pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
8 Ocak 2021 Cuma - 12:57

FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI’NA ÇEVRE HİZMET ÖDÜLÜ

Fraport TAV Antalya Havalimanı “2019 yılı Antalya Ölçeği (Özel Sektör) Çevre Hizmet Ödülü’nü kazandı

FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI’NA ÇEVRE HİZMET ÖDÜLÜ

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Akdeniz Üniversitesi 23.Çevre Hizmet Ödülleri–2019” değerlendirme süreci tamamlandı. “Sürdürülebilir Çevre” çalışmalarından dolayı, Fraport TAV Antalya Havalimanı “2019 yılı Antalya Ölçeği (Özel Sektör) Çevre Hizmet Ödülü’nü kazandı.

Fraport TAV Hakkında

14 Eylül 2007 tarihinde Frasport AG ve IC İÇTAŞ Inşaat ortaklığı ile kurulan firma 08.05.2018 tarihinden itibaren Fraport AG ve TAV Holding ortaklığı Antalya Havalimanı I. ve II. Dış Hatlar Terminali, İç Hatlar Terminali ve CIP Salonu ve Mütemmimleri’ni işletiyor. Fraport TAV uluslararası standartlarda sunduğu yüksek kalitede hizmet, teknolojiye yaptığı yatırım, eğitimli ve kalifiye personelinin yanı sıra iş ortaklarıyla kurduğu güçlü ve uzun vadeli ilişkiler sayesinde, sektörde etkin bir konuma sahip. 2019 yılında 35,5 milyon yolcu ve 206 bin uçağa hizmet veren Fraport TAV, Antalya’daki en büyük kurumsal işverenler arasında olup, Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Fraport TAV Sürdürülebilirlik ve Çevre

Fraport TAV çalışmalarını aşağıdaki standart ve projeler şartları kapsamında sürdürmekte:

1-ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi sahibi olmak

2-Avrupa Havaalanları Birliği (ACI) Havaalanı Karbon Akreditasyonu

3- T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Sıfır Atık Projesi” belgesi almak

Fraport Tav; çevre ve sürdürülebilirlik politikası kapsamında bir dizi çalışma yaptı. Bu çalışmaların en başında faaliyetler sonucunda ortaya çıkan; hava, su ve toprak kirliliğine neden olacak canlı yaşama (flora ve fauna dahil) zarar verebilecek tüm etkileri sistematik bir şekilde azaltma çalışmaları geliyor. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi şartları bu çalışmalar için rehber oldu. Söz konusu çalışmalardan bazıları tehlikeli atıklar dahil tüm atıkların etkin yönetimi, enerji tüketiminin azaltılması, sera gazı salınımının azaltılması, çevre farkındalığının artırılması, sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal bilinçlenmeye katkı sağlamak şeklinde sıralanabilir.

Fraport TAV Antalya Havalimanı, Avrupa Havaalanları Birliği (ACI) tarafından sera gazları salınımı nedeniyle ortaya çıkan zararları minimize etmek üzere 2009 yılında başlatılan “Havaalanı Karbon Akreditasyonu” programında planlı ve kararlı yürüyüşü bu yıl da en üst seviyede iklim değişikliğine pozitif katkısını sürdürdü.  

2009 yılından beri Avrupa Havaalanları Birliği projesi kapsamında karbon emisyonunu azaltma çalışmalarını sürdüren Fraport TAV Antalya Havalimanı, 2010 yılında “Mapping” (karbon kaynaklarının haritası) Seviye 1, 2011 yılında “Reduction” (karbon emisyon azaltımı) Seviye 2 ve 2012 ylında “Optimization” (optimizasyon) Seviye 3 safhasına ulaştı. Fraport TAV 2013 ve 2014 yıllarında ise bu başarısını sürdürerek Seviye 3 belgesini yeniledi. 2015 yılında ise en üst düzey olan Seviye 3+ “Neutrality” (karbon emisyon sıfırlama) belgesini aldı ve 2021 yılına kadar geçerli kıldı.

Fraport TAV Antalya Havalimanı, 2011 yılından bu yana kendi faaliyetlerinden kaynaklanan CO2 salınımını düşürmenin yanı sıra iş ortaklarının da CO2 emisyonlarını düşürmeleri için önemli iş birlikleri yapmakta. İş ortakları ve sektör temsilcilerine verilen seminerler, eğitimler, sosyal sorumluluk projeleri, yenilenebilir kaynaklardan enerji üretim projeleri, teknolojik sistemlerin kullanımı, enerji tasarruf projeleri, atıkların geri dönüşümü, doğal sistemin korunması için yapılan çalışmalar ve yeni yutak alanları yaratma çalışmaları bu kapsamda sayılabilecek en önemli konulardan bazıları.

Fraport TAV, 2015 yılından bu yana kendi faaliyetlerinden dolayı ortaya çıkan toplam 78 bin ton CO2 karşılığına eşit VCU sertifikası olarak “karbon off setting= dengeleme” yaptı. Ayrıca iş ortakları ile yapılan iş birliği sonucu uçak emisyonlarında 2011-2019 yıllarında toplam 115 bin ton CO2 emisyon azaltıldı.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde gelecek nesillere tertemiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için sıfır atık prensibiyle yola çıkılmış ve sıfır atık projesinin uygulamaya konulması ve geliştirilmesi konusunda da Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş. ailesi olarak çalışmalara başlandı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Yasal mevzuatlara uyum çerçevesinde, çevre bilinci konularında sorumluluğumuzun farkında olarak, sürekli en iyiyi hedefliyoruz. Kaynakların, sağlıklı ve verimli bir biçimde kullanılması, atıkların kaynağında azaltılması ve ayrıştırılarak geri kazanılması kapsamında sıfır atık yönetimi çalışmaları yapılmıştır. Fraport TAV, 2019 yılı sonlarında başladığı Sıfır Atık Projesi çalışmalarını 2020 yılı Eylül ayında tamamlayarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Temel Seviye Belgesini” almıştır. Kuruluşumuz sürdürülebilir çevre stratejisi ve entegre yönetim sistemi politikası kapsamında çevre çalışmalarını sürdürmeye ve çeşitli akredite kuruluşlar tarafından verilen çevre ödüllerine layık olmaya devam edecektir” denildi.

 
TARİHİ GÜN... TÜRKSAT 5A UYDUSU FIRLATILDI
 
QATAR AIRWAYS’TEN YENİ KAMPANYA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TARİHİ GÜN... TÜRKSAT 5A UYDUSU FIRLATILDI
Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape ...
PPS CLUB VE KRISFLYER ELITE ÜYELİKLERİNİ UZATTI
Singapur Hava Yolları (SIA), Mart 2021 ile Şubat 2022 arasında sona erecek ...
BAE İLE KATAR ARASINDA SEYAHAT YENİDEN BAŞLIYOR
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Katar arasında varılan anlaşmaya göre, ...
 
ARALIK AYINDA 5 MİLYON YOLCU UÇTU
2020 yılında yaklaşık 82 milyon kişi hava yolunu kullandı. Aralık ayında ...
TAV İŞLETME HİZMETLERİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMA
TAV Havalimanları Holding'in havacılık dışı gelirlerini yöneten TAV İşletme ...
'PREMIUN ECONOMY CLASS' LONDRA HATTINA
Emirates, Premium Ekonomi özellikli en yeni A380 uçağını Londra hattında uçuracak
 
SUNEXPRESS YENİ YILDA DA ‘ACENTE DOSTU HAVAYOLU’
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye’deki ...
THY’DEN ÖĞRENCİLERE ÖZEL UÇUŞ PROGRAMI
Türk Hava Yolları, yurt içi uçuşlarda uyguladığı öğrenci indirimine ek ...
SHGM COVID-19 GENELGESİNİ REVİZE ETTİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 'COVID-19 salgınına yönelik FCL, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası