pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
5 Kasım 2023 Pazar - 18:45

HAMBURG HAVALİMANI’NDA REHİNE KRİZİ BİTTİ

Almanya’nın Hamburg kentindeki Helmut Schmidt Havalimanı’nda, Türkiye’ye gitmek istediğini söyleyen 35 yaşındaki bir erkek, 4 yaşındaki kızını rehin aldı. 18 saat süren rehine krizinin ardından Hamburg polisi, şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

HAMBURG HAVALİMANI’NDA REHİNE KRİZİ BİTTİ

Almanya medyasının Hamburg polisine dayandırdığı haberler göre, Cumartesi akşamı saat 20:00 sıralarında, yanında çocuk olan silahlı bir kişi, plakasız bir araçla havalimanının kuzey kapısındaki bariyerleri aşarak aprona girdi.

Otomobilini, kalkış için hazırlık yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının altına park eden şüpheli, kızıyla birlikte Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi.

Hamburg polis sözcüsü Sandra Levgrün, Bild gazetesine, "Uçak yolcular tarafından doldurulmuştu ancak daha sonra yolcular tahliye edildi ve uçak boşaltıldı" dedi.

Cumartesi akşam saat 20:00’den itibaren havalimanı boşaltıldı ve tüm uçuşlar durduruldu. Yaklaşık 3 bin 200 yolcu tahliye edildi.

Almanya medyasına göre, silahlı zanlı birkaç kez havaya ateş etti ve otomobilin camından 2 adet molotof kokteyli fırlattı. Ancak herhangi bir hasar meydana gelmedi. İtfaiye ekipleri, olası bir yangın tehlikesine karşı uçağa su sıktı.

Polis kaynakları, Alman medyasına, zanlı ile iletişim kurmak amacıyla olay yerine Türkçe tercüman ve kriminal psikolog çağırıldığını bildirdi. Kaçırılan kız çocuğunun annesi de havaalanına geldi.

Hamburg polisi ilerleyen saatlerde sosyal medya platformu X üzerinden rehine durumunun sona erdiğini açıkladı:

“Şüpheli, kızıyla birlikte araçtan indi. Adam görevlilere direnmeden gözaltına alındı. Çocuğun zarar görmediği görülüyor.”

Olayın nedeni velayet anlaşmazlığı

Hamburg polisinden yapılan resmi açıklamada, Cumartesi akşamı yerel saatle 22:00’den itibaren Salman E. ile iletişim sağlandığı ve pazarlıkların Pazar günü öğleye kadar devam ettiği bildirildi. Uzun süre, teslim olmamakta direnen zanlının sonunda ikna edildiği ve 4 yaşındaki kızını teslim etmeye karar verdiği belirtilen açıklamada, rehin alma olayının nedenine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Soruşturmanın mevcut durumuna göre Stade'deki şüpheli, eski eşiyle velayet anlaşmazlığı nedeniyle kendisini olağanüstü bir psikolojik durum içinde buldu.  “Olaydan önce zanlının, çocuğunun annesini kenara ittiği ve 4 yaşındaki çocukla birlikte arabaya binerek Hamburg'a doğru kaçtığı bir tartışma yaşandı. Annesi daha sonra çocuğunun kaçırıldığı şüphesiyle Stade polisine suç duyurusunda bulundu.”

Polisin açıklamasına göre, aynı şüpheli Mart 2022, kızıyla birlikte izinsiz olarak Türkiye'ye gittiği için “çocuk kaçırma şüphesiyle” Stade'de soruşturmaya uğradı. Hamburg polisi, kız çocuğunun daha sonra annesi tarafından Almanya’ya geri getirildiğini belirtti.

Hamburg polisi, rehine krizinin çözülmesi için değişik eyaletlerden görevlilerin de bulunduğu 920 kişilik bir ekibin görevlendirildiğini açıkladı.

Hamburg Eyaleti yargı birimlerinin başlattığı soruşturma sürüyor.

Bild gazetesine göre zanlı, 35 yaşındaki Salman E. 4 yaşındaki kızın adı da Aslıhan.

Gazeteye göre, Cumartesi günü saat 19.20 sıralarında Salman E., sahte isimle internete verdiği satış ilanını kullanarak eski eşi Sevda E.'nin (38) evine gitti ve kızını kaçırdı. Zanlının teslim olmasının ardından kız çocuğu, doktor ve psikologlardan oluşan sağlık ekibine teslim edildi.

 
HAMBURG HAVALİMANI'NDA REHİNE KRİZİ!
 
TEI ÇALIŞANLARI KAN VERDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAMBURG HAVALİMANI'NDA REHİNE KRİZİ!
Almanya’da yaşayan Türk asıllı bir kişi, Hamburg Havalimanında tüm uçuşların ...
DAĞISTAN LİDERİNDEN YAHUDİLERİ KORUMA SÖZÜ
Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti lideri Sergey Melikov, ...
RUSYA UKRAYNA’YI SUÇLADI
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dağıstan'daki kitlesel ...
 
PUTİN’DEN DAĞISTAN AÇIKLAMASI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu’da teröristleri cezalandırmak ...
UZAYDA TÜRK BAYRAĞI AÇTI
Rus kozmonot Oleg Artemyev, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Türk Bayrağı ...
İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER! UÇAĞA ÇIKTILAR!
Dağıstan’ın Mahaçkale Havalimanı’ndan yeni görüntüler. Yüzlerce kişi havalimanını ...
 
MAHAÇKALE HAVALİMANI’NDA KORKU DOLU ANLAR
Dağıstan'da yüzlerce kişi, İsrail’in başkenti Tel Aviv’den gelen uçak ...
ÇİN SAVAŞ UÇAĞINDAN TEHLİKELİ SALVO
Bütün dünya İsrail ile Hamas arasındaki savaşını izlerken, başka bir bölgede ...
ABD SURİYE’Yİ VURDU
Bütün dünya İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını tartışırken, ABD ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası