pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
7 Temmuz 2023 Cuma - 11:00

HİBRİT-ELEKTRİKLİ UÇUŞ TESTLERİNE BAŞLIYOR

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşu geliştirmek üzere testlere başlıyor

HİBRİT-ELEKTRİKLİ UÇUŞ TESTLERİNE BAŞLIYOR

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşa güç sağlamak için özel olarak geliştirilen yeni küçük gaz türbinini test etmeye başlayacağını duyurdu. Söz konusu motor, Gelişmiş Hava Hareketliliği pazarına yönelik olan turbojeneratör sisteminin bir parçasını oluşturuyor. Gelişmiş Hava Hareketliliği pazarında elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarının yanı sıra 19 koltuğa kadar kısa mesafe uçakları da yer alıyor.

Turbojeneratör sistemi, 500kW ile 1200kW arasında ölçeklenebilir güç seçeneklerine sahip yerleşik bir güç kaynağı ile Rolls-Royce Electrical’ın tahrik portföyüne yeni özellikler katacak. Bu sistem ilk etapta sürdürülebilir havacılık yakıtları (SAF) ile, daha sonra kullanılabilir hâle geldiğinde ise hidrojen yanması yoluyla daha uzun menzil olanağı sağlayacak. Bu sayede, elektrikli batarya ile çalışan uçaklara kıyasla daha uzun rotaların önü açılacak.

Rolls-Royce Electrical Başkanı Olaf Otto konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Rolls-Royce, Gelişmiş Hava Hareketliliği pazarına yönelik tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli güç ve tahrik sistemlerinin lider sağlayıcısı konumuna gelmeyi hedefliyor. Turbojeneratör sistemimize güç verecek olan yeni küçük motorumuzun testten geçmesi (PTT - Pass-to-Test) ilerisi için atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Bu ürün, elektrikli uçuşun destekleyebileceği rotaları genişletecek ve daha fazla yolcunun düşük veya net sıfır emisyonlu uçaklarla seyahat etmesine olanak sağlayacak.”

Turbojeneratör sistemi, Rolls-Royce’un elektrik ve gaz türbini geliştirme konusundaki yetkinliklerini bir araya getiriyor. Yeni yanmalı motorda, küçük gaz türbinlerinin verimliliğini artırmak için son teknolojiler kullanılıyor. Turbojeneratör, seri veya paralel hibrit uygulamalarda da kullanılabiliyor. Bataryaları şarj etmenin yanı sıra elektrikli tahrik ünitelerine doğrudan enerji sağlamak için de oldukça uygun olduğundan, uçakların uçuş sırasında güç kaynakları arasında geçiş yapabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknolojinin araştırma ve geliştirme çalışmalarının bir kısmı, Alman Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

Bu motor önümüzdeki aylarda SAF ile test edilecek ve Rolls-Royce'un Dahlewitz'deki tesisinin faaliyete geçmesine yardımcı olacak. Rolls-Royce Power Gearbox test tesisinde, yeni motorun test edilebilmesi ve motorun teknik özelliklerinin doğrulanması için de çalışmalar yapıldı.

Rolls-Royce tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli uygulamalar için komple güç ve tahrik sistemleri geliştiriyor. Tasarım aşamasında olan sistemler, güç elektroniği ve kontrol sistemleri aracılığıyla güç üretimi ve enerji depolamadan elektrik motorlarına kadar en son teknolojileri içeriyor.

 
İNGİLİZ MİLLETVEKİLİNDEN KKTC ÇAĞRISI
 
TAV’A GREAT PLACE TO WORK SERTİFİKASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İNGİLİZ MİLLETVEKİLİNDEN KKTC ÇAĞRISI
İngiliz milletvekili, 'İngiltere'den Kuzey Kıbrıs'a doğrudan uçuşların yapılması' çağrısı yaptı
THY HAZİRAN RAKAMLARINI AÇIKLADI
Türk Hava Yolları, Haziran ayında yüzde 12 artışla 7,7 milyon yolcu taşıdı
SABCA 3DEXPERIENCE PLATFORMUNU SEÇTİ
Havacılık ve uzay endüstrisinin önde gelen tedarikçilerinden SABCA Group, ...
 
PEGASUS KABİN MEMURUNA UÇAKTA TACİZ
Pegasus Hava Yolları’nın Tel Aviv-İstanbul seferini yapan uçağında bir ...
EMIRATES MONTREAL UÇUŞLARINA BAŞLADI
Emirates, Québec’in kültür başkenti Montreal’e ilk uçuşunu gerçekleştirerek ...
PROFESÖRDEN TRABZON HAVALİMANI İÇİN CİDDİ UYARI
Trabzon Havalimanı’nın pistinde meydana gelen çökmeler nedeniyle uçuş ...
 
BOEING TÜRKİYE’DE STAJ PROGRAMI BAŞLATTI
Boeing, Türkiye’deki ilk staj programını bu sene uygulamaya başladı. İstanbul ...
HİTİT IATA CARGO IQ’NUN ÜYESİ OLDU
Hava kargo alanındaki yazılım çözümleri de dahil olmak üzere uçtan uca ...
ZAFER HAVALİMANI’NDA BÜYÜK ZARAR
Açıldığı günden bu yana tutturamadığı yolcu garantisiyle gündemden düşmeyen ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası