pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
23 Nisan 2020 Perşembe - 17:22

ÇOCUKLAR KOKPİT İÇERİSİNDE HÜRKUŞ İLE UÇTU

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) 23 Nisan 1920’nin 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında çocuklara özel bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. TUSAŞ, ilk kez Gelişmiş Eğitim Uçağı HÜRKUŞ’un kokpitinden canlı yayın gerçekleştirerek heyecanı evlere taşıdı

ÇOCUKLAR KOKPİT İÇERİSİNDE HÜRKUŞ İLE UÇTU

HÜRKUŞ, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgınında evlerinde olan çocuklara yönelik sürpriz bir gösteri yaptı. TUSAŞ tarafından üretilen HÜRKUŞ, şirketin sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği nefes kesen gösteri ile takipçilerini büyüledi. 23 Nisan kutlamaları kapsamında TUSAŞ tesislerinden havalanan, Türkiye’nin yerli ve milli Gelişmiş Eğitim Uçağı HÜRKUŞ çocuklara özel gösteri uçuşu yaptı.

Koronavirüs kapsamında bu yıl kutlamaların kısıtlı olarak gerçekleştirildiği ülkemizde çocukların bu coşkuyu en azından evlerinde yaşaması için TUSAŞ, Türkiye’nin ilk yerli ve milli eğitim uçağı HÜRKUŞ ile ilk defa kokpit içerisinden canlı yayın gerçekleştirerek bu deneyimi çocuklara sergiledi. Test pilotları Murat Özpala ve Barbaros Demirbaş yönetiminde havalanan HÜRKUŞ, izleyenleri ile birlikte yüksek irtifalara çıkarak coşkuyu evlere taşıdı. Uçuş öncesi sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayan Murat Özpala çocukların yönelttiği birbirinden ilginç sorulara keyifli cevaplar verdi.

KOTİL: HÜRKUŞUMUZU COŞKUYLA GÖKLERDE İZLEYECEĞİMİZ GÜNLERİ BEKLİYORUZ

Türkiye’de HÜRKUŞ ile ilk kez gerçekleştirilen gösteri uçuşunu ve 23 Nisan’ı değerlendiren TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada, “Kokpit içerisinden ilkini gerçekleştirdiğimiz bu canlı yayın etkinliğinin başarı ile tamamlanmasından çok mutlu oldum. Tüm dünyanın yanı sıra ülkemizde de yoğun mücadele edilen Koronavirüs kapsamında evlatlarımız bu yıl evlerinde 23 Nisan coşkusunu yaşıyorlar. Bu günler elbette geçecek, bu defa sosyal medya üzerinden bu uçuşu gerçekleştirdik ancak izolasyon dönemi bittiğinde HÜRKUŞ’umuzu hep birlikte coşku ile göklerde izleyeceğimiz günleri de büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu vesile ile bir kez daha yüce meclisimizin açılışının 100’üncü yıl dönümünü ve çocuklarımıza armağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, sağlıkla nicelerine hep birlikte erişmeyi temenni ediyorum” dedi.

HÜRKUŞ Hakkında

HÜRKUŞ projesi kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim uçağı ihtiyacına cevap verecek ve dünya pazarında pay sahibi olabilecek özgün bir eğitim uçağının yurtiçi imkanlar kullanılarak tasarımı, geliştirilmesi, prototip üretimi ve uluslararası sertifikasyonunun gerçekleştirilmesi amaçlanmakta. İki prototipi de tamamlanan HÜRKUŞ uçağımız 11 Temmuz 2016 tarihinde SHGM'den "TT32 Uçak Tip Sertifikası" aldı. Aynı gün içinde Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA)  tarafından SHGM'nin Sertifikası tüm Avrupa ülkeleri için geçerli kılındı. Böylece HÜRKUŞ, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi'nden tip sertifikası alan ilk Türk uçağı oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer alıyor.

 
TRABZON HAVALİMANI BİR AY UÇUŞ TRAFİĞİNE KAPATILDI
 
KULEYE 23 NİSAN'A ÖZEL IŞIKLANDIRMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAHREYN'DEN GAZİANTEP'E GETİRİLDİLER
Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında Bahreyn'den tahliye edilen ...
İNGİLTERE İSTANBUL'A UÇAK GÖNDERDİ
İngiltere'de yetkililer, ülkedeki sağlık çalışanları için Türkiye'den ...
AIR CLINIC’TEN 2 AYDA 155 BİN YOLCUYA HİZMET
Türkiye'de başta İstanbul ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, ...
 
İSPANYA'DAN 93 TÜRK VATANDAŞI TOKAT’A GETİRİLDİ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İspanya’dan Tokat'a ...
ALMANYA'DAN 210 TÜRK ORDU'YA GETİRİLDİ
Almanya’dan 210 Türk vatandaşı, koronavirüs salgını nedeniyle Türk Hava ...
BAKANLIK ACUN ILICALI’DAN YARDIM İSTEDİ
Dışişleri Bakanlığı, Karayipler'de mahsur kalan Türkleri kurtarmak için Acun'dan yardım istedi
 
SALGIN GÜNLERİNDE TUSAŞ ÇALIŞANLARINA MOTİVASYON DOPİNGİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, koronavirüs salgını nedeniyle evinde ...
CUMHURBAŞKANI HASTANE İNŞAATLARINI HAVADAN İNCELEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı’nda ...
ABD'DE BULUNAN TÜRKLER TAHLİYE EDİLECEK
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, ABD'deki Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini açıkladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası