pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
24 Mart 2020 Salı - 13:52

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDE KRİZ AĞIRLAŞIYOR

Havacılık sektöründe kriz, dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinin koronavirüs ile mücadelede sert tedbirler alması ile birlikte derinleşiyor

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDE KRİZ AĞIRLAŞIYOR

Havacılık endüstrisini saran kriz, dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinin koronavirüs salgını ile mücadele için ağır tedbirler açıklaması ile birlikte derinleşiyor. Emirates ve Singapore Airlines de uçuş sayısını azaltan şirketlere katıldı.

Dünyanın en büyük uzun menzilli uçuş yapan hava yolu şirketi olan Dubai merkezli Emirates, seyahat kısıtlamalarından dolayı, 25 Mart'tan itibaren uçuşlarını iki hafta süreyle durdurma kararı aldı. Singapore Airlines ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kapasitesini yüzde 96 azaltacağını duyurdu. Hong Kong'lu hava yolu şirketi Cathay Pacific Airways de Cuma günü benzer tedbirlere gitmişti.

Tüm dünyada bu yıl ciro kaybının 200 milyar doları aşması beklenen hava yolu şirketleri, daha önce görülmemiş şekilde uçaklarını yere indiriyor ve çalışanlarını izne çıkarıyor. Moody's Investors Service'e göre, büyük hava yolu şirketleri Haziran ayının sonuna kadar kriz koşullarında idare edebilecek kadar yeterli likiditeye sahip olabilir, ancak daha küçük ve daha az likit şirketler, hissedarlarından ve hükümetlerden destek alamazlarsa batabilirler.

Aralarında Jonathan Root ve Russell Solomon'un bulunduğu Moody's analistleri, 20 Mart tarihli raporlarında, "Faaliyet ortamındaki kötüleşmenin şiddeti ve sertliği, birkaç hafta önce mükemmel yeterlilikte fazla likiditeye sahip şirketlerde benzer erimelere neden olacak" dedi.

Emirates'in CEO'su Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, personele gönderdiği bilgilendirme notunda, şirketin rakipleri ve tedarik zinciri ortaklarından bazılarının 330,000 kişiye bulaşan ve 14,500 kişinin hayatına mal olan virüsün neden olduğu kriz dolayısıyla ayakta kalamayabileceğini söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri ayrıca Flydubai, Abu Dhabi'ye ait Etihad Airlines ve Orta Doğu'nun en büyük ucuz hava yolu şirketi Air Arabia'ya da ev sahipliği yapıyor.

PİLOTLAR ZORUNLU ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILACAK

Asya'da ise, Singapur Airlines 196 uçağın 185'inin yere indirilmesinin ardından normal hizmetlerin ne zaman başlayacağının belirsiz olduğunu kaydetti. Şirket CEO'su Goh Choon Phong, kendi baz ücretinin 1 Nisan'dan itibaren yüzde 30 düşürüleceğini kaydetti. Daha önce açıklanan kesinti yüzde 15 seviyesindeydi. Phong, çalışanlara gönderdiği bilgilendirme notunda, icradan sorumlu başkan yardımcılarının ve kıdemli başkan yardımcılarının ücretlerinin ise sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 20 düşürüleceğini kaydetti. Diğer tedbirler arasında ise pilotların her ay değişen günlerde zorunlu ücretsiz izne çıkarılması yer alıyor. Nihayetinde, alınan tedbirler 10 000 çalışanı etkileyecek.

Aralarında Delta Ait Lines Inc. ve American Airlines Group Inc.'nin de bulunduğu diğer bazı büyük şirketler ise kurtarma paketinin açıklığa kavuşturulmasını beklerken, Çin'de hükümet bazı kesintileri düşürdü ve küçük şirketleri daha büyük devlet destekli bir şirket çatısında toplanmaya yönlendirebilir.(Bloomberg)

 
CEZAYİRLİLER HAVALİMANINI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ
 
ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'YE ULAŞTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAHLYEYE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ
Pegasus Havayolları’nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşadığı ...
EMIRATES YARIN TÜM UÇUŞLARINI DURDURUYOR
Dünyanın en büyük hava yolu firmalarından biri olan Emirates Hava Yolları, ...
THY ÖDEME YAPMAYACAĞI HABERLERİNİ YALANLADI
Türk Hava Yolları(THY), bazı basın-yayın organlarında yer alan ‘Haziran'a ...
 
PİSTTEN ÇIKAN PEGASUS UÇAĞININ KAPTAN PİLOTUNA TAHLİYE
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçağın kaptan pilotu Mahmut ...
THY’NİN YENİ UÇAK SİPARİŞLERİ NE OLACAK
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, önceden sipariş verilen ...
YUNANİSTAN TÜRKİYE’DEN UÇUŞLARI DURDURDU
Corona virüsü salgınından 624 kişinin hasta olduğu ve 15 kişinin de yaşamını ...
 
YAKLAŞIK 30 BİN TURİSTİ EVLERİNE ULAŞTIRDI
Sunexpress, uçuş yasağı başladıktan sonra 180 özel uçuşla yaklaşık 30 ...
TURKISH CARGO AVUSTURYA LINZ UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Global hava kargo taşıyıcıları arasında, dünyanın en geniş direkt kargo ...
BAZI YOLCU UÇAKLARI KARGO TAŞIMAYA BAŞLADI
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, kriz süresince yerde yatan bazı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası