pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
25 Mayıs 2020 Pazartesi - 11:21

EL AL 13 YIL SONRA TÜRKİYE’YE İNDİ

İsrail El Al Havayolları, 13 yıl sonra Türkiye’ye iniş yaptı. Atatürk Havalimanı’na inen kargo uçağı, ABD’ye korona virüsle mücadelede kullanılacak malzeme taşıyor

EL AL 13 YIL SONRA TÜRKİYE’YE İNDİ

13 yıl aradan sonra dün ilk kez İsrail El Al Havayollarına ait bir uçak İstanbul’a iniş yaptı. İstanbul’da 24 ton yardım malzemesi yüklenen kargo uçağının koronavirüs salgınıyla mücadelede gerekli yardım malzemelerini Amerika Birleşik Devletleri’ne götürdüğü bildirildi.

Diğer pek çok havayolu şirketi gibi El Al da koronavirüs salgınından olumsuz etkilenmiş ve Mart ayında bin çalışanını işten çıkararak tasarrufa gideceğini duyurmuştu. Şirket, yolcu uçuşlarının yapılamaması nedeniyle uçaklarının bir kısmını kargo uçağına çevirdiğini açıklamıştı. El Al, bir süre önce ithalat ve ihracat amaçlı kargo taşımacılığı yapabilmek için Türkiye'ye izin başvurusunda bulunduğunu da duyurmuştu.

Şalom gazetesine konuşan El Al Kargo departmanı Müdürü Ronen Shapira, uçuşların sadece yük taşıma amacı ile yenilendiğini açıkladı. Shapira, "Şu an korona virüsü sebebiyle El Al uçakları maalesef yolcu taşıyamıyor. Biz de uçaklarımızı kargo uçaklarına dönüştürdük. Bu uçakları koronavirüsle mücadelede gerekli insani yardım, yani koronaya karşı savaşta kullanılabilecek çeşitli tıbbi yardım malzemelerini taşımada kullanmaya karar verdik. Çin, ABD gibi ülkelerle korona ile savaşmak için gereken eldiven, maske, tulum gibi malzemeleri taşımaya yönelik bir proje oluşturduk. Çeşitli ülkelerde eksik olan bu malzemeleri taşımak için ülkelerle bağlantı kurduk. İstanbul uçuşlarımızı da aynı amaçla talep ettik" dedi.

İsrail Büyükelçiliğinin resmi twitter hesabından, “10 yıl aradan sonra ilk kez bir EL_AL_AIRLINES kargo uçağı bu sabah İstanbul'a iniş yaptı. Bugünden sonra, THY'nin yanı sıra ELAL da TelAviv-İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak” denilerek uçaktan ve kargo malzemelerinden fotoğraflar paylaştı.

Mavi Marmara diplomatik krize neden oldu

1948'de İsrail devleti tarafından kurulan El Al havayolu şirketi, İstanbul ile Tel Aviv arasında uzun süre hava köprüsü oluşturdu, 2007’de ise Türkiye'den tamamen ayrıldı.

2010 yılında Gazze’ye yardım taşıyan 6 gemili Gazze filosuna İsrail askerlerinin müdahalesi ve yaşanan can kaybı iki ülke arasında uzun süren siyasi gerilime neden olmuştu. Filoda bulunan Mavi Marmara gemisine İsrail kuvvetlerinin müdahalesi sırasında 10 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Olay, iki ülke arasında uzun süren diplomatik bir kriz de yaratmış, İsrail’in 2016 yılında Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödenmek üzere 20 milyon dolar tazminat vermeyi kabul etmesi ile iki ülke arasındaki ilişkilerde yeniden normalleşme dönemi başlamıştı.

 

 
4 HAZİRAN’DA İÇ HAT UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
 
HAVAYOLU ULAŞIMINDA NORMALLEŞME ADIMLARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 HAZİRAN’DA İÇ HAT UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar ...
‘ONLAR SİZİ SEVDİKLERİNİZE ULAŞTIRINCA MUTLULAR’
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY'nin bayram mesajını ...
HAVALİMANLARINA COVID-19 SERTİFİKASI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanlarını Covid-19’a ...
 
SHGM COVID-19 GENELGESİNİ REVİZE ETTİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), COVID-19 önlemleri konulu ve UOD-2020/1G ...
ÜNLÜ MODEL ZARA ABİD DE UÇAKTAYDI
Pakistan’da dün Lahor-Karaçi seferini yapan yolcu uçağı, havalimanına ...
PİLOT BİR TUR ATTIKTAN SONRA İNMEK İSTEMİŞ
Pakistan Havayolları PIA Genel Müdürü Arşad Malik, kazanın teknik bir ...
 
MAALESEF KURTULAN YOK
Pakistan’daki uçak kazasının ardından açıklama yapan Karaçi Belediye Başkanı ...
ÇELEBİ’YE ALTIN VE GÜMÜŞ LEED SERTİFİKASI
İstanbul Havalimanı Kampüsü içerisinde ilk ve tek Leed Gold Sertifika ...
UÇAKTA TÜRK YOLCU VAR MI?
Karaçi Havalimanı’na inişte düşen Pakistan Havayolları’na ait Airbus 320 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası