pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
6 Ekim 2020 Salı - 10:51

BERLİN BRANDENBURG HAVALİMANI AÇILIYOR

İstanbul Havalimanı 4 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanıp hizmete açılırken, yapımı yılan hikayesine dönen Almanların Berlin Brandenburg Havalimanı 9 yıl gecikmeyle tam 14 yılda tamamlandı. Berlin Havalimanı 3,4 milyar euro’luk ek maliyetle 31 Ekim'de açılacak. Alman mühendisler söz konusu projeden utanç duyduklarını belirtti

BERLİN BRANDENBURG HAVALİMANI AÇILIYOR

Hem dünyada hem de Türkiye içinden çeşitli karşı çıkmalara, finansal engel çıkarmalara rağmen 4 yılda tamamlanan ve toplam 10 milyar euro’ya mal olan İstanbul Havalimanı, havacılık sektöründe dünyanın en önemli projeleri arasında yer almayı başardı. Almanya'da yapımına 2006 yılında başlanan ve 2011 yılında bitirilmesi planlanan Berlin Brandenburg Havalimanı ise 5 kez ertelendikten sonra 31 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz günlerde basın lansmanı yapılan Brandenburg Havalimanı, 31 Ekim 2020 tarihinde resmi açılışını yapacağını duyurdu. Son aşama hazırlıklarının devam ettiği Brandenburg Havalimanı'nda günde bin figüran yolcu ve 450 personelle denemeler sürdürülüyor. Denemeler için 10 bin figüran yolcu ve 8 bin bagaj kullanılarak eksikler gideriliyor.

14 YILDA TAMAMLANDI

İstanbul Havalimanı’nın üçte biri büyüklüğünde olmasına rağmen tam 14 yılda bitirilebilen ve normal maliyetinden daha fazla bir bütçeyi ek maliyet olarak harcanan Brandenburg Havalimanı açılmaya hazır hale geldi. Berlin Brandenburg Havalimanı inşaatı 15 yıllık bir planlamanın ardından 2006 yılında başlanmıştı. Projenin ilk olarak 2011 yılında tamamlanması planlanıyordu. Ancak yapımda ortaya çıkan teknik aksaklıklar ve yolsuzluk skandalları, açılışın 9 yıl gecikmesine neden oldu. Açılışı tam 5 kez ertelendi. Yaşanan sorunlar nedeniyle 2.6 milyar euro harcanması planlanan havalimanı için yıllar içinde toplamda 6 milyar euro harcandı. Bu haliyle proje tam 3,4 milyar euro ek maliyetle bitirebildi. Havalimanı açıldığı haliyle yıllık 27 milyon yolcuya hizmet verecek. Ancak ihtiyaç halinde bunun 45 milyona çıkarılması için projeler bulunuyor.

TEGEL HAVALİMANI 8 KASIM’DA KAPATILACAK

Berlin'in üç havalimanının (Tempelhof, Tegel ve Schönefeld) kademeli olarak kapanması planlanmıştı. Bu doğrultuda Tempelhof Havalimanı 2008 yılında kapatıldı. Tegel Havalimanı ise 8 Kasım 2020’de kapatılacak. Geciken yeni havalimanının terminal kapasitesinin yetersiz kalacağı düşünüldüğü için, Schönefeld Havalimanı'nın yeni havalimanına dahil edilmesine karar verildi. Halen hizmette olan Berlin Schönefeld Havalimanı'nın arazisine inşa edilen yeni havalimanı BER, Schönefeld Havalimanı altyapısının bir kısmını da kullanacak. Schönefeld'in ana terminal binası kapsamlı bir tadilattan sonra 'Terminal 5' adıyla Berlin Brandenburg Havalimanı kapsamına alındı. Yeni terminal binaları T1 ve T2 sabit hatlara, eski T5 ise tatil ve Charter uçuşlarına hizmet verecek.

ALMAN MÜHENDİSLER UTANÇ DUYUYOR

BER Genel Müdürü Prof. Dr. Engelbert Lütke Daldrup, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, havalimanı inşasında Berlin ve Almanya genelinde alay konusu olduklarını ve Alman mühendisler olarak kendilerinden utandıklarını söyledi. Daldrup, başta 2 milyar 700 milyon euro olarak öngörülen inşa masraflarının 6 milyar euroya çıkmasının da kabul edilebilir olmadığını belirtti. Genel Müdür, bununla birlikte korona pandemisi nedeniyle BER'in federal hükumet ile Berlin ve Brandenburg eyaletinin sağlayacağı 260 milyonluk ek kaynağa ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Daldrup, pandeminin gelişimi ve hava trafiğinin durumuna göre 2024 senesine kadar desteğe ihtiyaçları olacağını açıkladı. Lütke Daldrup yeni havalimanının açılışında büyük bir kutlama düzenlenmeyeceğinin altını çizdi ve "Büyük bir parti yok. Sadece açacağız" dedi.

 
QATAR AIRWAYS’TEN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
 
THY EKİM AYI UÇUŞ PLANINI DUYURDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
QATAR AIRWAYS’TEN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde qatarairways.com’da açılacak olan kayıt ...
AIRBUS’TAN NASA’YA İKİ H135 HELİKOPTERİ
Airbus, Columbus Mississippi'deki Airbus Helicopters, Inc. üretim ve tamamlama ...
YOTEL PR AJANSINI SEÇTİ
İstanbul Havalimanı’nda 2 oteliyle hizmet veren, teknoloji, konfor ve ...
 
SALAM AIR YENİDEN SABİHA GÖKÇEN’DE
Umman havayolu şirketlerinden Salam Air, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ...
VARLIK FONU GENEL MÜDÜRÜ SÖNMEZ: THY HİSSESİ SATMA PLANIMIZ YOK
Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, “THY'de yüzde 49,12'lik ...
HAVALİMANI METRO HATTI NİSAN'DA AÇILIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kağıthane-Gayrettepe ...
 
EMIRATES’TEN CHECK-IN KİOSKLARI KOLAYLIĞI
Emirates Havayolu, Dubai'daki Self Check-in kioskları ile havalimanı deneyimini geliştiriyor
32 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAKLAR
Korona virüs pandemisi tüm dünyayı etkilemeye devam ederken Amerika'da ...
NORDWIND AIR İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Rus hava yolu şirketi NordwindAir İstanbul Havalimanı seferlerine başladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası