pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
26 Ekim 2020 Pazartesi - 17:33

FRONTEX AIRBUS VE IAI’YI SEÇTİ

Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex), Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemleri (RPAS) ile deniz karakol ve gözetleme hizmeti için Airbus ve ortağı IAI’yi seçti. Sözleşme geçmiş yıllarda RPAS ile yapılan başarılı Deniz Karakol ve Gözetleme denemelerinin sonucunda gerçekleşti

FRONTEX AIRBUS VE IAI’YI SEÇTİ

Airbus Defence and Space Airborne Solutions (ADAS) ve Israel Aerospace Industries (IAI) arasında başarılı ortaklık

Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex), deniz karakol ve gözetleme hizmetlerini yürütmek adına Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE-Medium Altitude Long Endurance) RPAS için Airbus Defence and Space’in %100 yan kuruluşu Airborne Solutions (ADAS) ile RPAS hizmetlerinde küresel pazar lideri ve uzun vadeli ortağı Israel Aerospace Industries (IAI) ile sözleşme imzaladı.

Hizmet sözleşmesi kapsamında Yunanistan ve / veya İtalya ve / veya Malta'da verilecek. Servis RPAS platformu, iletişim ekipmanı, kapasite, görev depolama hizmeti ile birlikte sistemi yöneten ve operasyonel destek sağlayan tüm gerekli uzmanları içerecek. Sözleşme kapsamında Airbus ve IAI, önceden planlanmış görevlerin yanı sıra geçici / özel amaçlı  görevler için de hizmet verecek.

IAI'ın denizlerde kullanılan karakol ve gözetleme aracı Heron RPAS dünya çapında bir dizi müşteriye hizmet veren 450.000’den fazla uçuş saati ile gece gündüz her türlü hava şartına dayanıklıdır. Sistem 24 saatten uzun tüm operasyonal konfigürasyonlara sahip izleme etkinliklerini gereçekleştirerek coğrafi alanlarda potansiyel gözetim bağlamında tam kapsamlı ve gerçek zamanlı denizlerin fotografını oluşturur.

RPAS, çok yönlü özel yük (örneğin gündüz için elektro-optik ve gece amaçlı kızılötesi, IAI tarafından yapılan deniz devriye radarı ve otomatik tanımlama sistemi), ilgili iletişim ekipmanı, ilgili yer görevi kontrolü ve desteği ile donatılacak. Gözetleme aracı Heron, Görüş Hattı (LOS) içinde uçarken, gerçek zamanlı bilgileri iletmek için Görüş Hattının Ötesinde (BLOS) uçarken veya deniz üzerinde düşük irtifalarda uçmak gerektiğinde sorunsuz bir şekilde bir uydu bağlantısına doğrudan bağlantı kullanabilecek. Bu bilgiler Frontex komuta ve kontrol merkezi üzerinden sahil güvenlik merkezlerine iletilecek.

İnsansız hava sistemlerinin kesin ve uzun süreli gözetleme açısından faydalarını doğrulamak ve vurgulamak için geçtiğimiz yıllarda çok sayıda deneme başarıyla gerçekleştirildi. Denizcilik Heron’u, diğerlerinin yanı sıra İsrail donanması tarafından kilit devriye aracı olarak kullanılıyor ve uzun yıllardan beri keşif ve güvenlik görevlerini başarıyla gerçekleştiriyor.

ADAS CEO'su Mike Hoofdmann ‘Yaptığımız bu uzun süreli anlaşma, askeri müşterilerimize verdiğimiz başarılı insansız operasyon hizmetlerini Frontex gibi sivil paydaşlara ve nihayetinde diğer kurumlara da ulaştırmak şirketimiz için önemli bir dönüm noktası oldu. Bu sözleşme bize performansımızı Avrupa düzeyinde kanıtlama fırsatı veriyor. Airbus olarak ortağımız IAI ile birlikte Avrupa dış sınırının izlenmesi ve güvenliği için önemli bir taahhütte bulunuyoruz ve bu sayede Avrupa'daki istikrara katkıda bulunuyoruz’ dedi.

IAI Genel Müdür Yardımcısı ve Askeri Uçaklar Grubu Genel Müdürü Moshe Levy "IAI, Frontex ile sözleşmenin imzalanması denizcilik Heron’nun bir dönüm noktasına ulaşılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Heron, operatörlerinin beklentilerini aşarak tüm görevleri başarıyla yerine getirdi. Avrupa'nın sivil hava sahasında uçmak, IAI için önemli bir ilerlemedir ve RPAS’ın sivil rotalarda uçma becerisinin sağlam bir kanıtıdır. Bu sözleşmenin sivil pazarlara da kapı açacağına inanıyorum" dedi.

 
KATAR’DA KADIN YOLCULARA SKANDAL MUAYENE
 
BOEING 747’NİN SUNROOF’U
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KATAR’DA KADIN YOLCULARA SKANDAL MUAYENE
Katar'da kadın yolculara zorla jinekolojik muayeneye Avustralya'dan tepki: ...
RUS TANKI HAVAALANI DUVARINI BÖYLE DELDİ
Bir çift sarhoş Rus askeri, eğitim sırasında bir tankı Volgograd Uluslararası ...
MERDİVEN BOEING 777’NİN KANADINA ÇARPTI
Brezilya’nın Sao Paolo Havalimanı’nda Swiss Havayolları’nın Boeing 777-300ER ...
 
İKİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ
ABD Donanmasına ait bir uçağın Alabama’da düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti
İNİŞTE PİSTTEN ÇIKTI
American Eagle Havayolları uçağı inişte pistten çıktı
İSRAİL'DEN DUBAİ'YE UÇUŞLAR 2021 BAŞINDA
İsrail'in ikinci büyük hava yolu şirketi Arkia'nın, 2021 başından itibaren ...
 
AIRBUS MARS’TAN İLK ÖRNEKLERİ GETİRECEK
Airbus, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından Mars’tan Dünya’ya örnekler ...
ÜÇ SAATLİK REKOR HIZLA UUİ’YE ULAŞTI
İki Rus kozmonot ve bir ABD’li astronot, UUİ’ye rekor hızla ulaştı
MIG-31’TEN STRATOSFERDE MANEVRALAR
Rus MiG-31 uçağının Stratosfer’deki manevraları görüntülendi
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası