pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
14 Ocak 2020 Salı - 16:50

GELECEĞE DOKUNAN ANNELER VE TED OKULLARI FARKINDALIK YARATIYOR

“Geleceğe Dokunan Anneler” Projesi, TED Polatlı Koleji ev sahipliğinde, ilçedeki tüm eğitimciler ve TED Polatlı Koleji velileri için “Çocuğumun Duygusal İhtiyaçlarını Tanıyorum” seminerinde bir araya geldi

GELECEĞE DOKUNAN ANNELER VE TED OKULLARI FARKINDALIK YARATIYOR

2016 yılında hayata geçen ve bugüne kadar gerçekleştirdiği seminerler ile binlerce anne ve eğitmene ulaşmayı başaran “Geleceğe Dokunan Anneler” projesi ülkemizde 4,4 Milyon çocuğun etkilendiği “Duygusal İhmal” konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için TED Okulları ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor.

Projenin akademik ekibi tarafından oluşturulan eğitim programları eşliğinde, seminerlerine devam eden “Geleceğe Dokunan Anneler” proje ekibi, TED Polatlı Koleji ev sahipliğinde, ilçedeki tüm eğitimciler ve TED Polatlı Koleji velileri için “Çocuğumun Duygusal İhtiyaçlarını Tanıyorum” seminerinde Polatlı İlçe Millî Eğitim Müdürü Alican Kılıç’ın katılımı ile 11 Ocak 2020 tarihinde bir araya geldi.

Duygusal ihmal konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve 100 dinleyicinin katıldığı seminerde, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Özmert, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmihan Artan konuşmacı olarak yer aldı.

Anne, baba ya da bakım veren kişiler tarafından çocuğun duygusal ihtiyaçlarının bilinçli veya fark edilmeden süreğen biçimde gözardı edilmesi; çocuğun ev içi şiddete tanık olmasına izin verilmesi, yol açılması; çocuğun olumsuz davranışlar sergilemesine izin verilmesi; duygusal gelişimi için yeterli yapının sunulamaması olarak tanımlanan “Duygusal İhmal” kavramı ve çocuk gelişimine etkisinin ele alındığı seminerde konuşmacılar, “Duygusal İhmali Tanıyalım”, “Çocuğum Büyürken Ben Ne Yapmalıyım? “Büyürken Neler Oluyor? başlıklarında dinleyicilere değerli bilgiler aktardılar ve merak edilen soruları yanıtladılar.

2020 yılı içerisinde TED Okulları ile gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 6 farklı şehirde de seminerler vermeyi hedefleyen Proje ekibi, online destek sistemleri ile de tüm annelerin yanında olmayı hedefliyor.

Geleceğe Dokunan Anneler hakkında:

“Geleceğe Dokunan Anneler”, "anne eliyle" geleceğe dokunmak ve bu doğrultuda, duygusal ihmalin gelecekte yol açabileceği olumsuz davranış kalıplarını engellemek amacı ile oluşturulan bir sosyal girişim projesidir. “Kadın doğulmaz, kadın olunur” sözü kadar “kadın çocuk doğurmaz, toplumu doğurur” sözü ile çalışmalarına başlayan proje ekibi, öncelikli olarak 0-6 yaş grubu çocuğa sahip annelerde duygusal ihmal konusunda farkındalık geliştirmek ve davranış değişikliği sağlayacak çalışmalar ile güçlü ve pozitif bir toplum yaratmayı amaçlıyor.

Geleceğe Dokunan Anneler’in proje kaynağı ise sosyal girişim markası “Phoca” tarafından sağlanıyor. Tasarımdan üretime etik kurallar çerçevesinde hareket eden, yüzde 100 doğal malzemeler kullanan, organik çocuk giyimine yönelik sosyal girişim markası Phoca, satışından elde ettiği tüm karı Geleceğe Dokunan Anneler’in projesine aktarıyor.

 
PEGASUS’UN HELSİNKİ UÇUŞLARI BAŞLIYOR
 
AIRBUS BELUGAXL HİZMETE GİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK TAKSİT SINIRINI 3'E İNDİRDİ
BDDK, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ...
‘UÇMAK, HEZARFEN AHMED ÇELEBİ' OYUNU
Hezarfen Ahmed Çelebi'nin hayatından esinlenerek hazırlanan 'Uçmak, Hezarfen ...
ELEKTRONİK SİGARA FİLTRESİ KAÇAKÇILIĞI
İstanbul Havalimanı'nda elektronik sigara filtresi kaçakçılığı yapan şüphelilere ...
 
HAVALİMANI CAMİSİNİN KÜLAHLARI DEĞİŞTİRİLDİ
İstanbul Havalimanı’nda eleştirilere sebep olan caminin minare külahları yenileri ile değiştirildi
ALEYNA TİLKİ BÖYLE TEHDİT ETMİŞ: SENİ BULDURACAĞIM
Dün İstanbul Havalimanı’nı karıştıran Aleyna Tilki’nin özel güvenlik görevlisini ...
İŞTE ALEYNA TİLKİ'NİN POLİSTEKİ İFADESİ
İşte havalimanında X-Ray kontrolü sırasında özel güvenlik görevlisi ve ...
 
ALEYNA TİLKİ HAVALİMANINDA OLAY ÇIKARDI
Şarkıcı Aleyna Tilki, İtalya'nın Milano kentine gitmek için geldiği İstanbul ...
İETT'DEN İSTANBUL HAVALİMANI’NA 10 YENİ HAT
İETT, İstanbulluların ulaşım ihtiyacını karşılamak için 34’ü Avrupa, 15’i ...
ŞEYMA SUBAŞI'NDAN İBİZA ÇAĞRISI
Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı, Türk Hava Yolları’ndan İspanya’nın ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası