pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
15 Ekim 2021 Cuma - 12:09

BİR DEVİR SONA ERDİ. ALITALIA GİTTİ ITA GELDİ

İtalya'nın 75 yıllık bayrak taşıyıcı havayolu firması Alitalia, Cagliari-Roma tarifeli seferiyle faaliyetlerini sonlandırdı

BİR DEVİR SONA ERDİ. ALITALIA GİTTİ ITA GELDİ

Alitalia'nın AZ 1586 sefer sayılı son uçuşu, Sardunya adasındaki Cagliari kentinden başkent Roma'ya yapıldı. 180 yolcu bulunan Airbus 320 tipi uçağın, Roma Fiumicino Havaalanı'na gece yerel saatle 23.22'de inmesiyle, havayolu taşımacılığında bir devir sona ermiş oldu.

16 Eylül 1946’da kurulan ve 1960’lara gelindiğinde Avrupa’nın önde gelen havayolu firmalarından biri olan Alitalia, özelikle son 30 yıllık dönemde girdiği mali krizlerinden kurtulamayarak sürekli geriledi.

Hükümetlerin desteğiyle ayakta kaldı

Bu sürede İtalyan hükümetleri, pek çok kez sağladığı mali destekle Alitalia'yı iflasın eşiğinden kurtardı. Avrupa Birliği’nin (AB), söz konusu mali destekleri durdurma kararlarına karşın, İtalyan hükümetlerinin son 20 yılda acil durum kredileri şeklinde 13 milyar euro civarında kaynak aktardığı Alitalia, bu kaynaklar sayesinde faaliyetlerini bugüne dek sürdürebildi.

Alitalia, bir dönem Hollandalı bayrak taşıyıcı KLM ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Etihad Havayolları ile yaptığı iş birlikleriyle sefer maliyetlerini düşürmeye çalışsa da 2020’de patlak veren Kovid-19 salgını ve uygulanan karantina tedbirlerinden olumsuz etkilendi.

İtalya’da şubat ayında göreve gelen Başbakan Mario Draghi ve kabinesinin, Alitalia’yı kurtarma çağrılarını ve kredi taleplerini karşılıksız bırakması, 75 yıllık firmanın sonu oldu. Alitalia’nın kapanacağının yaz aylarında kesinleşmesiyle işini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan pek çok Alitalia çalışanı, protesto eylemleri yapıyordu.

Yeni havayolu firması "ITA"

Alitalia’nın bugünkü son uçuşunun ardından kapanmasıyla yine İtalyan hükümetinin sahipliğinde, 720 milyon euroluk yatırımla yeni kurulan "ITA" ülkenin yarından itibaren resmi havayolu firması olacak.

"İtalya Hava Taşımacılığı" anlamına gelen "Italia Trasporto Aero"nun (ITA) baş harflerini alan yeni firma, ilk resmi seferini yarın sabah gerçekleştirerek, faaliyetlerini başlatacak. ITA’nın, Alitalia'nın yaklaşık 10 bin 500 çalışanından 2 bin 800 kadarını alacağı, buna ek olarak bazı slot haklarını da devralacağı bildirildi.

Yeni firma ITA'nın 52 uçaklık filoyla faaliyete gireceği, bu uçakların bir kısmının Alitalia’dan alınacağı bir kısmının ise yeni uçaklar olacağı kaydedildi. Filodaki uçak sayısının 2025 sonuna kadar 105'e çıkmasının planlandığı belirtildi.

Yeni havayolu firmasının ilk uçuşunu, üzerinde İngilizce ve İtalyan Bayrağı renklerinde "2021'de doğdu" yazılı uçakla yapacağı bildirildi.

 
SAMSUNLU: HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ
 
THY'DEN İÇ HAT UÇUŞLARINDA YÜZDE 20 İNDİRİM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAMSUNLU: HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ
İstanbul Havalimanı’nın “İşaret Dilini” seçmesi nedeniyle düzenlenen törende ...
MIKEL ARTETA EMIRATES’İN KONUĞU OLDU
Emirates Havayolu , Expo 2020 Dubai Pavyonu’nda Arsenal Futbol Takımı’nın ...
İSTANBUL HAVALİMANI İŞARET DİLİNİ SEÇTİ
Misafirlerine erişilebilir ve bağımsız seyahat deneyimi sunan İGA, “İstanbul ...
 
GÜLİZ ÖZTÜRK ‘YILIN LİDERİ’ SEÇİLDİ
Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Sales Network ...
THY'NİN YENİ DURAĞI: LUANDA
Türk Hava Yolları, Luanda seferi ile Afrika Kıtası’nda destinasyon sayısını 61’e çıkardı
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NA 2 ÖDÜL
Sosyal sorumluluk ve iletişim alanında önemli çalışmalara imza atan İstanbul ...
 
THY VE KUVEYT TÜRK GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
Finans kuruşu Kuveyt Türk, Türk Hava Yolları ile yaptığı anlaşmayla Miles&Smiles'ın ...
GULFSTREAM G800'E ROLLS-ROYCE’UN PEARL 700 MOTORLARI GÜÇ VERECEK
Rolls-Royce'un Pearl® 700 motorları, Gulfstream’in en yeni ultra uzun ...
AIRBUS EYLÜL’DE KAÇ UÇAK TESLİM ETTİ
Airbus, Eylül 2021 sipariş ve teslimat rakamlarını açıkladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası