pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
7 Ekim 2021 Perşembe - 14:30

JAZEERA UÇAĞI TRABZON’A ACİL İNİŞ YAPTI

Kuveyt’ten havalanan Cezire Havayolları’na ait bir uçak, Trabzon hava sahası üzerindeyken gelen bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcular tahliye edildi

JAZEERA UÇAĞI TRABZON’A ACİL İNİŞ YAPTI

Yolcular, uçak indikten sonra hemen uzaklaştırılarak güvenlik güçleri eşliğinde arandı. Polis özel harekat ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alınan havalimanında, iç ve dış hatlarda bekleyen diğer yolcular da terminal dışına çıkarıldı. Havalimanına gelen bomba imha uzmanları, köpeklerle arama yaptı.

Alana getirilen mobil X-ray cihazıyla uçaktan indirilen valizler kontrol edildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuveyt Havayolları genel merkezine bir uçağa bomba konulduğuna dair ihbar yapıldığını söyledi. Uluslararası kurallar gereği o an havada bulunan Kuveyt Havayollarına ait tüm uçakların indirildiğini belirten Ustaoğlu, "Bildiğimiz kadarıyla başka yerlerde de uygun yerlere inişleri sağlandı. Bizde de Kuveyt'ten havalanarak Trabzon'a gelmekte olan CZR 314 sefer sayılı Jazeera Havayollarına ait uçak saat 11.18 civarı havalimanına iniş yaptı." dedi.

Ustaoğlu, hemen diğer güvenlik birimleri tarafından uçağın güvenli alana alınarak detaylı aramalar yapıldığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Uçakta 51 yolcu ve 6 mürettebat vardı. Yolcular ve mürettebatın tahliyesi gerçekleştirildi. Şu an bagajların detaylı aranma işlemleri yapılıyor. Havalimanımızda uçuşların durdurulmasıyla alakalı herhangi bir şey söz konusu değil. Şu an uçağımız güvenli bölgede. Araması tamamlanarak tekrar seferine devam edecek."

Vali İsmail Ustaoğlu, “Uçakta tahliyeler gerçekleşti, detaylı arama yapıldı. Uçak seferine devam edecek.”

ARAMALAR BİTTİ, OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

Kuveyt'te yapılan bomba ihbarı nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yapan, 51 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu, CZR-314 sefer sayılı ve Al Jazeera Havayolları'na ait Airbus A320 tipi uçakta aramalar tamamlandı. Uçakta ve yolcuların valizlerinde bomba imha uzmanlarınca yapılan aramalarda, herhangi bir olumsuz durum ve düzeneğe rastlanılmadığı belirtildi. Uçağın yeniden Kuveyt'e hareket edeceği öğrenildi.

Öte yandan Trabzon Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "10.2021 günü Kuveyt JZR Havayolları Genel Merkezine, bir uçağa bomba konulduğuna dair ihbar üzerine, uluslararası prosedür gereği şirket, uçaklarının ineceği tüm havalimanlarına bu ihbarı bildirmiştir. Bu kapsamda saat 11.30’da Kuveyt-Trabzon seferini yapan JZR 314 sefer sayılı uçağın alanımıza inişi gerçekleştirilmiş ve güvenli alana alınarak, 51 yolcu ve 6 mürettebat ile beraberindeki bagajları kontrol edilip yolcu salonunda pasaport ve diğer işlemleri tamamlanmıştır. Havalimanımız bu süreçte uçuşlara kapatılmamıştır. Uçak içerisindeki arama işlemleri uzman personelce gerçekleştirilmiştir. Aramada herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir" denildi.

 
CORENDON'DAN MURATPAŞA BELEDİYESİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI'NA DESTEK
 
'SAVUNMA SANAYİ’NDE BÜYÜK İMKANLAR VAR'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CORENDON'DAN MURATPAŞA BELEDİYESİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI'NA DESTEK
Spor kulüplerine verdiği destekle Türk sporunun gelişimine ve spor kültürünün ...
BAKAN ULAŞTIRMA ŞURASINDA KONUŞTU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü’nün ...
A380 İSTANBUL HAVALİMANINA ACİL İNDİ
Emirates Havayolları'nın Londra-Dubai seferini yapan EK-2 sefer sayılı ...
 
THY İLK ÜÇ HAVAYOLU ARASINA GİRDİ
Dünyada en fazla okunan seyahat ve gezi dergileri arasında bulunan Conde ...
JET2.COM EK 15 A321NEO SİPARİŞ ETTİ
Airbus Jet2.com, bu yılın Ağustos ayında verdiği 36 adetlik A321neo siparişinin ...
DHL 1 MİLYAR DOZ COVID-19 AŞISI TESLİM ETTİ
Covid-19’a karşı verilen mücadele kapsamında 160’ı aşkın ülkeye Aralık ...
 
A380’İN ISTANBUL’A İNİŞİ KUTLANDI
Emirates’in ikonik çift katlı jumbo jeti A380, İstanbul Havalimanı'na ...
HER YENİ BOEING’TE TÜRKİYE’DEN BİR PARÇA VAR
Yeni nesil Boeing uçaklarının her birinde Türkiye’den bir parça var. 20’den ...
İKİ DEV İSTANBUL HAVALİMANI'NDA BÖYLE KARŞILAŞTI
İstanbul Havalimanı, dünyanın en büyük iki uçağını aynı dakikalarda ağırlayarak ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası