pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
10 Mart 2020 Salı - 15:54

BAKAN KOCA: KORONA VİRÜSÜNÜN TÜRKİYE'DE DE OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık Komisyonu'nda Corona Virüs'le ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, 'Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ve şu an sadece şunu söyleyebiliriz; bu virüs tespit edilebilmiş değil" dedi

BAKAN KOCA: KORONA VİRÜSÜNÜN TÜRKİYE DE DE OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Bakan Koca, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmamalarını istedi. Avrupa'nın tedbir almakta geç kaldığını da söyleyen Bakan Koca, İtalya'nın şu anda büyük bir sorun yaşadığını ama Almanya ve Fransa'nın önümüzdeki günlerde daha büyük sorun yaşayacağına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Koca, şunları söyledi:

“İlk vaka 31 Aralık’ta duyuruldu. Bilim Kurulu 15 Ocak’ta rehber hazırladı. Devamında havaalanlarında termal kameraları yerleştirdik. “Bu ne kadar gösterebilir” diyebilirsiniz. Doğru... Ama dünyada bilimin geldiği noktada yapılması gereken ilk eylemlerden birisi.  Bizim başladığımız dönemde dünyada hemen hiç uygulanmıyordu. Biz 5 Şubat'ta Çin ile bütün uçuşlarımızı durdurduk. Çin ile uçuşlarını durduran ülke yok gibiydi. Devamında İran’da yoğunlaştığı görüldü. Çin'den gelen öğrenciler nedeniyle Kum ve Meşhed’te bu virüs yayıldı. Bu şehirler karantinaya alınmadı. Bizzat Sağlık Bakanıyla ben de görüşerek bunu ısrarla söyledim. 'Önlem alınmıyorsa sınırları kapatıyoruz' dedik ve erken dönemde sınırları kapattık. 23 Şubat'ta kara, hava dahil olmak üzere bütün sınırları kapattık.

30 KİŞİ BÜTÜN AVRUPA'YI ETKİLEDİ

İran ile çok yoğun bir ilişkimizin ve trafiğin olduğunu gördük. Bu önlem gecikmiş olsaydı üç günde 20 bin kişi girmiş olacaktı. Ne kadarının bu salgınla giriş yapacağını artık siz tahmin edin. Aynı şekilde İtalya da bir odak olmaya başladı. İtalya’da olma sebebi de gemide 32 vatandaşının getirilmesi ve bu kişileri karantinaya almayıp eve göndermiş olmaları. Devamında da bölge karantinaya alınmadı. Bakın 30 kişi bütün Avrupa’yı etkiledi.

AVRUPA TEDBİR ALMAKTA GEÇ KALIYOR

İtalya bir türlü önlem almadı. Avrupa da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa halen tedbir almakta geç kalıyor. Şu an evet İtalya büyük bir sorun yaşıyor ama Almanya ve Fransa önümüzdeki günlerde daha büyük sorun yaşayacak. Avrupa ile var olan ilişkimiz yoğun bir ilişki.

TESPİT EDİLEBİLMİŞ DEĞİL AMA TÜRKİYE'DE OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Bu virüs tespit edilebilmiş değil. Tespit edilmiş koronavirüs olmadığını ama bu şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir. Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal. Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor.

ZORUNLU OLMADIKÇA YURTDIŞINA ÇIKMAYIN

Avrupa giderek yukarı doğru gidiyor ve sizin Avrupa ile ilişkilerinizi kesme şansınız yok. O nedenle yapılabilecekler bu süreçte çok zor değil. Risk belli çözüm de belli. Çözüm bu süreçte dışarıdan bu enfeksiyonun geleceğini ya da gelmiş olduğunu söylüyoruz. Bu süreçte biz Avrupa’yı riskli görmüyorduk. Çin, İran, Kore, Japonya geçmişi olanları daha çok önemsiyorduk. Ama şimdi bütün dünyada seyahat öyküsü olanlar bizim için şüpheli olmaya başladı. O nedenle vatandaşımızın zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasını öneriyoruz. Yurt dışından gelen sağlık sorunu olmayan vatandaşımızın 14 gün evde kendisini izole etmesini rica ediyoruz. Yurt dışından gelenler, özellikle yaşlılar ve kronik hastalarla temas kurmamalı.

 
THY’DEN ÜCRETSİZ BİLET DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI
 
MARYLAND VALİSİ: TÜRKİYE’DEN DÖNEN…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞUBE MÜDÜRÜ SELVİ'DEN KADINLARA HEDİYE
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürü Nilgün ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELÇİKA’YA GİTTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TUR" ile saat 15.00'te ...
KAÇAKÇILARDAN AKIL ALMAZ YÖNTEM
İstanbul Havalimanı'nda, Rusya'dan getirdikleri 50 bin lira değerinde ...
 
BİLDİRİ DAĞITAN İSVEÇLİ VEKİL SINIR DIŞI EDİLDİ
Edirne'ye gelerek sınırdaki mültecilere "Bize gelmeyin. İsveç dolu" yazılı ...
BAKAN SOYLU SINIRI HAVADAN İNCELEDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin ...
TÜRK HAVA YOLLARI NAMAĞLUP YARI FİNALDE
Ülkemizi Avrupa’da temsil eden Türk Hava Yolları Spor Kulübü Kadın Voleybol ...
 
FRANSA UYRUKLU TERÖRİST SAVAŞÇIYA SINIR DIŞI
İçişleri Bakanlığı, Fransa uyruklu yabancı terörist savaşçının sınır dışı edildiğini duyurdu
SUNEXPRESS OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye’deki ...
TÜRK SİHA'LARININ BAŞARISI DÜNYA GÜNDEMİNDE
Türk ordusunun kullandığı silahlı insansız hava araçlarının(SİHA), Esed ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası