pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
22 Kasım 2019 Cuma - 11:28

DHMİ’DEN BAŞARILI ACİL DURUM TATBİKATLARI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin(DHMİ) Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimlerinin koordinesinde havalimanlarında gerçekleştirilen acil durum tatbikatları gerçeğini aratmadı

DHMİ’DEN BAŞARILI ACİL DURUM TATBİKATLARI

ARFF BİRİMLERİNDEN ÜSTÜN PERFORMANS

32 havalimanında yapılan tatbikatlarda, kurtarma, acil yardım, kaza-kırıma etkili müdahale görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiren ARFF ekipleri, üstün performanslarıyla göz doldurdu.

‘HAVALİMANLARIMIZ EMİN ELLERDE’

Mesleki yeteneklerini tatbikatlar ve kurtarma operasyonlarındaki başarılarıyla kanıtlayan DHMİ ARFF ekipleri, gerçeğe uygun senaryoları sahada eksiksiz uygulayarak pratik deneyimlerini geliştiriyorlar. “Bir acil durumda ikinci bir şans yoktur. Bu nedenle ilk andan itibaren her şeyin doğru ve planlı yapılması gerekir.” düsturuyla hareket eden ARFF birimleri, acil durumlara müdahale etmek üzere günün 24 saati hazır durumda.

‘GÜÇLÜYÜZ, CESURUZ, HAZIRIZ’

Acil durumlarda zamanla yarışarak hayat kurtarmanın iyi bir planlama, bilgi, komuta, koordinasyon ve iletişim ile mümkün olabileceği bilinciyle görev yapan ekipler, yolculara güven veren kararlılıklarını şöyle ifade ediyorlar: “Güçlüyüz, Cesuruz, Hazırız”

ACİL DURUM PLANLARI NASIL HAZIRLANIYOR?

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları gereğince havalimanlarının acil durum planlarının hazırlanması zorunlu. Ülkemizde yürürlükte bulunan mevzuatla bu görev havalimanı işletmecilerine verilmiş durumda. Bu kapsamda, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında, acil durum planlarının hazırlanmasına yönelik koordinasyon görevini ARFF birimleri üstlenmiş bulunuyor.

Acil durum planları; tüm havalimanı paydaşları ve protokol yapılan kurum ve kuruluşların yardımlarıyla havalimanlarında meydana gelebilecek acil durumlara karşı hayat kurtarmak ve havalimanının uçuş faaliyetlerine hızla yeniden dönüş için gerekli çalışmaların yapılması esasını taşıyor.

TATBİKAT YAPILAN HAVALİMANLARI

Mevzuat gereği, iki yılda bir gerçekleştirilen geniş katılımlı tatbikatlar süresi içerisinde tüm havalimanlarında tamamlanıyor. 2019 yılında tatbikat yapılan havalimanları şunlar:

Ordu Giresun Havalimanı, Van Ferit Melen Havalimanı, Kastamonu Havalimanı, Erzincan Havalimanı, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Sinop Havalimanı, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı, Konya Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Muş Sultan Alparslan Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Antalya Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Kayseri Havalimanı, Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı, Uşak Havalimanı, Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Kars Harakani Havalimanı, Hatay Havalimanı, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, Tokat Havalimanı, Muğla Milas-Bodrum Havalimanı, Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, Adana Havalimanı, Diyarbakır Havalimanı, Amasya Merzifon Havalimanı, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Erzurum Havalimanı, Malatya Havalimanı, Adıyaman Havalimanı.

 
MISIR’A YAPTIRIM UYARISI
 
BAKAN AKAR'DAN FLAŞ F-35 AÇIKLAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DEN ODESSA AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği, Odesa Havalimanı’na inişte kaza geçiren ...
THY UÇAĞI ODESSA’DA PİSTTEN ÇIKTI
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Odessa seferini yapan uçağı Odessa Havalimanı’na inişte pistten çıktı
BORAJET RESMEN İFLAS ETTİ
Şirketin iflası Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanla resmen duyuruldu
 
THY’DE YENİ ATAMALAR YAPILDI
Türk Hava Yolları’nda bugün bazı birimlere yeni atamalar yapıldı. Karar akşam saatlerinde duyuruldu
İMAMOĞLU’NDAN İSTANBUL HAVALİMANI’NA ZİYARET
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Havalimanı'nın ...
TSI SEATS AIRBUS’IN ONAYLI KOLTUK TEDARİKÇİSİ OLUYOR
Türk Hava Yolları, THY Teknik A.Ş. ve Assan Hanil (Kibar Holding ve Güney ...
 
HAVACILIK UZAY VE PSİKOLOJİ KONGRESİ
7-8 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ...
KATAR KARGO'YA FRİGORİFİK ARAÇ PROJESİYLE ÖDÜL
Havaş’ın kargo operasyonlarında destek verdiği Katar Kargo, lojistik sektörünün ...
BOEING ECODEMONSTRATOR İLE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER
Boeing ve Fraport, Frankfurt’ta düzenlenen Boeing ecoDemonstrator European ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası