pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
27 Eylül 2019 Cuma - 11:43

BRITISH AIRWAYS'DEN RAKİPLERİNE KARŞI YENİ ATAK

Dünyanın dört bir yanından iş ve yatırım hikayelerinin ele alındığı Business Line programında bu ay Brexit'in küresel ekonomiye etkisi ve İngiliz havayolu şirketi British Airways'in yeni uçuş hizmeti Club Suite konuları yer alıyor

BRITISH AIRWAYS DEN RAKİPLERİNE KARŞI YENİ ATAK

Tarihi Brexit referandumunun üzerinden 3 sene geçti. Oylamanın sonucu sadece dünyayı sarsmakla kalmadı, aynı zamanda yalnızca birkaç saat içerisinde 2 milyar Euro’dan fazla bir miktarın küresel piyasadan silinmesine neden oldu.

İki başbakanın istifasına neden olan sancılı süreç

28 üyeden oluşan birliği terk etmek İngiltere için zorlu bir süreç haline geldi. Planlanan ayrılma tarihi iki kez ertelendi. Önceki başbakanlar David Cameron ve Theresa May, Brexit krizinden dolayı istifa etti. Olaylı ayrılık yatırımcıların dünyanın en büyük beşinci ekonomisine olan güvenini sarsıyor.

Boris Johnson alternatif Brexit anlaşması için verilen ültimatomu reddetti

İngiliz meclis üyeleri Brexit'in nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği konusunda adeta mücadele veriyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Boris Johnson'ın teklifi üzerine parlamentonun askıya alınması gündeme geldi, ancak Yüksek Mahkeme bunun hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Bunun yanı sıra Muhafazakar Parti, bir milletvekilinin Liberal Demokratlar'a geçmesi ile parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti.

Zorlu Brexit sürecinin ekonomiye etkisi ise İngiltere'deki şirketler arasında endişe yaratıyor. Avrupa Birliği'nin ortak pazarına bağlı birçok büyük firma, Brexit nedeniyle operasyonlarının bir kısmını şimdiden Avrupa'ya taşıdı. Öte yandan olumsuz Brexit ortamına rağmen bu yaz İngiliz işçiler son on yılın en büyük maaş zammını alırken, İngiltere'de işsizlik son 40 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Ancak uzmanlar İngiltere ekonomisinin durgunlukla karşı karşıya olduğu görüşünde. Zorlu geçen Brexit sürecinin küresel anlamda etkisi olacağı öngörülüyor.

British Airways rakiplerine meydan okuyor

Havacılık endüstrisi hızla büyümeye devam ediyor. Küresel rekabetin artması havayolu şirketlerinin işini zorlaştırıyor. Öne çıkmayı planlayan İngiliz firması British Airways, ilk Airbus A 350 model yolcu uçağı ile dünyada rekabetin en yüksek olduğu güzergahlardan biri olan Londra-Dubai hattında müşterilerine yepyeni bir seyahat deneyimi vadediyor.100'üncü yıl dönümü kutlayan havayolu şirketi, 'Club Suite' adlı yeni programı ile müşterilerine lüks bir eğlence ve yemek hizmeti sağlıyor. Şirketin Ürün Geliştirme Müdürü Duncan Robertson, 7 milyar euroluk yatırım programı kapsamında karbondioksit emisyonunun azaltıldığını ve kişisel gizliliğin arttırıldığını vurguluyor.

Havayolu şirketi için 2019 çalkantılı bir yıl oldu. YouGov BrandIndex tarafından İngiltere'nin en büyük havayolu firması seçilmesine rağmen, şirketin hisse senetleri Ocak 2018'den bu yana yaklaşık yüzde 40 oranında düştü. Pilotların eylül ayında greve gitmesiyle yaklaşık bin 700 uçuş iptal oldu. Şirket yeni A-350 model uçağı ve geliştirilmiş Club Suite yolcu deneyimi ile 2020'de yeni ufaklara yelken açmayı ümit ediyor. Küresel pazarda en büyük markalar dahi artık müşteri odaklı yaklaşımı benimsiyor.

euronews

 
UÇAK HAVALANMAYA HAZIRLANIRKEN KAPIYI AÇTI
 
100YÜZ100ÜLKE SERGİSİ ADNAN MENDERES’TE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAK HAVALANMAYA HAZIRLANIRKEN KAPIYI AÇTI
Çin'de bir yolcu, uçak havalanmak üzereyken acil çıkış kapısını açtı: Temiz hava almak istemiş
ABD UYDULARINI HACKLEYEBİLİR MİSİN
ABD Hava Kuvvetleri, dünya yörüngesinde yer alan ABD uydularındaki güvenlik ...
AIRBUS A400M HELİKOPTERLE KURU TEMASTA
Airbus A400M yeni nesil nakliye uçağı, bir H225M helikopteri ile havada ...
 
ABD’Lİ HOSTES: UÇAKTA ÇAY VE KAHVE İÇMEYİN
Air Hollywood havayolu şirketinde görevli uçuş görevlisi Jamila Hardwick, ...
SİNGAPUR HAVAYOLLARI'NIN AĞUSTOS 2019 MALİ SONUÇLARI
Singapur Hava Yolları (SIA) Grup Hava Yolları'nın Ağustos 2019’da yolcu ...
İKİ MÜSLÜMAN YOLCU UÇAKTAN İNDİRİLDİ
ABD'de "kabin görevlilerinin endişesi" nedeniyle uçuşları iptal edilen ...
 
ROLLS-ROYCE MOTORLARI ALMAN HAVA KUVVETLERİ'NDE
Alman Hava Kuvvetleri Özel Harekat Birliği için özel olarak Rolls-Royce ...
ABD DONANMASI 'UFO' VİDEOLARININ VARLIĞINI KABUL ETTİ
ABD Deniz Kuvvetleri, ilk kez internette dolaşan ve "UFO"lara (Tanımlanamayan ...
KOLOMBİYA'DA KÜÇÜK UÇAK DÜŞTÜ
Kolombiya'da Piper PA-31 tipi uçak düştü. Kazada, 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası