pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
15 Şubat 2021 Pazartesi - 12:44

HEDEF HİDROJENLE ÇALIŞAN BİR UÇAĞI İŞLETMEK

Paris Region, Choose Paris Region, Groupe ADP, Air France-KLM ve Airbus, havalimanlarında hidrojen kullanımına dikkat çekmek için dünya çapında benzeri görülmemiş bir çağrı başlatıyor

HEDEF HİDROJENLE ÇALIŞAN BİR UÇAĞI İŞLETMEK

Paris Region, Groupe ADP, Air France-KLM ve Airbus, hava taşımacılığı faaliyetlerini karbondan arındırmak amacıyla Paris havalimanlarında hidrojenin yarattığı fırsatları keşfetmeye çağırıyor.

Fransız hükümetinin enerji geçiş stratejisi ile uyumlu olan bu farkındalık çağrısı, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu uçaklar için çaba gösteren Avrupa Komisyonu tarafından da desteklenmekte. Hidrojenin havalimanı altyapılarının tasarlanma ve işletilme biçimi üzerinde devrim yaratacağı bilinciyle tüm paydaşlar, Paris havalimanlarını gerçek bir ‘hidrojen merkezi’ haline getirmeye yardımcı olacak gelişmeleri belirlemeyi ve desteklemeyi amaçlıyor.

Paris bölgesinin uluslararası tanıtımından sorumlu Uluslararası Choose Paris Region ajansının desteğiyle başlatılan uluslararası farkındalık çağrısı, büyük şirketler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, start-up’lar, laboratuvarlar ve üniversiteler etrafında birleştirilmiş benzersiz bir havalimanı ekosistemini hidrojen etrafında inşa etmeyi hedefliyor. Bu açık inovasyon girişimi, havalimanı kentindeki tüm hidrojen değer zinciri etrafında bu teknolojik atılımı başlatmak için önemli bir adım.

Beş partner, ortak bir amacı paylaşıyor: Araştırma ve teknolojilerdeki ilerlemeleri tespit etmek ve nitelendirmek ve ardından havalimanındaki hidrojen ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik olarak uygulanabilir çözümleri test etmek, özellikle gelecekte hidrojenle çalışan bir uçağı işletmek için orta vadede tedarik ve daha büyük ölçekte kullanım zorluklarını belirlemek.

Bu önemli çağrı, üç ana temaya odaklanıyor:

Depolama, transport ve dağıtım (likit veya gaz) havalimanı ortamında (depolama sistemleri, mikro sıvılaştırma, uçak yakıt ikmali, vb.)

Havalimanı ve tüm havacılıkta hidrojen kullanımının çeşitlendirilmesi (yer hizmetleri araçları ve ekipmanları, havalimanlarına ulaşan demiryolu taşımacılığı, yer operasyonları sırasında binalar veya uçaklar için enerji temini, vb.)

Hidrojen etrafında dairesel ekonomi (sıvı hidrojenli yakıt ikmali sırasında harcanan hidrojenin geri kazanımı, bir yan ürünün dekarbonlanmış hidrojen vb. üretmek için bir reaksiyondan geri kazanımı.)

Başvurular, 11 Şubat - 19 Mart 2021 tarihleri arasında hydrogenhubairport.com web sitesi üzerinden yapılacak ve seçilen projeler Nisan ayı sonunda açıklanacak.

Airbus Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Jean-Brice Dumont, “Airbus, sürdürülebilir havacılığın geleceği için cesur bir vizyona sahip olmaya ve sıfır emisyonlu ticari uçuşa geçişi yönlendirmeye kararlıdır. Hidrojen, bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olacak en umut verici teknolojilerden biridir, ancak bunu tek başımıza yapamayız. Bu devrim aynı zamanda düzenleyici ve altyapı ekosistemlerimizin dünya çapında değişmesini gerektiriyor. Havalimanları, bugünden itibaren bu geçişin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu açık inovasyon girişiminin, yaratıcı projelerin ve çözümlerin geliştirilmesini teşvik edeceğini umuyoruz” dedi.

 
TERÖR ŞÜPHELİSİ YAKAYI ELE VERDİ
 
BİYOKÜTLE ORMAN GÖZLEM UYDUSU HAZIRLANIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN’DE KAR DÜZENLEMESİ
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ...
İSTANBUL HAVALİMANINDA KAR ÇALIŞMALARI
Marmara Bölgesi ve İstanbul’da etkili olan kar yağışının hava ulaşımını ...
KALKIŞTAN SONRA KARGO KAPISI AÇILDI
DHL’e ait Boeing 757 tipi uçağın kalkıştan kısa süre sonra kargo kapısı açıldı
 
AVRUPA HAVALİMANLARINDA YOLCU ALARMI
Avrupa'da hava trafiği koronavirüs pandemisi nedeniyle 1995 seviyelerine ...
DHL TÜRKİYE’DE YATIRIMLARINA DEVAM EDECEK
Deutsche Post DHL Group CEO’su Frank Appel, “Yeni İstanbul Havalimanında ...
UZAY ALANINDA İLK İHRACATI TUSAŞ YAPACAK
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ...
 
THY'DEN YURT İÇİNDE İNDİRİMLİ KAMPANYA
Türk Hava Yolları (THY), yurt içi tek yön uçuşlarda yüzde 30 indirimli uçuş kampanyası başlattı
KOKPİTTE DAVETSİZ MİSAFİR
İsrail havayolu şirketi El Al’a ait Boeing 737-958ER tipi uçağın kokpitine kedi girdi
‘İSTANBUL’DA EVİMDE GİBİYİM’
Corendon Airlines’tan spor dünyasını bir araya getirecek yeni proje: Corendon ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası