pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
3 Aralık 2020 Perşembe - 14:17

BAKANLARIN HAVACILIK İÇİN FİNANSMAN ZİRVESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın, havacılık sektörü yöneticilerinin talep ettiği finansman talebini değerlendirmek üzere bir araya gelecekleri belirtiliyor

BAKANLARIN HAVACILIK İÇİN FİNANSMAN ZİRVESİ

Türk havacılık sektörü, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan “türbülans”tan çıkmak için destek bekliyor. Havacılık sektörü, kısa süre önce “uygun” koşullarda finansman paketi için Ankara’da görüşme yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın, bu talebi değerlendirmek üzere bir araya geleceği ve sektörü rahatlatacak çözüm odaklı finansman olanakları üzerinde duracakları belirtiliyor. Kaynaklar, “İki bakan, görüş alış-verişinde bulunacak, talebi değerlendirecek” dedi.

Avrupa bölgesinde güvenli, verimli hava trafik operasyonlarını koordine etmek üzere örgütlenen Eurocontrol, havacılık sektöründe kayıpların artarak devam ettiğine dikkat çekti. Eurocontrol, Kasım ayında günde sadece 10 bin 301 uçuş yapıldığını, 2019'a göre düşüşün yüzde 61.6 olduğunu açıkladı. Eurocontrol’e göre gerçekleşmeler, Eylül ayında yayınlanan senaryoda öngörülenden daha kötü bir tabloya işaret ediyor. Hava trafiğinde gerileme, izleyen aylarda devam edecek.

Koronavirüs salgınıyla zor günler geçiren, çok yüksek miktarda yolcu kaybeden Türk havacılık sektörü, finansal destek için Ankara’nın kapısını çaldı.

Haberturk’ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, sektörün destek talebinin değerlendirildiğini, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşüleceğini söyledi. Kaynaklar, “İki bakan, görüş alış-verişinde bulunacak; talebi değerlendirecek. Sektörün uygun koşullarda finansmana erişimi bu aşamada öncelikli konu. Buna ilişkin çözüm odaklı finansman olanakları üzerinde durulacak” dedi.

Kaynaklar, kredi talebiyle ilgili olası bir adımın kamu bankaları üzerinden atılmasının beklendiğini söyledi. Sektörün talebi ne? Sektörün gündeme getirdiği kredi paketinin büyüklüğünün 20 milyar TL düzeyinde olduğu ifade ediliyor.

AVRUPA BÖLGESİNDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Avrupa bölgesinde güvenli, verimli hava trafik operasyonlarını koordine etmek üzere örgütlenen Eurocontrol, havacılık sektöründe kayıpların arttığını açıkladı. Eurocontrol Genel Müdürü Eamonn Brennan, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Kasım ortalaması, günde sadece 10 bin 301 uçuş ile 2019'a göre yüzde 61.6 düşüş gösterdi. Eylül ayında yayınlanan senaryonun altında. Noel boyunca bazı ekstra uçuşlar planlandı; ancak, yine de genel olarak çok olumsuz görünüyor.”

Eurocontrol, bu yıl Eylül ayında havacılık trafiğine ilişkin bir senaryo hazırladı. Buna göre, bu yıl Eylül ayında geçen yılın eş dönemine göre trafikte yüzde 54 düşüş öngörüldü. Bu öngörü tuttu. Ekim ayı için yüzde 57 düşük öngörüldü. Gerçekleşme yüzde 56 oldu. Kasım ayı için yüzde 58 düşüş beklenirken, bu oran yüzde 61.6 olarak kayda geçti. Eurocontrol, izleyen aylarda da yüzde 50 ile 60 arasında trafikte düşüş öngörüyor.

 
ALMANYA’DAN 31 NH90 SİPARİŞİ
 
EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ KÜRESEL TİCARET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYCI: BAŞARININ ANAHTARI HIZLI REAKSİYON
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ...
LUFTHANSA’DAN ECONOMY CLASS’A YATAK
Alman havayolu şirketi Lufthansa, 18 Kasım'dan Aralık ortasına kadar Almanya'nın ...
EMIRATES’E WORLD TRAVEL AWARDS'TA ÜÇ ÖDÜL
Emirates Havayolları, 2020 World Travel Awards'ta üç önemli kategoride ...
 
COVID-19'UN HAVACILIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ
Hava Taşımacılığı Eylem Grubu (ATAG) tarafından yayımlanan “Sınırların ...
QATAR AIRWAYS UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
Qatar Airways, tatil amaçlı seyahatlere artan talep doğrultusunda, geniş ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA DÖRT ÖDÜL
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi İSG, ‘Teknoloji ...
 
BİR BİLGİLENDİRME DE PEGASUS’TAN
Pegasus Hava Yolları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı korona virüsle ...
THY’DEN ‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI’ BİLGİLENDİRMESİ
Türk Hava Yolları(THY), korona virüsle mücadele kapsamında alınan ilave ...
SUNEXPRESS KAPTANI ALİ ÇULLU EMEKLİ OLDU
Dokuz yılı aşkın süredir SunExpress’te kaptan pilot olarak görev yapan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası