanslarla aynı hastaneye nakledildi.

 

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçağın havaalanına inmesinin ardından Twitter hesabından paylaşım yaptı. Bakan Koca, uçağın inmesini alkışlarla karşılayan yolcuların görüntüsüyle paylaştığı mesajında, “Mutluyuz, minnettarız. Çin’in Vuhan kentinden, 42 yolcuyla gelen uçağımız başkentimize ulaştı. Milletimiz, devletimiz adına biz de onlar kadar mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Havaalanında da bir açıklama yapan Koca, şunları söyledi:

Toplam 42 yolcu geldi. Yolculuk sürecinde hiçbirisinde hastalık belirtisi yok, şüphe yok. Sağlıklı olduklarını belirtelim. Pilot ile görüşüldü personelde de bir problem yok. Hasta kabulü yapılmayan sadece bu yolculara kabul edecek. Zekai Tahir hastanesinde tüm ortam hazırlandı. Dünyada bir ilk her hasta bir odada 14 gün karantinada kalacak. Kalacakları her gün numuneleri alınacak, atıklar tıbbı atık olarak değerlendirilecek. Sağlık personelimiz de bilgilendirildi. Vatandaşımız tedirgin olmasın. Bugüne kadar korona virüsü hastamız yok. Bu süreci üniversitelerimizde akademisyenlerimizden oluşan bilim kurulumuz var. Bu süreci şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Duyurularımızı ve uyarılarımıza kulak asılması ve bunun dışındaki şeylere itibar etmeyiniz. Kurul adına hastanedeki tedbirleri alacağız. Her türlü önlemleri aldık. Cumhurbaşkanımız her dakika bilgi aldı bizden.

‘KBRN UZMANLARI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI’

MSB tarafından yapılan paylaşımda, “Çin'in Vuhan kentinden gelen ve Etimesgut/Ankara'ya inen uçağımızı ve malzemeleri arındırma işlemine tabi tutacak olan Hava Kuvvetlerimize ait KBRN uzmanları hazırlıklarını tamamladı” ifadeleri yer aldı.

KARANTİNA SÜRECİ BAŞLADI

Çin'den gelenleri taşıyan 17 ambulansın tamamı hastaneye girdi. Böylelikle taşıma ve sevk işlemleri tamamlanmış oldu. Uçaktan inen yolcular, başka hasta bulunmayan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gün boyunca tek kişilik odalarda gözlem altında tutulacak.

 
İRAN'DA AIRBUS A319 PİSTTEN ÇIKTI
 
KBRN UZMANLARINDAN UÇAĞA ARINDIRMA İŞLEMİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAĞLIK BAKANI KOCA İSTANBUL HAVALİMANINDA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsüne karşı alınan tedbirler ve ...
ENGELLİ VATANDAŞLARA SAYGISIZLIĞA CEZA YAĞDI
İstanbul Havalimanı'nda engellilere ayrılan yerlere park eden araç sahiplerine ceza kesildi
MURAT BOZ'UN ANNESİ KORKUTTU
Şarkıcı Murat Boz’un annesi Nedret Boz uçakta kalp spazmı geçirdi
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA MASKE SATIŞI PATLADI
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsten korunmak isteyen yolcular ...
TÜRKİYE'DEN ÇİN’DE ‘KOCA YUSUF’ OPERASYONU
Çin’de koronavirüs salgınının çıktığı Vuhan kentinde yaşayan 35 Türk ve ...
KORUMA ALTINDAKİ 36 TANE SAKA KUŞU YAKALANDI
İstanbul Havalimanı'nda, yurt dışına valiz içinde saka kuşu kaçırmak isterken ...
 
İHA'LARDAN DEPREM BÖLGESİNDE ÖNEMLİ GÖREV
Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te meydana gelen Richter ölçeğine ...
YOLCULARA ÇİÇEKLİ VE LOKUMLU KARŞILAMA
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görev yapan Gümrük Muhafaza Personeli, 26 ...
SUNEXPRESS YARDIMLARI ÜCRETSİZ TAŞIYACAK
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 24 Ocak ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası