pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
15 Şubat 2020 Cumartesi - 18:16

AYCI: ÖNCE EMNİYET VE GÜVENLİK, BİZ SÜPERMARKET YÖNETMİYORUZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı: Önce emniyet ve güvenlik, önce kar ya da büyüme değil. Biz süpermarket yönetmiyoruz, bizim yönettiğimiz şirket süpermarket değil. O kafayla yönetemezsin, o kafayla büyüyemezsin. O kafayla büyürsen, başımıza iş getirirsin

AYCI: ÖNCE EMNİYET VE GÜVENLİK, BİZ SÜPERMARKET YÖNETMİYORUZ

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen "Genç Yönetici Okulu 2020 Zirvesi"ne katılan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı THY bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de yaşanan değişim ve dönüşüme işaret eden Aycı, THY'nin de 2006 yılından sonra yaşadığı değişimin, Türkiye'nin değişim ve dönüşümü ile eş zamanlı gerçekleştiğine dikkati çekti. Aycı, İstanbul Havalimanı'nın yapılması ve taşınması süreçlerine atıfta bulunarak, sürecin sıkıntısız şekilde yürütüldüğünü dile getirdi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yıl çok önemli bir kar açıklayacağız. Genelde değişim ve dönüşümlerde şirketler pazar kaybeder, büyük zararlar yaşarken, biz kar açıklamayı yine başaracağız. Güçlü ve önemli bir yılı geride bıraktık. Önemli bir krizi etkiyi bilançomuzda, Boeing'lerden dolayı yaşamıştık ama onlarla da el sıkışarak, tazminat konusunu çözerek geçen yılı dostane kapatmayı başardık. Sadece yolcu taşımada değil, kargoda da dünyada en çok ülkeye ulaşan hava yolu olmayı başardık. Turkish Cargo bugün dünyada yüzde 4,1 pazar payına sahip, dünyada yedinciliğe çıktık, hedefimiz ilk 3. Aslında hedefimiz liderlik ama şimdilik ilk üç, ilk beş diyelim."

‘2020 YILINA ÇOK GÜÇLÜ BAŞLANGIÇ YAPTIK’

Aycı, gençleri THY bünyesine katmak için çalışmalar yürüttüklerini ve buna devam edeceklerini söyledi. Ocak ayına güçlü bir başlangıç yaptıklarını, yıla yüzde 10 büyüme ile başladıklarını aktaran Aycı, şunları söyledi:

"Hem yolcu sayımız, hem transfer yolcu sayımızdaki, hem de kargodaki artışımızla birlikte 2020 yılına çok güçlü başlangıç yaptık. Açıklayacağımız bilançomuzda tüm bu etkilerine şahit olacağız. Büyümek önemli. Her şirket büyümek ve kar etmek ister ama önemli olan biraz da kalplerde edindiğiniz yerdir. THY olarak bunu önemsiyoruz, bunu sağlamlaştırmak isteyen bir anlayışla çalışıyoruz."

‘BİR SAAT GEÇ GÖTÜRELİM AMA SAĞLAM VE EMNİYETLİ GÖTÜRELİM’

İlker Aycı, uçuş emniyetinin önemine işaret ederek, "Bizim işimiz uçuş emniyeti. Bir yerden bir yere giderken bazen bize kızanlar oluyor. 'Falanca hava yolu indi, THY neden inmedi ? Falanca hava yolları kalktı, siz neden kalkmadınız? Sen neden Trabzon'a inmedin de başka havaalanına indin?' diyenler oluyor. Bizim işimiz uçuş emniyeti. Önemli olan sizi 1 saat geç götürelim ama sağlam ve emniyetli götürelim. Önce emniyet ve güvenlik, önce kar ya da büyüme değil. Biz süpermarket yönetmiyoruz, bizim yönettiğimiz şirket süpermarket değil. O kafayla yönetemezsin, o kafayla büyüyemezsin, o kafayla büyürsen, başımıza iş getirirsin. THY ailesi olarak asıl meselemiz bizim gönüllere girmek, kalplere dokunmaktır." şeklinde konuştu.

 
PROFESÖRDEN ‘KAZA DEĞİL SABOTAJ’ İDDİASI
 
PEGASUS UÇAĞINDA TAHLİYE ANLARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PROFESÖRDEN ‘KAZA DEĞİL SABOTAJ’ İDDİASI
Bir bilim insanı, içinde akademisyenlerin de bulunduğu Isparta uçağının ...
ZAFER HAVALİMANI İÇİN 205 MİLYON EURO
Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve Kasım 2012'de hizmete açılan Kütahya'daki ...
DHMİ SESSİZ TERMİNAL PROJESİNİ BAŞLATIYOR
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ), anons kirliliğinin azaltılması ...
 
ATLASGLOBAL RESMEN İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Atlasglobal'in iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı
ONUR AIR TECRÜBELİ KABİN MEMURU ARIYOR
Onur Air, Antalya’da görevlendirmek üzere İngilizce, Almanca, İtalyanca ...
KULE BİZE PAS GEÇİN İNMEYİN TALİMATI VERMEDİ
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen kaza ile ilgili uçağın yardımcı ...
 
SUNEXPRESS’TEN SOYER’E ZİYARET
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ve şirket yetkililerinden ...
YARDIMCI PİLOTUN İFADESİ ALINDI
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen uçak ...
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PİLOT VE MAKİNİST ALACAK
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli birer ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası