pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
15 Haziran 2019 Cumartesi - 14:18

F-35’İN HATALARI ABD MEDYASINDA

F-35'leri 'ABD'nin 400 milyar dolarlık çıkmazı' diye niteleyen The Daily Beast, hayalet savaş uçaklarının pilotun görevini tamamlamasını engelleyebilecek birinci kategoriden kusurları olduğunu belirtti

F-35’İN HATALARI ABD MEDYASINDA

Japonya'da düşen uçağının ardından kusurları gündeme gelen F-35 hayalet savaş uçakları, ABD'nin önde gelen haber sitelerinden The Daily Beast tarafından mercek altına alındı. Sputnik'in aktardığı bilgiye göre, "Amerika, 400 milyar dolara mal olan ama savaşamayan hayalet uçaklarla çıkmaza saplandı" başlığını taşıyan haberde, F-35'lerin daha önce bildirilmemiş birinci dereceden kusurları bulunduğunu, bunların pilotun görevini tamamlamasını engelleyebileceği belirtildi.

"ANİDEN KONTROLDEN ÇIKABİLİR"

"İşte size bugüne dek kamuoyunun bilmediği bir şey: ABD ordusunun yeni F-35 hayalet savaş uçaklarından biri, düşman saldırısını savuşturmak için dik açıda yükselmek zorunda kalırsa, tasarım kusurları yüzünden aniden kontrolden çıkabilir ve düşebilir" bilgisini paylaşan The Daily Beast, şöyle devam etti:

"F-35'in bazı versiyonlarının ses üstü hıza çıkmaya çalışırken kuyruklarında erime meydana geliyor ya da radara yakalanmama özelliği veren pahalı kaplamaları dökülüyor."

Tarihteki en büyük ve en pahalı silah programlarından biri olan Pentagon'un 400 milyar dolarlık F-35 Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) programının 10 yıldan uzun bir süredir ertlemeler, kabaran faturalar, tasarım sorunları ve teknik arızalar yüzünden eleştirildiğini hatırlatan The Daily Beast, üstüne üstlük daha önce sadece üretici Lockheed Martin, ABD ordusu ve alıcı yabancı ülkelerin bildiği yeni kusurların çarşamba günü Defense News tarafından kaleme alındığına dikkat çekti.

A İYİ, B VE C SORUNLU

Buna göre Hava Kuvvetleri'nin F-35A'sı son kusurlardan azade gibi gözükürken Deniz Piyadeleri'nin dik inen F-35B'si ve Donanmanın uçak gemilerine uyumlu F-35C'si birinci dereceden, yani pilotun görevini tamamlamasını engelleyebilen eksik noksanlardan mustarip.

DÜŞMESİNLER DİYE UÇUŞ KISITLAMALARI GETİRİLDİ

Defense News'a göre 2011'de F-35B ve F-35C'nin Mach 1.3 ve Mach 1.4 hızıyla gittiği deneme uçuşları yapıldı. F-35B'in hayalet kaplamasında kabarma ve aşırı hararet meydana geldi. F-35C'de gelmiş geçmiş en güçlü savaş uçağı motorlarından biri kabul edilen Pratt & Whitney'deki aşırı ısınmadan kaynaklı yapısal hasar oluştu. ABD ordusu benzeri hasarların oluşmasını sınırlandırmak için pilotlara bir dakikadan uzun sesten yüksek hızda uçmamaları talimatını verdi.

'ÇÖZÜM BULDUK' AÇIKLAMASI

The Daily Beast'in soru yönelttiği ilgili taraflardan Hava Kuvvetleri Hava Muharebe Komutanlığı kendi F-35 versiyonuna güven bildirdi. Açıklamada "F-35 konuşlama planları değişmemiştir. ABD'nin hava muharebesi üstünlüğünde elzem rol oynayan F-35'in kabiliyet ve performansına çok güveniyoruz" denildi.

ABD ordusu ve Lockheed, Defense News'ın ifşa ettiği tüm sorunların olası çözümlerini belirlediklerini savundu. Defense News'a yeni kaplamanın ısınma hasarını en aza indirgeyeceği, uçuş kontrol yazılımının düzeltilmesinin manevra sırasında düşme riskini hafifleteceğini söyleyen Lockheed Başkan Yardımcısı Greg Ulmer, "Bu sorunların çözülmesini ya da düzeyinin azaltılmasını bekliyoruz" dedi.

 
DÜŞMEDEN ÖNCE YILDIRIM ÇARPMIŞ
 
DEV UÇAK EDİRNE'NİN İBRİCE LİMANI'NA BATIRILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DÜŞMEDEN ÖNCE YILDIRIM ÇARPMIŞ
Rusya'da 5 Mayıs’ta 41 kişinin hayatını kaybettiği ülkenin milli havayolu ...
İSTANBUL HAVALİMANI LOS ANGELES’TA TANITILDI
Türk Hava Yolları'nın Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu ...
UBER ‘UÇAN TAKSİ’ İÇİN 3 ŞEHİR BELİRLEDİ
Avustralya, Yeni Zelanda ve Kuzey Asya Uber Bölge Müdürü Susan Anderson, ...
 
KREMLİN’DEN S-400 AÇIKLAMASI
Kremlin sözcüsü Yuri Ushakov, S-400 hava savunma sistemlerinin temmuz ...
EMIRATES BURJ KHALIFA AT THE TOP’DA MİSAFİR EDİYOR
Emirates Havayolu; 10-23 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul Sabiha ...
VERTİGO ŞÜPHESİ
Japonya Savunma Bakanı Takeşi Ivaya, nisan ayında Pasifik Okyanusu'nda ...
 
TÜRK PİLOTLAR ARTIK ARİZONA’DA UÇMUYOR
S-400 ve F-35 krizi - Pentagon: Türk pilotlar artık Arizona’daki Luke Hava Üssü’nde uçmuyor
NEW YORK'TA BİR GÖKDELENE HELİKOPTER ÇARPTI
ABD'nin New York kentinin Manhattan bölgesindeki bir gökdelenin en üst ...
BLUEBİZ İLE İŞ SEYAHATLERİNDE AVANTAJ
Air France ve KLM iş ortakları olan KOBİ’lere avantajlı bir tasarruf programı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası