pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
22 Aralık 2019 Pazar - 11:14

HAVALİMANLARINDA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

İstanbul'daki iki havalimanında yapılan göçmen kaçakçılığı operasyonunda 3'ü polis memuru olmak üzere 4 kişi tutuklandı. Polislerin, Türkiye'ye giriş izni olmayan kaçak göçmenleri yasa dışı yollarla yurda soktuğu ortaya çıktı

HAVALİMANLARINDA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

Bazı polislerin İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında göçmen kaçakçılığı yaptığı bilgisi üzerine polis harekete geçti. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri teknik ve fiziki takibin ardından göçmen kaçakçılığını belgeledi. Operasyon için düğmeye basan polis, 3'ü polis memuru 4 şüpheliyi yakaladı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen polis memurlarının göçmen kaçakçılığı yaptıkları anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı polis memurlarının göçmen kaçakçılığı yaptığı istihbaratı üzerine Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iki, İstanbul Havalimanı'nda ise bir polis memurunun kaçak göçmenleri yasa dışı yollarla yurda soktuğu tespit edildi.

POLİSLERİN KAÇAKÇILIK YÖNTEMİ

Deşifre edilen yönteme göre, bir aracı üzerinden şüpheli polis memurlarıyla anlaşan yabancı uyruklu göçmenler, ülkelerinden başka ülkelere gitmek için İstanbul aktarmalı bilet alıyor. Ancak, İstanbul'daki iki havalimanından birine inen kaçak göçmenler, aktarma yapmaları gereken uçağa binmeyerek anlaştıkları polis memurlarıyla irtibata geçiyor. Şüpheli polisler, göçmenleri pasaport işlemine tabi tutmadan havalimanından çıkarıyor.

1 AYDA 23 KAÇAK GÖÇMEN YURDA GİRMİŞ

Şüphelilerin bu yöntemi uygularken polis araçlarını kullandığı da ortaya çıktı. Polis araçlarına bindirilen şüpheliler dikkat çekmeden yurda sokuluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görevli polis memurları Azik K. ve Seyfi D'nin yasa dışı bu yöntemle yurda bir ayda 23 kaçak göçmen soktuğu tespit edildi.

POLİSİN PASAPORT OYUNU

Polis, benzer bir yöntemin de İstanbul Havalimanı'nda uygulandığını tespit etti. İstanbul Havalimanı pasaport kontrol noktasında görevli Polis Memuru Çağrı K'nın, yabancı uyruklu yolculara ait pasaport bilgilerini sisteme girdiği ve daha sonra girişini yaptığı bu pasaportlardaki fotoğrafları değiştirdiği ortaya çıktı.

Bilgiler üzerinde oynama yapan polis memuru sayesinde göçmen kaçakçılarının da bu bilgilere göre sahte pasaport hazırladığı belirlendi. Kaçak göçmenlerin bu sahte pasaportlarla İstanbul Havalimanı'ndan Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gittikleri tespit edildi.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Polisin teknik ve fiziki takibi sırasında şüpheli 3 polis memurunun suça karıştığı anlarda güvenlik kameralarının kayıtta olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerine Sabiha Gökçe Havalimanı'nda görevli şüpheli polis memurlarının, kaçak göçmenleri havalimanından çıkarma anları da yansıdı.

İstanbul Havalimanı'ndaki polis memurunun da pasaport kontrol noktasındaki bilgisayarda pasaportlar üzerinde yaptığı değişiklikler güvenlik kameralarına yansıdı.

3 POLİS TUTUKLANDI

Düzenlenen operasyonlarda polis memurları Aziz K., Seyfi D. ve Çağrı K. ile giriş kaydı yapılacak pasaportları temin ettiği belirlenen Ersin A. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 polis memuru tutuklanırken Ersin A. adlı kontrol hükmüyle serbest bırakıldı. Polislerin yaptıkları kaçakçılık karşılığında yüklü miktarlarda rüşvet aldıkları öne sürüldü.

 
‘BEN FETÖ'CÜYÜM UÇAĞI PATLATACAĞIM’ DEMİŞTİ
 
TAKSİDE UNUTULAN 250 BİN TL’Yİ SAHİBİNE VERDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘BEN FETÖ'CÜYÜM UÇAĞI PATLATACAĞIM’ DEMİŞTİ
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs’a gitmek için kalkış hazırlığı yapan ...
KANSER VE CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI İLAÇ YAKALANDI
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, İstanbul ve Sabiha Gökçen ...
HAYALLERİ İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SON BULDU
İstanbul Havalimanı'nda, sahte evraklarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
 
UÇAKTA OLAY ÇIKARMIŞTI TUTUKLANDI
Uçakta ‘FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım’ diye bağıran kadın tutuklandı
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ‘GELECEK HAYALLERİ’ SERGİSİ
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 'Gelecek Hayalleri' Fotoğraf Sergisi açıldı
FRANSA VATANDAŞI BİR YTS SINIR DIŞI EDİLDİ
İçişleri Bakanlığı, Fransa vatandaşı bir yabancı terörist savaşçının (YTS) ...
 
KKTC'YE İLK İHA İNDİ
Muğla'dan havalanan Bayraktar TB2 tipi İHA, KKTC Geçitkale Havaalanı'na ulaştı
İHA VE SİHA'LAR KKTC'YE ULAŞTI
Türkiye'ye ait İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Silahlı İnsansız Hava ...
KKTC SİHA ÜSSÜ OLUYOR
Doğu Akdeniz’de enerji paylaşımıyla ilgili tansiyonun yükseldiği bir dönemde ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası