pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
2 Temmuz 2020 Perşembe - 14:02

H160 EASA ONAYINI ALDI

Airbus Helicopters çok yönlü çift motorlu H160 helikopteri, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) Tip Sertifikasını alarak programda bir sonraki aşamaya geçti. Şirket, henüz ismi açıklanmayan ABD’li müşterisine bu yıl yapılması planlanan ilk teslimat öncesinde FAA sertifikasyonunun da tamamlanmasını öngörüyor

H160 EASA ONAYINI ALDI

EASA Sertifikasyon Direktörü Rachel Daeschler, “H160 tip sertifikasının başarıyla tamamlanması, son birkaç yıldır ajans ve Airbus Helicopters ilgili teknik ekiplerinin olağanüstü verimli bir işbirliği ruhuyla ortaklaşa gerçekleştirdiği muazzam çalışma ve çabaların sonucudur. Ayrıca, bu başarı, helikopterin en yüksek güvenlik standartlarına ulaşmasını sağlamak için kapsamlı tasarım ve test süreçleri ile gerçekleşmiştir. H160, çok geniş bir yelpazede misyonları gerçekleştirmesini mümkün kılan özel bir tasarıma sahiptir. Aynı zamanda yakıt tüketimi açısından en çevre dostu ve sınıfının en sessiz helikopterlerinden biridir. Tip sertifikasyon projesine özgü zorlukların üstesinden gelmede yapıcı işbirlikleri ile yüksek kararlılık gösteren ilgili teknik personele en içten teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum” dedi.

Airbus Helicopters CEO Bruno Even, “H160’ın EASA tip sertifikasını almış olmasından gurur duyuyoruz. Bu başarı, tedarikçilerimiz ve ortaklarımızla destek ekosistemini tasarlamak, sanayileştirmek ve tanımlamak için yıllar süren yoğun bir çalışmayı temsil ediyor ve bu yeni nesil helikopteri gerçeğe dönüştürmek için emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi H160’ın hizmete girmesini ve dünya çapındaki müşterilere daha fazla güvenlik ve konforun yanı sıra rekabet üstünlüğü de katan yenilikçi özelliklerini göstermesini dört gözle bekliyorum” dedi.

Airbus Helicopters, uçağın gelişimi ve onaylanma sürecinde ilk seri uçak ve ilave iki test uçağı (dinamik helikopter sıfır ve sistem helikopteri sıfır) olmak üzere üç prototip geliştirdi ve hizmete girmeden önce uçağı olgunlaştırmaya devam etmektedir. Helikopterler, hem uçuş testleri hem de demo uçuşları için 1500 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi bu sayede müşteriler, H160’ın operasyonlarına getireceği yenilikleri ve yüksek katma değeri ilk elden deneyimleyebilecekler.

Deniz taşımacılığı, acil sağlık hizmetleri, özel ve ticari havacılık ve kamu hizmetleri gibi çok çeşitli görevleri yerine getirebilen çok yönlü bir helikopter olarak tasarlanan H160, Airbus Helicopters’ın en son teknoloji yeniliklerini bir araya getirir. Bunlar, Helionix ile arttırılan pilot yardımı ve otomatik özelliklerin yanı sıra uçuş zarfı koruması gibi çığır açan güvenlik özelliklerini içerir. Helikopter ayrıca ses azaltıcı Blue Edge bıçakları ve hem yolculara hem de pilotlara fayda sağlayan mükemmel dış görüşü sayesinde yolculara üstün konfor sağlar.

H160, yalnızca yolcu ve pilotlar düşünülerek tasarlanmadı. Operatörler de, artan yakıt verimliliği ve müşteri merkezli basitleştirilmiş bakım eko-sistemi sayesinde sağladığı rekabet avantajından yararlanacaklar: Ekipman erişilebilirliği, helikopterin optimize edilmiş mimarisi ile kolaylaştırıldı, bakım planı Operator Zero kampanyalarında kendini kanıtladı ve kolay anlaşılır 3D bakım dökümanları ile teslim edilmektedir.

 
HAVAŞ ANTALYA’DA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSİNİ AÇTI
 
TAV EASA’NIN COVID-19 PROTOKOLÜNÜ İMZALADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVAŞ ANTALYA’DA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSİNİ AÇTI
Havaş; İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Antalya Havalimanı’ndaki ...
THY PİLOT MAAŞLARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM Mİ YAPACAK
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, Türk Hava Yolları’nda pilotların ...
CORENDON AIRLINES EUROPE UÇUŞLARA BAŞLADI
Pandemi sebebiyle uçuşlarına ara veren Corendon Airlines, 27 Haziran itibariyle ...
 
ERCAN HAVALİMANI İLK UÇAKLARINI KARŞILADI
Korona virüsle (COVID-19) mücadele kapsamında, alınan tedbirler çerçevesinde ...
THY BULGARİSTAN SEFERLERİNE BAŞLADI
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Bulgaristan'a uçuşlarını 16 ...
THY İTALYA UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLADI
Türk Hava Yolları (THY), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KORONAVİRÜS TEST MERKEZİ KURULDU
İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından gelen ve yurt dışına giden yolculara ...
AIRBUS 15 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR
Avrupalı uçak üreticisi Airbus, tarihinin en kapsamlı yeniden yapılandırma ...
AIRBUS TAM OTOMATİK TEST UÇUŞUNU TAMAMLADI
Airbus, iki yıllık kapsamlı test uçuşu programının ardından Otonom Taksi, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası