pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
8 Ekim 2021 Cuma - 12:52

BOEING TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ AYŞEM SARGIN’DAN THY’YE ÖVGÜ

Türk Hava Yolları (THY), Kovid-19 salgını döneminde Boeing firması mevcut piyasa görünümü raporuna göre en çok uçuş yapan hava yolu şirketlerinden biri oldu. THY'nin kargo taşımacılığı da aynı dönemde yükselişe geçti

BOEING TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ AYŞEM SARGIN’DAN THY’YE ÖVGÜ

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, dünyada Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörün havacılık olduğunu söyledi. Araştırmaların hava trafiğinin salgın öncesindeki günlerine 2023'ün sonlarında kavuşacağını gösterdiğini belirten Sargın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk havacılık sektörü, geçtiğimiz on yılda birçok pazardan daha hızlı büyüdü. Bu çok önemli bir gelişme. Elbette, hava yolculuğunda salgın sebebiyle küresel bir yavaşlama görüyoruz. Ancak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) verilerine göre, bu zor dönemde bile, Türk Hava Yolları bölgede en fazla uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketlerinden biri oldu. Bu durum, Türkiye’nin havacılıkta ne kadar sağlam temelleri olduğunun bir göstergesidir. Türkiye’nin havacılık sektöründeki büyüme vizyonu ve hava yolu şirketlerinin salgın döneminde dahi sürdürdüğü rota çeşitlendirme politikaları birbirini tamamlıyor. Bu da Boeing’in önde gelen büyüme ülkelerinden olan Türkiye’nin gücüne katkıda bulunuyor. Türkiye, Boeing’in öncelikli büyüme ülkeleri arasında yer alıyor. Doğu ve batı arasında çok önemli bir coğrafyada bulunması nedeniyle ülkemiz özgün bir avantaja sahip. Odaklandığımız bir diğer husus ise Türk uçak bakım ve onarım şirketlerinin küresel Boeing filosuna servis sağlaması temelinde ortaklıklar geliştirerek Türkiye’yi bölgesel bir havacılık servisleri merkezi olarak konumlandırmak."

Türkiye'deki havalimanlarının da salgın sırasında Avrupa'nın en işlek hava limanları arasında yer aldığını bildiren Sargın, "Türkiye’nin elverişli coğrafi konumu, onu havacılık için doğal bir aktarma merkezi haline getiriyor. İstanbul, 55 ülkeye 4 saatlik bir uçuş mesafesinde bulunuyor. Bu durum, 4 saatlik bir uçuş mesafesinde 1,59 milyar insan, 39 trilyon dolar gayrisafi yurtiçi hâsıla (GSYİH) ve 7,6 trilyon dolar ticaret hacmi anlamına geliyor. İstanbul Havalimanı’nın da açılması, Türkiye’nin havacılık sektöründe büyüme yolculuğunda önemli bir dönüm noktası teşkil ediyor. “ ifadelerini kullandı.

"Pandemi öncesi rakamları tekrar görmemiz, 2023 sonunu bulabilir”

Verilerin Kovid-19 salgını döneminde Boeing firması Mevcut Piyasa Görünümü raporuna göre hazırlandığının altını çizen Sargın şu bilgileri verdi:

"Bu tespitler, Türkiye ile 70 yıldır iş birliği içinde olan Boeing firmasının hazırladığı mevcut piyasa görünümü raporunda belirtildi. Önümüzdeki dönemde yolcu trafiğinin artmaya devam etmesini bekliyoruz. Pandemi öncesi rakamlarını tekrar görmemiz, 2023 yılı sonunu bulabilir." diye konuştu.

Salgın sürecinde THY en çok kullanılan hava yolları arasında yer aldı

Sargın, THY'nin, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) raporuna göre Türkiye'nin Avrupa'daki en yüksek uçuş adedini gerçekleştiren ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Burada aslında bir kaç etken var. THY bu dönemde hatları sabit tuttu olabildiğince azaltmadı. Kimi zaman kargoyla yolcuyu bir arada taşıyarak uçuşları optimize etmeyi başardı. Hatları korudu hatta yeni açtığı hatlar oldu şu durgun zamanda. O nedenle de bizce çok iyi gitti Türk Hava Yolları." ifadelerini kullandı.

THY'nin kargo taşımacılığı da salgında yükselişe geçti

Boeing Ticari Uçaklar Türkiye Pazarlama Direktörü Keith Nida da yaptığı açıklamada, THY'nin tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir ivme yakaladığını ifade ederek, "Bu süreçte THY'ye baktığımızda Avrupa'nın en yoğun hava yolu şirketiydi. İstanbul Havalimanı da gene Avrupa'nın en yoğun havalimanıydı. THY'nin kargo bölümü kullanımı da bu süreçte yükselişteydi." değerlendirmesinde bulundu.

 
KORFBOL MİLLİ TAKIMIMIZ YARI FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR
 
ŞURA'DA HAVACILIK SEKTÖR PANELİ'NE BÜYÜK İLGİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Dik 12 Şubat 2023 Pazar 20:11

Randevu isteği

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUNEXPRESS MARDİN’E UÇMAYA BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2022 kış ...
SİNGAPUR HAVA YOLLARI İSTANBUL’A SEFER SAYISINI ARTIRIYOR
Singapur Hava Yolları, 1 Kasım 2021 itibarı ile İstanbul - Singapur arası ...
UÇAN ROBOT GELİŞTİRİLDİ
Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir robot geliştirildi. ‘Leo’ adı ...
 
JAZEERA UÇAĞI TRABZON’A ACİL İNİŞ YAPTI
Kuveyt’ten havalanan Cezire Havayolları’na ait bir uçak, Trabzon hava ...
CORENDON'DAN MURATPAŞA BELEDİYESİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI'NA DESTEK
Spor kulüplerine verdiği destekle Türk sporunun gelişimine ve spor kültürünün ...
BAKAN ULAŞTIRMA ŞURASINDA KONUŞTU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü’nün ...
 
A380 İSTANBUL HAVALİMANINA ACİL İNDİ
Emirates Havayolları'nın Londra-Dubai seferini yapan EK-2 sefer sayılı ...
THY İLK ÜÇ HAVAYOLU ARASINA GİRDİ
Dünyada en fazla okunan seyahat ve gezi dergileri arasında bulunan Conde ...
JET2.COM EK 15 A321NEO SİPARİŞ ETTİ
Airbus Jet2.com, bu yılın Ağustos ayında verdiği 36 adetlik A321neo siparişinin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası