pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
11 Temmuz 2020 Cumartesi - 11:53

HAVACILIK STK’LARI BELİRSİZLİĞİN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Aralarında TASSA, UTED ve TÜSHAD’ın bulunduğu havacılık sektöründeki Sivil Toplum Kuruluşları, işveren ve sendikaların hızlıca bir araya gelerek yeni normale uygun ücret düzenlemesi konusunda mutabakat sağlamalarını, her gün ne olacak diye merak ve endişe ile bekleyen çalışanları rahatlatmaları çağrısında bulundu

HAVACILIK STK’LARI BELİRSİZLİĞİN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Üç STK’nın (TASSA-Havayolları Kabin Memurları Derneği, UTED-Uçak Teknisiyenleri Derneği ve TÜSHAD-Tüm Sivil Havacılar Derneği) yaptığı ortak açıklama şöyle:


“Bilindiği üzere; Covid 19'un negatif etkisi birçok sektörde kendini gösterirken, havacılık sektörü en çok etkilenen sektörlerin başında geldi. Mevcut durum nedeniyle Türk Havayolları operasyona uzun bir süre ara vermek durumunda kalmış ve bugünlerde ise icra edilen seferler yavaş yavaş artmaktadır. Yaşanan süreçte gelir gider dengesinin gelir aleyhine bozulması nedeniyle, tedbirler alındı. Devletimiz tarafından olumsuz etkilenen sektörlerde çalışan emekçilere destek olmak için İŞKUR üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği verildi.

Eurocontroll verilerine göre, Temmuz ayında günlük yaklaşık 13.000 uçuş olacağı öngörülmekte, bu da geçtiğimiz yılın %30’una denk gelmektedir. Ulusal ve uluslarası basında, havayolu şirketlerinde meydana gelen gelir-gider dengesizliği nedeniyle tüm dünyadaki bayrak taşıyıcı havayollarının devlet desteği aldığı ve/veya çalışanlarının ücretinde indirime gittiği veya işçi çıkardığı yönünde haberler yayınlanmaktadır. 

Dünya genelinde büyük ölçekli havayolları, çalışanlarının işine son verirken, bayrak taşıyıcımız Türk Havayolları işçi çıkarmamış ve mümkün olduğu sürece de işçi çıkarılmayacağını da ifade etmişti. 

THY A.O. ile Hava-İş ve THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş sendikaları arasında uçuş operasyonunun olmadığı yeni normale uygun ücret düzenlemesi için görüşmeler yapıldığı ve Şirketlerin 2018 yılı ücretlerine dönülmesini teklif ettiği bilinmektedir.

Ağustos ayında kısa çalışma ödeneğinin uzatılmaması durumunda, THY A.O. tarafından gelir dengesizliği nedeniyle Ağustos ayı içerisinde “İşveren Ücret Desteğine” müracaat edilebilir.

“İşveren Ücret Desteğine” müracaat edilmesi durumunda:

Mevcut operasyonun devamını sağlayacak yeter sayıda personel çalıştırılacağını,

Operasyonda ihtiyaç duyulmayan personelin ücretsiz izinli gösterileceğini ve 

Personelin çalışmadığı günler için yalnızca 39,24 TL (damga vergisine tabi tutulacaktır.) devlet desteği alacağı anlamına gelmektedir.

Hava-İş Sendikasının, teklifinin kabulu için yalnızca bir kısım çalışanların hakedişlerinde ilave iyileştirmeler yapılmasına ilişkin THY A.O. yönetimine ön şartlar sunduğunu, sendika duyurularından ve kamuoyuna yansıyan haberlerden üzülerek takip ediyoruz. Sendikaların bu zorlu dönemde yalnızca bir kesimin değil, tüm çalışanların haklarını düşünerek hareket etmesini bekliyoruz.

2001 yılında, yolcu uçakları ile yapılan terör saldırıları ve “15 Temmuz Hain Kalkışması” sonrasında da ülkemiz havacılığı yara almış, THY A.O ve THY Teknik A.Ş’de çalışan havacılık emekçileri, işveren ve çalışan işbirliği ile bu zorlukların üstesinden gelmişti. Yine, çalışan ve işveren işbirliği ile bu zorlu durumun da üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Bilindiği üzere, Kısa Çalışma Ödeneği bir ay daha uzatılmıştı. Günler hızlıca geçiyor, bu ayı işveren ve sendikaların doğru kullanmasını istiyoruz. Bu nedenle tarafların hızlıca bir araya gelerek yeni normale uygun ücret düzenlemesi konusunda mutabakat sağlamalarını, her gün ne olacak diye merak ve endişe ile bekleyen üyelerimizi rahatlatmalarını bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Saygılarımızla…”

 
AYJET FİLOSUNU BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR
 
PANDEMİ HASTANESİNİN İLK HASTALARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYJET FİLOSUNU BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR
AYJET Uçuş Okulu, 12 adet SONACA 200 tek motor eğitim uçağı siparişinden ...
ONUR AIR TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 110. ŞİRKETİ
Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 araştırmasının ...
TURKISH CARGO’NUN YENİ DİJİTAL ÇÖZÜM ORTAĞI: CARGY
Dünyanın 127 ülkesine hava kargo hizmeti sağlayan Turkish Cargo, müşterilerine ...
 
196 TESLİMAT YAPTI 298 SİPARİŞ ALDI
Avrupalı uçak üreticisi Airbus, Haziran 2020 ile yılın ilk yarısındaki ...
GÖRAL: TEMMUZ İTİBARIYLA YOLCU SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ VAR
Temmuz ayı itibarıyla yolcu sayılarında ciddi bir artış gözlemlediklerini ...
18 YAŞ ALTINA YASAK KALKTI
18 yaş altı gençlerin seyahat ederken yanlarında velisi veya vasisi bulunması şartı kaldırıldı
 
'YORGUN SAVAŞÇI' EĞİTİM AMACIYLA KULLANILACAK
Türk Hava Kuvvetleri'nde 30 yıl operasyonlarda görev aldıktan sonra uçuş ...
ANTALYA HAVALİMANI ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR
Turizm kenti Antalya'ya, 1 Temmuz'da Ukrayna, İsviçre, Kazakistan, Sırbistan, ...
TURKISH CARGO PAZAR PAYINI YÜZDE 5 YÜKSELTTİ
Turkish Cargo, uluslararası hava kargo bilgi sağlayıcısı olan WACD’nin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası