pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
30 Haziran 2021 Çarşamba - 11:34

GE CFM ORTAKLIĞI’NI 2025’YE KADAR UZATTI

GE Havacılık ve Safran Grup, sürdürülebilir motorlar için İleri Teknoloji Demonstrasyon Programını tanıttı ve CFM ortaklığını 2050’ye kadar uzattı

GE CFM ORTAKLIĞI’NI 2025’YE KADAR UZATTI

CFM RISE* programı ile yüzde 20'nin üzerinde daha düşük emisyon hedefleniyor. Program, açık fan mimarisi, hibrit elektrik kabiliyeti ve bu on yılın ortalarında gerçekleştirilecek yer ve uçuş testlerini içeriyor.

Programda yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtına ve hidrojen kabiliyetine odaklanılacak.

GE Havacılık ve Safran, yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını günümüz motorlarına kıyasla %20 oranında azaltmak için etkili bir teknoloji geliştirme programı başlattı. CFM RISE (Revolutionary Innovation for Sustainable Engines/Sürdürülebilir Motorların Devrimsel İnovasyonu) Programı ile 2030’ların ortasında hizmete girmesi planlanan geleceğin motorları için bir dizi yeni ve dönüştürücü teknoloji denenecek ve geliştirilecek.

Bugün, CFM International ile yarı yarıya ortaklıklarını 2050 yılına kadar uzatan bir anlaşma da imzalayan iki şirket, sektörde 2050 yılına kadar CO2 emisyonlarını yarıya indirme taahhüdüne uygun olarak, daha sürdürülebilir havacılığın önünü açma niyetlerini ortaya koydu.

GE ve Safran arasındaki ilişkinin her zamankinden daha güçlü olduğunu söyleyen GE Havacılık Başkanı ve CEO'su John Slattery, “RISE teknoloji demonstrasyon programı sayesinde, yeni nesil tek koridorlu uçakları yeni bir yakıt verimliliği ve azaltılmış emisyon düzeyine çıkaracak gelişmiş ve devrim niteliğindeki teknolojileri sektörün hizmetine sunarak havacılığın geleceğini yeniden keşfediyoruz. Sürdürülebilirliğin zorunluluğunu tamamen benimsiyoruz. Geçmişte her zaman yaptığımız gibi, geleceğe dair görevlerimizi de yerine getireceğiz” dedi.

Safran CEO’su Olivier Andriès ise, “Sektörümüz şimdiye kadar olan en zorlu dönemi yaşıyor. Çevreye etkimizi azaltma yolundaki çabalarımızı hızlandırmak için harekete geçmemiz gerekiyor. 1970’lerin başından beri süregelen iş ortaklığımızın en belirgin göstergesi, motor verimliliğinde çığır açmak ve güvenilir olmaktı. Geliştirdiğimiz LEAP motoru, önceki nesil motorlara kıyasla emisyonları %15 oranında azaltıyor. CFM ortaklığımızın 2050’ye uzatılması sayesinde, sektörümüzün iklim değişikliğine bağlı gereklilikleri karşılayabilmesi için teknoloji liderleri olarak birlikte çalışmaya devam edeceğimizi yeniden teyit ediyoruz” dedi.

RISE programının bir parçası olarak geliştirilen teknolojiler, 2030'ların ortalarında piyasaya sürülmesi planlanan yeni nesil CFM motorunun temelini teşkil edecek. Programın hedefleri arasında yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını günümüzün en verimli motorlarına kıyasla yüzde 20'den fazla azaltmak, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları ile hidrojen gibi alternatif enerji kaynaklarına yüzde 100 uyumluluk sağlamak yer alıyor.

Programın odağında, açık fan mimarisi geliştirmeyi de içeren motor için son teknoloji itme verimliliği çalışmaları yer alıyor. Bu teknoloji, hali hazırdaki tek koridorlu uçaklarla aynı hız ve kabin deneyimini sunarken önemli ölçüde iyileştirilmiş yakıt verimliliği elde etmeyi önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Programda ayrıca, birçok uçak sisteminin elektrifikasyonunu sağlarken motor verimliliği optimize etmek üzere hibrit elektrik kapasitesini de kullanmak konusunda çalışmalar da yürütülecek.

Program, kapsamlı bir teknoloji yol haritası oluşturan ortak bir GE/Safran mühendislik ekibi tarafından yürütülüyor. Yol haritasında, kompozit fan kanatları, ısıya dayanıklı metal alaşımlar, seramik matris kompozitler (CMC'ler), hibrit elektrik kapasitesi ve katmanlı imalat kalemleri bulunuyor. RISE programı, 300'den fazla ayrı bileşeni, modülü ve tam motor yapılarını içeriyor. Bu on yılın ortalarında bir demonstrasyon motorun GE ve Safran tesislerinde test edilmeye başlanması ve hemen ardından uçuş testinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

İki uçak motoru üreticisi arasında yüzde 50-50 ortak girişim olarak CFM International'ı oluşturan 1974 yılındaki ilk çerçeve anlaşması, uluslararası iş birliğini yeniden tanımladı ve ticari havacılığın rotasını değiştirmede etkili oldu. LEAP programının başlatılması için, iş ortaklığı 2008 yılında yenilendi. Verimlilik, güvenilirlik ve toplam sahip olmada düşük maliyet sağlamak için sektör standardı olarak hizmet eden ürün hattıyla CFM, bugün dünyanın önde gelen ticari uçak motorları tedarikçisi konumunda. Dünya çapında 35.000'den fazla CFM motoru 600'den fazla operatöre teslim edildi ve bu motorlar bir milyardan fazla uçuş saati kaydetti.

* RISE (Revolutionary Innovation for Sustainable Engines / Sürdürülebilir Motorlar için Devrimci Yenilik), CFM International'ın tescilli ticari markasıdır.

 
DHKP/C ŞÜPHELİSİ YAKALANDI
 
SAMSUNLU: EN İYİ SENARYOYA YAKIN DURUMDAYIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'DA İKİNCİ
İstanbul Havalimanı, 818 seferle Avrupa'da en çok uçuş gerçekleştirilen 2. havalimanı oldu
ANADOLUJET TRABZON-KOCAELİ UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, Trabzon – Kocaeli uçuşlarına yeniden başlıyor
THY BU 6 ÜLKEDEN GELENLERİ UYARDI
Türk Hava Yolları (THY), Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, ...
 
PEGASUS IBM’İN YAPAY ZEKA ÇÖZÜMÜYLE OPERASYONLARINI OTOMATİKLEŞTİRİYOR
Pegasus Hava Yolları, çalışan deneyimine güç katmak için IBM’in yapay ...
THY TEKNİK ÜS BAKIM YETKİSİNİ ALDI
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı’nda yer alan C/D Hangarları ...
HATAY VE ESKİŞEHİR’DEN DÜSSELDORF’A UÇACAK
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021 yazında ...
 
QATAR AIRWAYS’TEN YENİ BUSINESS CLASS SUITE
Qatar Airways, teslim aldığı yeni Boeing 787-9 Dreamliner ile hizmete ...
MISIR HAVA YOLLARI’NDAN İSTANBUL ATAĞI
Mısır Hava Yolları (Egypt Air), 1 Temmuz’dan itibaren normalleşme ile ...
ANTALYA GÜNLÜK 100 BİN YOLCU SINIRINI AŞTI
Fraport TAV Antalya Havalimanı pandemi başlangıcından bu yana 26 Haziran ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası