pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
15 Mayıs 2020 Cuma - 19:55

DELANEY: UÇAK YOLCULUĞU GERİ DÖNECEK

Boeing, şirketin Güvenli Yolculuk Girişimi’ni yönetmek üzere Mike Delaney’i görevlendirdi. Delaney’in ekibi Kovid-19 pandemisi süresince uçak yolculuğu kaynaklı sağlık risklerini en aza indirmek üzere yeni çözümler geliştirmek ve halihazırda mevcut sağlık tedbirleri konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürütecek

DELANEY: UÇAK YOLCULUĞU GERİ DÖNECEK

Boeing, şirketin Güvenli Yolculuk Girişimi’ni yönetmek üzere Mike Delaney’i görevlendirdi. Delaney’in ekibi Kovid-19 pandemisi süresince uçak yolculuğu kaynaklı sağlık risklerini en aza indirmek üzere yeni çözümler geliştirmek ve halihazırda mevcut sağlık tedbirleri konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürütecek. 31 yıllık Boeing tecrübesine sahip olan Delaney, bu görev öncesinde uçak geliştirme ve mühendisliği alanlarında yönetici liderlik pozisyonlarında bulundu.  

Boeing Başkan ve CEO’su David Calhoun, “Uçak yolculukları yeniden başlatılıp kısıtlamalar tüm dünyada gevşetilirken, uçuş ekibi ve yolcuların sağlık ve güvenliği en önemli önceliğimiz olmaya devam ediyor. Mike’ın teknik uzmanlığı, liderlik becerileri, sektör bilgisi ve müşterilerimize olan büyük tutkusu, bu girişimimin başarıyla sürdürülmesine büyük katkıda bulunacak.” dedi.

Güvenli Yolculuk Girişimi ekibi, sektör tarafından tanınan uçuş güvenliği tavsiyelerini oluşturmak üzere havayolu şirketleri, uluslararası düzenleyici kuruluşlar, sektör paydaşları, uçak yolcuları, bulaşıcı hastalık uzmanlarıyla birlikte çalışacak. Ekip, ayrıca, kokpit ve kabinlerle uyumlu mevcut ve onaylı dezenfektanlar konusunda operatörlere bilgilendirmede bulunurken, temizlik malzemelerini test ediyor.

Delaney, “Uçak yolcularının ve uçuş ekibinin sağlığını korumak konusunda çok kararlıyız. İş ortaklarımızla birlikte, uçak temizlik prosedürlerini geliştirmek ve havada hastalık yayılımı azaltmaya yarayacak alanları tespit etmek üzere çalışıyoruz.” dedi. 

Boeing’in bu girişimi, aralarında artırılmış temizlik, vücut sıcaklığı ölçümleri ve yüz koruyucu ekipmanların kullanımının bulunduğu sektörün gelişmiş uçuş güvenliği yaklaşımlarına katkı sağlamanın yanı sıra kabin temizliğini sağlamada halihazırda mevcut ve kanıtlanmış sistemleri teşvik edecek. Tüm Boeing uçaklarında mevcut olan hava filtreleme sistemi, bu tür sistemlerden biridir. Hava filtreleme sisteminde, hastane ve endüstriyel temiz odalarda kullanılanlara benzer Yüksek Verimli Partikül Hava (HEPA) filtreleri bulunmaktadır. HEPA filtreleri, virüs, bakteri ve mantar gibi partikülleri havanın kabinde yeniden dolaşımından önce ortadan kaldırılmasında %99,9 oranının üzerinde etkilidir.

Boeing, ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri ve sık dokunulan yüzeyler için antimikrobiyal kaplamalar dahil olmak üzere, uçuş güvenliğini artırmaya yönelik yeni teknolojileri araştırmayı ve değerlendirmeyi sürdürüyor. Şirket, uçaklarda hastalık yayılımı ihtimalini azaltmaya yönelik çalışmalarda bulunmak ve araştırmalara destek vermek için tüm dünyada akademisyenler, sağlık uzmanları ve eğitim kurumlarıyla birlikte çalışıyor.

Delaney, “Uçak yolculuğu geri dönecek. Bu gerçekleştiğinde, yolcuların ve uçuş ekiplerinin Boeing uçaklarına çekinmeden binmelerini istiyoruz. Hedefimiz, havaalanı girişinden uçağın içine, güvenli bir uçuş deneyimi sağlamak. Tüm sistem boyunca müşterek standartlar, güvenli bir uçuş deneyimi için büyük önem arz ediyor.” dedi.

 
HAVACI ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
 
RUM YÖNETİMİNİN HAVA SAHASI OYUNU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVACI ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Hava şehitlerimiz, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA öncülüğünde ...
ROLLS-ROYCE’TAN SANAL GERÇEKLİK EĞİTİMİ
Rolls-Royce, COVID-19 salgını sırasında küresel müşteri tabanına birinci ...
PEGASUS CEO'SU MEHMET NANE: BİR SENE İÇERİSİNDE NORMALE DÖNERİZ
Mayıs sonunda uçuşlara yeniden başlamayı planlayan Pegasus Hava Yolları'nın ...
 
EMIRATES GRUBU 2019-20 SONUÇLARINI AÇIKLADI
Emirates Grubu, yayınlanan 2019-20 Yıllık Raporunda,31 Mart 2020’de sona ...
SHGM’DEN PAMUKKALE HAVA SAHASI İÇİN TALİMAT
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), Pamukkale Bölgesi Uçuş Sahası Slot ...
PEGASUS YURT DIŞI SEFERLERİNİ ERTELEDİ
Pegasus Havayolları 1-14 Haziran 2020 arasında tüm yurt dışı ve Kıbrıs ...
 
İSTANBUL HAVALİMANINDA NORMALLEŞME HAZIRLIKLARI
İstanbul Havalimanı, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi süreci ...
QATAR AIRWAYS’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 100 BİN ÜCRETSİZ BİLET
Pandemi döneminde insanları sevdiklerine ulaştıran en önde gelen havayolu ...
PEGASUS UÇUŞLARINI MAYIS SONU BAŞLATMAYI PLANLIYOR
Pegasus Genel Müdürü Nane, Mayıs sonu itibariyle uçuşlara iç hatlarla ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası