pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
11 Kasım 2020 Çarşamba - 15:15

HAVALİMANLARINDA COVİD-19 İLE MÜCADELEYE ROBOT DESTEĞİ

Dünyanın farklı ülkelerindeki birçok havalimanında virüsün yayılmasını engellemek için robotlarla dezenfeksiyon çalışmalarına başlandı

HAVALİMANLARINDA COVİD-19 İLE MÜCADELEYE ROBOT DESTEĞİ

Londra Heathrow Havalimanı, Katar Hamad Uluslararası Havalimanı ve Portekiz Humberto Delgado Havaalanı gibi her gün yüzlerce uçuşun gerçekleştiği uluslararası havalimanlarında kullanılan dezenfeksiyon robotları sürekli dezenfeksiyon sağlayarak virüsün yayılmasına engel oluyor.

Havalimanları virüs ve salgın hastalıkların yayılma sürecinde kritik rol oynuyor. Salgın hastalıklarda da ilk önlem olarak havalimanları uçuşlara kapatılıyor. Covid-19 pandemisinde de aynı önlemler alınırken, yeni normalle birlikte yolcu ve uçuş güvenliğini sağlamak isteyen birçok havalimanı dezenfeksiyon için robotları kullanıyor.

Yıllık yaklaşık 70 milyon yolcunun uçuş yaptığı Londra Heathrow Havalimanı, Portekiz Lizbon'da bulunan uluslararası Humberto Delgado Havaalanı ve Katar Doha'da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı’nın ortam hijyeni için kullanılan dezenfeksiyon robotları, sağlık açısından güvenli havalimanlarının kriterlerini yeniden belirlerken salgının yayılım hızının yavaşlatılmasına da yardımcı oluyor.

Havalimanlarının dezenfeksiyonuna daha fazla önem verilmeli

Uzmanlar, küresel ekonominin devamlılığı için uluslararası havalimanlarının uçuşlara açılmak zorunda olduğunun altını çiziyor. Tüm ülkelerde vaka sayıları artış gösterirken, salgınının hayatı durduracak boyuta tekrar ulaşmaması için havalimanları gibi uluslararası insan sirkülasyonunun ve yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda dezenfeksiyona daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

“Dezenfeksiyon robotları geleneksel yöntemlerin üstünde başarı gösteriyor”

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren UVD Robot’un Türkiye distribütörü Inno-Robot’un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Bilginsoy, “Dezenfeksiyon robotları salgın ve virüslerle mücadelede geleneksel yöntemlerin çok üzerinde bir başarı gösteriyor. Bugün dünyanın birçok havalimanında kullanılan dezenfeksiyon robotları güvenli ve sürekli dezenfeksiyonla birçok ülke ve havalimanına örnek gösteriliyor. Covid-19 ile ortaya çıkan dezenfeksiyon ve korunma önlemleri, salgının anlık ihtiyaçlarını giderdi. Ancak yeni normal ve yaşam şeklinin değişmesiyle kamu, otorite ve karar vericiler kalıcı yöntemlerin kullanılması gerektiğine karar verdi. UVD Robot ile bu konuda doğru ve etkili bir çözüm ortağı oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Havalimanları virüs merkezine dönüşebilir”

Havalimanlarının birçok ülkeden milyonlarca insanın temas noktası olduğu için salgının yayılım merkezine dönüşebileceğini de sözlerine ekleyen Bilginsoy, “Sağlık çalışanları virüsü yenmeye çalışırken, bir yandan da virüsün yayılmasının yavaşlatılması büyük önem taşıyor. Yayılımın artması virüsle mücadeleyi başlangıç noktasına taşıyabilir. Bu döngüyü değiştirebilmemiz için havalimanı gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu alanları etkili bir şekilde dezenfekte etmeliyiz. Yaratacağı ekonomik, insan kaynakları ve iş yükü nedeniyle havalimanı gibi yüksek kapasiteli alanlarda kimyasal dezenfeksiyon işlemi yetersiz kalacaktır. Bunu öngören ya da deneyip yanılan birçok uluslararası havalimanı da dezenfeksiyon işlemi için robotları kullanmaya başladı” şeklinde konuştu.

 
SİNGAPUR HAVA YOLLARI AKADEMİSİ DIŞ EĞİTİM PROGRAMLARI SUNACAK
 
THY SON 16 TAKIM ARASINDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SİNGAPUR HAVA YOLLARI AKADEMİSİ DIŞ EĞİTİM PROGRAMLARI SUNACAK
Singapur Hava Yolları (SIA), dış işletmelere ve kuruluşlara hizmet mükemmelliği, ...
KARTAL ÖZÇAKIR KORONA VİRÜSE YENİLDİ
TGS (Turkish Ground Services) Yer Hizmetleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı ...
KORGÜN KAPTANI KAYBETTİK
Türk Hava Yolları emekli Kaptan Pilotlarından ve AYJET Uçuş Okulu öğretmenlerinden ...
 
SHGM’DEN HAVA SAHASI PROSEDÜR TASARIMI GENELGESİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), Türk hava sahasındaki hava koridorları, ...
EKİMDE 8,9 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
Türkiye genelindeki havalimanlarında ekimde hizmet verilen toplam yolcu ...
ÜST ÜSTE 20.KEZ DÜNYANIN EN İYİ HAVAYOLU
Singapur Hava Yolları üst üste 20. kez 'En İyi Uluslararası Ticari Hava Yolu' seçildi
 
SUNEXPRESS’TEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ
İzmir’de meydana gelen depremin ardından depremzedeler için kurum içi ...
SUNEXPRESS’TEN ALMANYA YOLCULARINA UYARI
Sunexpress Havayolları, Almanya’da 9 Kasım’da yürürlüğe girecek Türkiye ...
SABİHA GÖKÇEN EKİM’DE 1 MİLYON 898 BİN 632 YOLCU AĞIRLADI
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, ekim ayında pandemi sürecindeki ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası