pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
29 Haziran 2020 Pazartesi - 12:46

CORENDON ZONGULDAK’A İLK YOLCULARINI İNDİRDİ

Pandemi sebebiyle uluslararası uçuşlarına ara veren Corendon Airlines, 26 Haziran itibariyle Avrupa’dan Anadolu’nun 12 şehrine uçuşlarına başladı

CORENDON ZONGULDAK’A İLK YOLCULARINI İNDİRDİ

Corendon Airlines, 27 Haziran günü 158 yolcu ile Köln’den havalanan XC 6805 uçuş kodlu uçağı ile tarihinde ilk kez Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na iniş yaptı. Bir havacılık geleneği olan su takı ile karşılanan Corendon’un sezondaki ilk yolcuları uçaktan maskeli ve sosyal mesafeli bir şekilde indiler.

Karaer: Zonguldak’ın potansiyeline inanıyoruz. Hedefimiz Almanya’dan Zonguldak’a 12 ay uçmak

Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer, “Pandemi sebebi ile ara verdiğimiz Avrupa-Türkiye uçuşlarına 26 Haziran itibari ile yeniden başladık. 26-28 Haziran arası Anadolu’nun 12 Şehrine Avrupa’dan direkt sefer gerçekleştirdik. Özellikle Almanya’daki Nordrhein Westfalen bölgesinde yoğun yaşayan vatandaşlarımızdan ve seyahat acentelerinden Zonguldak’a direkt seferler düzenlememiz için gelen talep üzerine uzun zamandır Çaycuma Havalimanı ile çalışmalarımızı yakın temas halinde yürütüyorduk. Hem Operasyon Kontrol Merkezimizin hem de Uçuş Operasyon Birimimizin yoğun çalışmaları ve aylardır süren simülasyon çalışmaları sonucunda bu havalimanına Boeing 737-800 tipi filomuz ile uçuşlarımızı başlattık. Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na yeni yapılmakta olan pistin tamamlanması ve pandemi sürecinin etkilerinin azalmasını takiben Almanya’nın Köln ve Münster şehirlerinden başlattığımız direkt seferlerin sayısını arttırarak bu seferleri 12 aya yaymak niyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na inen ilk Boeing 737-800

Corendon Airlines, Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na ilk kez iniş yapmış olmasının yanı sıra bir de ilki gerçekleştirdi; meydana ilk kez bir Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı inmiş oldu. Karaer, “Zonguldak’a Almanya’dan direkt seferlere başlamış olmanın yanı sıra Boeing 737-800 tipi 189 koltuk kapasiteli yolcu uçağı ile bu meydana inen ilk havayolu olmanın da gururunu yaşıyoruz. Yüksek dağların bulunduğu bir coğrafya olması nedeniyle havayolları daha düşük yolcu kapasiteli, daha küçük uçaklar kullanıyorlardı. Fakat uçaklarımızda yüksek performanslı motorlar olması ve pistin de uzatılması ile uçuşumuzu gerçekleştirdik.” dedi.

Corendon Airlines 27 Haziran itibariyle Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na Almanya’nın Köln şehrinden her Cumartesi, Münster şehrinden ise her Çarşamba günü uçacak.

Anadolu’nun 12 şehrine Almanya’dan direkt uçuş

Corendon Airlines Zonguldak Havalimanı’na yaptığı ilk uçuşun yanı sıra Antalya, İzmir, Kayseri, Bodrum, Edremit, Trabzon, Konya ve Ankara şehirlerine de ilk yolcularını indirdi ve yine 28 Haziran tarihinde Münster’den Zonguldak’a direkt seferlerini gerçekleştirdi.

“Pandemi Sürecini El Birliği ile Aşacağız”

Karaer, “Bilindiği üzere Almanya’nın 31 Ağustos 2020’ya kadar uzattığı AB ülkeleri destinasyonlara uygulanan seyahat uyarısının daha erkene çekilmesi için hem havacılık hem turizm hem de hükümetimiz nezdinde girişimler devam ediyor. Biz de bu doğrultuda Avrupa’dan Türkiye’ye uçuşlarımızı 26 Haziran itibari ile başlattık. Türkiye’nin güvenli olduğuna inanıyor, tüm yurt dışı tanıtım çalışmalarımızda uçuştan başlayarak havalimanlarımız ve otellerimizde alınan önlemlerin altını çizmeye önem veriyoruz. Bakanlığımızın yoğun havaalanlarında Kovid-19 test merkezlerinin açılacağını ve Anadolu şehirlerinde belirlenen test merkezlerinde de turistlere test yapılabileceğini açıklamasını da çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Tüm bu girişimlerin sonuç vermesi durumunda trafiğimizin ve doluluğumuzun artmasını planlamakta ve hedeflemekteyiz.” şeklinde konuştu.

Corendon Airlines’dan Türkiye’de Tatili Güvence Altına Alan Uygulamalar

Karaer, ayrıca bu sezonda Türkiye turizmine destek vermek amacıyla uyguladıkları diğer projeleri de aktardı. Karaer, “Corendon Airlines olarak Alman turistlerin Türkiye’de güvenle tatil yapabilmeleri için bir hizmet daha geliştirdik. Türkiye’de tatili esnasında Korona virüse yakalandığı tespit edilen ve dönüş biletleri Corendon Airlines’dan olan yolcuları, tedavileri tamamlandıktan sonra ülkelerine geri götürüyor, ayrıca bu yolcuların ailelerine de istedikleri zaman ülkelerine dönme esnekliği tanıyoruz. Yine bir diğer uygulamamız “Biletin Güvende” kampanyası ile misafirlerimize esnek rezervasyon imkanı sağlayarak yolcularımızın biletlerine güvence veriyor, bizden bilet alan yolcularımıza uçuşlarını 31 Ekim 2021 tarihine kadar erteleyebilme ve biletlerini istedikleri destinasyona değiştirebilme olanağı sağlıyoruz.” dedi.

 
ATÜ DUTY FREE YOLCULARIYLA YENİDEN BULUŞUYOR
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA OTOPARK YÜZDE 50 İNDİRİMLİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATÜ DUTY FREE YOLCULARIYLA YENİDEN BULUŞUYOR
Covid-19 sürecinde uçuşların durmasıyla faaliyetlerine ara veren ATÜ Duty ...
CORENDON UÇAĞI ARFF ARACINA ÇARPTI
Corendon Havayolları uçağının kanat ucu, su takı yapan ARFF aracının borusuna çarptı
262 PİLOTUN UÇUŞ LİSANSI İPTAL EDİLDİ
Pakistan havacılık sektöründe skandal büyüyor: Uçuş lisansı iptal olan pilot sayısı 262'ye yükseldi
 
BAZI SEFERLER NEDEN İPTAL EDİLİYOR ?
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, vatandaşlardan gelen bazı seferlerin ...
CORENDON’UN İZMİR UÇUŞLARI BAŞLADI
İzmir Adnan Menderes Havalimanı Corendon Havayolları’nın Düsseldorf’tan gelen ilk uçuşunu karşıladı
SUNEXPRESS VE CORENDON UÇUŞLARINI ARTIRIYOR
Corendon Hava Yolları ve SunExpress, yolcularının ve uçuş ekiplerinin ...
 
ZONGULDAK -ALMANYA UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI
Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde bulunan Zonguldak Havalimanı 1 Haziran’da ...
BALIKESİR’DE DIŞ HAT UÇUŞLARI BAŞLADI
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’ndan Almanya seferleri başladı
AVRUPA HAVA TRAFİĞİNE TÜRKİYE DAMGASI
Avrupa Hava Trafiğine geçtiğimiz hafta Türkiye damga vurdu
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası