pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
20 Ekim 2020 Salı - 18:49

BAKANDAN KUTLAMA MESAJI

20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,”Hava kontrolörleri sayesinde sivil ve askeri tüm uçakların kalkışlarından uçuşlarına, iniş trafiğinden, hava şartlarına kadar her türlü parametreleri an be an takip edilmekte, yolcularımız emniyetli bir şekilde seyahat etmektedir" dedi

BAKANDAN KUTLAMA MESAJI

KONTROLÖR SAYISI 2 BİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Bakan Karaismailoğlu, "Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karaismailoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 milyon metrekare olan Türk hava sahasından transit geçiş yapan veya ülkenin herhangi bir meydanına iniş yapacak günlük ortalama 5 bin trafiğin yönlendirilmesinin hava trafik kontrolörleri sayesinde gerçekleştirildiğini kaydederek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde faaliyet gösteren 1760 kontrolörün sayısını 2021'de 2 binin üzerine çıkaracaklarını bildirdi.

Çalışmalarını, uluslararası standartlarda, güvenli, insana ve çevreye duyarlı ileri teknoloji ürünü sistemlere ve yetişmiş insan gücüne dayalı hava seyrüsefer hizmetleri sunma vizyonu doğrultusunda sürdüreceklerini dile getiren Karaismailoğlu, "Ülkemiz, 18 yıldır ulaştırma ve altyapı alanında büyük bir atılım gerçekleştirmektedir. Bu atılım içerisinde hava yollarımız dünya çapında markalaşmış ve büyük başarılara imza atmıştır. Bakanlığımızın 2003'te başlattığı Bölgesel Havacılık Politikası kapsamında adımlarımızı bir bir hayata geçirirken, sivil havacılığımız kayda değer bir gelişim göstermiştir." dedi.

Karaismailoğlu, geçmişte 26 olan havalimanı sayısının 56'ya yükseltildiğini belirterek, 2002'de dünyanın sadece 60 noktasına uçakla seyahat edilebilirken, bugün bu sayının 328 olduğuna işaret etti. Türkiye'de 2002'de yıllık 34 milyon kişi hava yolunu kullanırken, son 17 yılda, yüzde 500'ü aşan artışla söz konusu sayının 209 milyona ulaştığını anlatan Karaismailoğlu, Bakanlığın çalışmaları sonucunda 2,2 milyar dolar olan sektör cirosunun bugün itibarıyla 27,2 milyar dolara yükseltildiğini belirtti.

Yurt içi uçuşlarda seyahat konforu ve kalitesini artırmak için gerçekleştirdikleri yatırımları, yurt dışı uçuşlar için de göstermeyi ihmal etmediklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, dünyanın örnek gösterdiği İstanbul Havalimanı ile Türkiye ve İstanbul'un uluslararası bir hub haline geldiğini vurguladı. Yolcuların can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, elde edilen başarıların temelinde yolcuları gidecekleri yere ve sevdiklerine sağ salim ulaştırmanın yattığını söyledi.

"HER GÜN EMNİYET İÇİNDE UÇAK SEYAHATİ YAPIYORSAK ARKADAŞLARIMIZIN SAYESİNDE"

Hava trafik kontrolörlerinin işlerinin hayati olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hava trafik kontrolörleri sayesinde sivil ve askeri tüm uçakların kalkışlarından uçuşlarına, iniş trafiğinden, hava şartlarına kadar her türlü parametreleri an be an takip edilmekte, yolcularımız emniyetli bir şekilde seyahat etmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın uçağını Dalaman'dan başka bir kod ile uçurup, onlarca hain jetin arasından geçirip, İstanbul'a inmesini sağlayanlar hava kontrolörlerimizdir. O gece büyük bir risk ve stres altında yerine getirdikleri bu görevle, hain girişimi tersine çevirmiş, hainlerin hesaplarını bozmuşlardır. Eğer her gün emniyet içinde uçak seyahati yapıyor, canımızı gönül rahatlığıyla emanet edebiliyorsak, arkadaşlarımızın dikkatli ve özverili gayretlerinin sonucudur."

 
GOLF TUTKUNLARI TURNUVADA BULUŞTU
 
PANDEMİDE 4,6 MİLYON YOLCU TAŞIDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKİYE HAVACILIĞIN EN HIZLI TOPARLANDIĞI 5. ÜLKE
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerden ...
AIRBUS VE ASTON MARTIN BİRLİKTE ÜRETTİ
ACH130 Aston Martin edisyonu helikopter, üç kıtadan sipariş aldı
20 EKİM DÜNYA HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ GÜNÜ
Bugün, 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü
 
THY BAŞAKŞEHİR’E FORMA SPONSORU OLDU
Türk Hava Yolları, Başakşehir’in 2020-2021 sezonunda oynayacağı Avrupa ...
İLK UÇUŞUNU 2 YOLCUYLA YAPTI
Japonya'nın yeni havayolu şirketi ZIPAIR, uçuşlara başladı
İLK ETIHAD UÇAĞI İSRAİL’E İNDİ
Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ...
 
İSRAİL İLE BAE ARASINDA HAFTALIK 28 TİCARİ UÇUŞ
İsrail ve BAE, haftalık 28 ticari uçuş için anlaşma imzalayacak
AR-GE 250’DE ZİRVE TUSAŞ’IN OLDU
Savunma sanayinin ağırlığını hissettirdiği araştırmada, ASELSAN ve ROKETSAN ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YÜZ OKUMAYLA ALIŞVERİŞ DÖNEMİ
İstanbul Havalimanı’nda yüz okuma sistemiyle yolculuk ve alışveriş başlıyor. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası