pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
7 Haziran 2023 Çarşamba - 16:06

HİTİT'E IATA ZİRVESİNDE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Havayolu teknolojileri alanının öncü şirketi Hitit’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Genel Müdürü Nur Gökman, havacılık alanında yaptığı çalışmalarla ‘İlham Veren Rol Model’ kategorisinde ‘Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

HİTİT E IATA ZİRVESİNDE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Havacılık alanındaki 50 yılı aşkın meslek hayatına birçok ilki sığdıran Nur Gökman, başarıları ve Hitit’te yüksek kadın istihdamının önünü açan politikalarıyla IATA’nın uluslararası jurisinin takdirini kazandı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından her yıl verilen Çeşitlilik & Kapsayıcılık Ödülleri (Diversity & Inclusion Awards), 5 Haziran’da İstanbul’da 79.su düzenlenen IATA Yıllık Genel Kurulu toplantısında sahiplerini buldu. Havacılık sektöründeki çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etmeye ve ilerletmeye önemli katkılarda bulunan bireylerin, kuruluşların ve girişimlerin değerlendirildiği IATA ödüllerinde Hitit Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Genel Müdürü Nur Gökman, bir kadın olarak havacılık endüstrisine katkıları ve sektördeki kapsayıcı kültürün geliştirilmesine sağladığı çok yönlü etki nedeniyle Jüri Özel Ödülü ile onurlandırıldı.

Dünya ortalamasının üstünde oranlar

Ödül töreninde konuşan Nur Gökman: “Hitit’i bundan 29 yıl önce iki kadın ortak olarak kurduk. Çeşitlilik ve kapsayıcılığı odağına alan Hitit, bugün 6 kıtada 67 havayolu şirketine ve 700’ün üzerinde  havalimanına yolcu hizmetleri, operasyonlar, muhasebe, seyahat çözümleri ve kargo alanlarında yazılım çözümleri ve hizmetleri sunuyoruz. Bu başarının arkasında, eşitlikçiliğin ve kapsayıcılığın tüm iş süreçlerimize sirayet etmesi ile sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımımız önemli rol oynuyor. Bugün Türkiye'de yazılım sektöründe halka açık şirketler arasında en yüksek kadın yönetici oranına sahip şirketiz. Yönetim Kurulumuzun yüzde 50’si, üst yönetiminin yüzde 65’i ve çalışanlarının yüzde 37’sinin kadınlardan oluşmasıyla sadece Türkiye’de değil dünyada da örnek gösteriliyoruz.’’ dedi.

Gökman: “Çeşitlilik ve kapsayıcılık sosyal sorumluluk anlayışımıza da yansıyor”

Çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki yaklaşımın sadece istihdamla sınırlı olmadığını yineleyen Gökman, şirket olarak sosyal sorumluluğa yaklaşımlarını Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda şekillendirdiklerini ifade etti. Gökman, “Eğitim alanında attığımız adımlarla fırsat eşitsizliklerini azaltmayı hedefliyoruz. Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerde yer almaya çalışıyoruz. Üyesi olduğumuz dernekler ve platformlar aracılığıyla kadınları STEM konusunda eğitiyoruz. Staj ve işe alımlarda genç kadınlara öncelik vermeye, mentorluk ve burs imkanları sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaya özen gösteriyoruz. Uçan Raketler projemiz ile kız ve erkek çocukların sporla eşit şekilde buluşmasını hedefliyor ve tüm bu amaçlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

 
THY-VİETNAM HAVA YOLLARI ORTAKLIĞI
 
IATA’DAN YAKIT ÇEŞITLİLİĞİ VURGUSU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY-VİETNAM HAVA YOLLARI ORTAKLIĞI
Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları Kod Paylaşımı Anlaşması imzaladı. ...
TÜRKİYE’DE KABİN MEMURU ARIYOR
Dünyanın en büyük global havayolu şirketi Emirates, çok uluslu kabin ekibine ...
THY TEKNİK’TEN ÇEVRECİ OPERASYONLAR
Dünyanın önde gelen uçak ve komponent bakım şirketi olan Türk Hava Yolları ...
 
THY’DEN AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği, Ömer Koray Özbay’ın THY iştiraki ...
THY ÇALIŞANI VEDA MEKTUBU BIRAKIP İNTİHAR ETTİ
Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services'te ...
CUMHURİYET’İN 100. YILINDA 100. UÇAK
2023’te toplam kapasitesini yaklaşık %20 oranında artırmayı hedefleyen ...
 
HALÜK GÖRGÜN SAVUNMA SANAYİ BAŞKANI
Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Haluk Görgün'ü atadı.
THY İLE ITA AIRWAYS ORTAK UÇUŞLARA BAŞLIYOR
Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları ve İtalya'nın ...
PİLVAK'TAN KARDİYOLOJİ ÇALIŞTAYI
Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK), kardiyoloji alanında güncel ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası