pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
9 Kasım 2019 Cumartesi - 14:48

EMIRATES YARIYIL PERFORMANSINI AÇIKLADI

Emirates Group 2019-20 mali yılına ait yarıyıl sonuçlarını duyurdu

EMIRATES YARIYIL PERFORMANSINI AÇIKLADI

KÂR YÜZDE 8 ARTIŞLA 320 MİLYON DOLAR OLDU

Emirates: Kâr %282 artışla 235 milyon dolar oldu. Koltuk yükü faktörü, taşınan 29.6 milyon yolcu ile % 2.3 artarak %81.1 oldu. Dubai’nin bir destinasyon olarak sahip olduğu güçlü cazibe, şirketin, geçen yılın aynı dönemine göre şehre %7.9 daha fazla yolcu taşımasını sağladı. dnata: Gelirler %5 artışla 2.0 milyar dolar, kâr ise 85 milyon dolar olarak gerçekleşti. Büyük çaplı işletme büyümesi nedeni ile %67 artış sağlanarak, 51.9m yemek servis edildi.

Emirates Group 2019-20 mali yılına ait yarıyıl sonuçlarını duyurdu. Sonuçlara göre, grup gelirleri, 14.5 milyar dolar olarak açıklandı. Karlılıkta, geçen yılın aynı dönemine göre %8 artış gerçekleşti ve Grup, 2019-20 yarıyıl net karının 320 milyon dolar olduğunu duyurdu. Kardaki iyileşmenin başlıca sebebi, yakıt fiyatlarında, geçen yılın aynı dönemine göre %9 düşüş olması idi ancak düşen yakıt maliyetlerinden elde edilen kazançlar, kısmen negatif kur hareketleri nedeni ile dengelendi. Grup’un, 30 Eylül 2019 itibarı ile nakit pozisyonu, 31 Mart 2019’daki 6.0 milyar dolar değerinden, 6.3 milyar dolar değerine yükseldi.

AL MAKTOUM: DENGELİ VE POZİTİF PERFORMANS SERGİLEDİK

Emirates Airline ve Grup Başkanı ve Baş İdarecisi Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada, “Emirates Grup, 2019-20 döneminin ilk yarısında, stratejilerimizi, dünyanın pek çok pazarındaki sosyal-politik belirsizlik ve zorlu ticaret koşullarında hareket etmeye uygun hale getirerek, dengeli ve pozitif bir performans sergiledi. Hem Emirates hem de dnata, DXB’deki planlanmış pist yenilemelerinin hem işletmemiz hem de yolcularımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için yoğun çaba gösterdi. Kaynaklarımızın, fırsat alanlarında sermaye katkısı yaratmak için hızlıca kullanılmasını sağlarken, kontrol edilebilir maliyetleri sıkı kontrole aldık ve verimliliğin iyileştirilmesine devam ettik.

Global görünümü öngörmek zor ancak, havayolu ve seyahat endüstrisinin, önümüzdeki altı ay boyunca, marjlarda aşağı yönlü baskı yaratacak zorlu rekabet ve dalgalanmalarla karşı karşıya kalmaya devam etmesini bekliyoruz. Grup olarak, işimizi geliştirmeye odaklanmaya ve insanlarımızı güçlendiren ve bizlerin, yolcularımıza daha iyi ürünler, hizmetler ve deneyimler sunmamıza imkân tanıyan yeniliklere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Emirates Grup’un çalışan tabanı, 31 Mart 2019 ile karşılaştırıldığında, 105,315 kişilik personel sayısı ile değişmeden devam etti. Bu, şirketin planlanan kapasite ve iş faaliyetleri ile uyumlu bir durum ve ayrıca, yeni teknoloji ve iş akışlarının uygulanması ile verimliliğin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen çeşitli iş programlarını ortaya koyuyor.

 
THY ULU ÖNDERİ BÖYLE ANDI
 
SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY ULU ÖNDERİ BÖYLE ANDI
Türk Hava Yolları(THY), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81.yılında ...
ROLLS-ROYCE’TAN YENİ HİBRİT-ELEKTRİKLİ UÇUŞ PROJESİ
Brandenburg eyaletinde bu alandaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ...
HAVALİMANLARINDA 100 BİN FİDAN DİKİLECEK
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ), havalimanlarıda 100 binin üzerinde ağaç dikimi yapacak
 
CORENDON ITB BERLİN FUARINA UÇUYOR
Corendon Airlines ITB Berlin Turizm Fuarı’na bu sene de Antalya ve İzmir’den uçuş düzenliyor
DHMİ EKİM VE 10 AYLIK RAKAMLARI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının ...
ONUR AIR ANAPA’YA UÇUYOR
Onur Air, Rusya’nın önemli ticaret ve turizm kenti Anapa’ya 26 Kasım tarihi ...
 
MENDERES KAPTAN’DAN ÜÇÜNCÜ KİTAP
Bir dönem THY Uçuş Eğitim Başkanlığı görevini yürüten Türk Hava Yolları ...
ANADOLUJET’TEN KIŞ KAMPANYASI
“Uçmayan Kalmasın” sloganıyla 11 yıldır Anadolu’yu birbirine bağlayan ...
RÜSTEM KAPTAN SON NOKTAYI KOYDU
Pegasus Havayolları kaptan pilotlarından Rüstem Ataizi, aktif uçuculuk ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası