pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 42 PERSONEL ZEHİRLENDİ
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 42 PERSONEL ZEHİRLENDİ
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
17 Mart 2019 Pazar - 12:08

AYCI: 2019'DA 8 BİN PERSONEL ALACAĞIZ

CNN Türk’te ekrana gelen ‘Hakan Çelik'le Hafta Sonu’ programına konuk olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin 2019 yılında 8 bin yeni personel alacağını duyurdu

AYCI: 2019 DA 8 BİN PERSONEL ALACAĞIZ

SATIŞ SPEKÜLASYONLARI SEÇİM DÖNEMLERİNDE GÜNDEME GELİYOR

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin satılacağına ilişkin iddialarla ilgili, "Şu ana kadar varlık fonuna ait olan yüzde 49 hisseden söz ediliyor özellikle... Çünkü Türk Hava Yolları, zaten yüzde 51'i borsada halka açık olan bir şirket. Dolayısıyla şirketin yüzde 51'i her gün borsada alınıyor ve satılıyor. Bu anlamıyla yüzde 49'luk blok hisse üzerinden ciddi spekülasyonlar yapılıyor. Yatırımcılar yanıltılmaya çalışılıyor. Özellikle de çok dikkat ediyorum, her seçim dönemi geldiğinde THY'yi alıp satıyorlar. Sosyal medyada asparagas haberler yayınlanıyor. Seçim argümanları azaldıkça en önemli argüman haline gelenlerden bir tanesi de 'THY şuraya satıldı, THY buraya satıldı' oluyor. Bu, her seçimde yaşadığımız yalan haberler. Bugüne kadar ne bir görüşme, ne de böyle bir konu var. Türkiye, THY'den memnun. Türkiye'nin en değerli markası, global markası ve Türkiye'nin yüzü THY...

SATIŞ GÖRÜŞMESİ YOK

THY, havacılığa da yeni deneyimler katarak havacılığın çıtasını yükselten bir şirket olarak yoluna devam eden Türkiye'nin gurur markasıdır. İddia edildiği gibi bir satış görüşmesi yok. Bu son derece yalan bir haber. Ve bu anlamıyla yatırımcıların özellikle seçim döneminde yanıltılmasını çok manidar buluyorum. Her seçim döneminde böyle yalan haberler çıkıyor." dedi.

‘TAŞINMAYA HAZIRIZ’

Yeni havalimanına taşınma süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Aycı, "Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın. Biz özellikle yeni deneyimleri yaşatacak muhteşem bir tesise taşınıyoruz. Biz şu anda bu taşınmaya hazırız. 6 Nisan saat 14.00'te uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak. Bize en yakın taşınma bizim yarımız kadar. Bizim yarımız kadar olan da bir iki tane. Havacılık tarihinin en büyük taşınmalarından biri olacak. Biz bu taşınmayı belgesel yapacağız. Uzman bir ekiple de çalışıyoruz. Bu hikayeyi de paylaşacağız. Atatürk Havalimanı'nda bulunan uçaklar yolcusuz olarak gelecek. Diğer lokasyonlarda bulunan uçaklar yolcularıyla gelecek. Taşınma sonrası bir hafta içinde tam kapasiteye çıkacağız. Yolcularımızın hoşgörüsüne sığınmamız gereken bir süre olacak. Her ayrıntıyı tek tek düşünüp test ettik" dedi.

İşte Aycı’nın programda yaptığı açıklamalardan kesit:

 3 SAAT ÖNCE GELİN

“Özellikle havalimanı ile ilgili küçük videolar hazırlıyoruz. Yolcularımızın nasıl deneyim yaşayacağı ve hayatlarını nasıl kolaylaştıracağına ilişkin videolar hazırlıyoruz. Havalimanındaki yönlendirmeler çok önemli. Personeller bu konuda yardımcı olacak. Yolcularımıza havalimanı içinde mobil uygulamalarla birlikte yapacağız. Mobil uygulama ile birlikte gidecekleri kapıyı da uygulama ile göndereceğiz. Bizim mobil uygulamamızı yükleyenler erişime sahip olacak. Destek noktalarımızı havalimanı içinde çok artırdık. Özel bekleme alanları oluşturduk, yolcularımızın rahatını artırdık. Kayıp valizler için ekip oluşturduk. Transferler için 6 dilde uygulamayı devreye alıyoruz. Bu uygulamaların tamamı yolcuların hayatını kolaylaştırmak için. Havalimanına erken gelin. Uluslararası uçuşlar için 3 saat önce gelin. İlk kez uçacak, deneyimi olacaklar da erken gelsin. Eskiden trafik alışkanlıkları belliydi, yolu ilk kez keşfedecekler, giriş çıkışları, otoparkları yeni görecekler. Her zaman yola çıktıklarından 1 saat daha erken çıkmalarını istiyorum. Yolcularımız yeni deneyimlere sahip olacaklar. Loungelarda VR gözlükleri takarak Galata Köprüsü'nden atlayıp boğazın üzerinde uçacaklar.

BANGKOK’A GÜNDE 3 SEFER

Kargoda çift havalimanında operasyon yapacağız. İlk yıl biraz zahmetli olacak. Türkiye'nin endüstriyel anlamdaki 2 milyon ton kapasiteli en büyük binasını yapıyoruz. Kargo anlamında Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın 8'inci sırasındayız. Dünyada 309 noktaya uçuyoruz. Özellikle pazar yapıcı olmak için frekans derinliğini artıracağız, uçuş sayılarımızı artıracağız. Çok başarılı çalışmayla birlikte Bangkok'da slot aldık. Bangkok, New York'u geçecek. 86 yıllık THY tarihinin en büyük doluluk oranına ulaştık. Yüzde 5'le en büyük destek ABD'den geldi. Özellikle Asya hatlarında ABD hatları kadar yüksek slotlar hazırlıyoruz. Hindistan'la anlaşma yaptık, oradan İstanbul'a gelecekler, buradan dünyaya dağıtacağız. Çin hatlarında büyümek istiyoruz. Çin slot almak bakımından çok zor bir ülke.

‘BU YIL 6 ADET BOEING 787 DREAMLINER FİLOYA KATILACAK’

Haziran ayında Boeing 787-900 Dreamliner'la filomuza katılacak. Kapadokya'da gün doğumuna ilişkin senaryo yapacağız, hem de bir deneyimlememiz de turkuaz yolculukla ilgili deneyimleri yolculara sunacağız. Bu yıl 6 tane 787 uçak katılacak. A350 uçaklar da 25+5 katılım olacak. Kuzey Işıkları'nı görmek isteyenler için yeni hatlar açılacak. 2019'da yeni hatlar açılacak. 8 yeni hat açılışı yapılacak.

İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Dalaman merkez olmak üzere 1 milyon ilave ziyaretçi sağlamak üzere Avrupa'ya yeni uçuşlar sağladık. SunExpress'le birlikte yarım milyon yolcu daha getirilecek ve 1.5 milyon ilave yolcu artışı olacak. Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 76'sını biz taşıyoruz.

İÇ HAT UÇUŞLARI

Şanlıurfalılara müjde vermek istiyoruz. Şanlıurfa-İstanbul arasına ilave 3 uçuş daha koyuyoruz. İzmir-Şanlıurfa hattı da Anadolu Jet'le başlayacak. İzmir-Adıyaman açılacak. Çapraz uçuş olarak Şanlıurfa'yı Antalya'yla da bağlamak istiyoruz. Turistlerin Göbeklitepe'yi ziyaret etmesini sağlayacağız. Bu yılki Çanakkale filmimiz sosyal medyada yayınlanacak. 15 Mart Cuma günü İstanbul-Çanakkale seferlerini başlattık. Çanakkale'nin yanı sıra Zonguldak'a çalışıyoruz. ILS testleri tamamlandıktan sonra Zonguldak uçuşlarımız başlayacak. Siirt'e de uçuşlar başladı. İhracat şehirlerine uçuşların daha artırılması istendi. Gaziantep başta olmak üzere diğer ihracatçı şehirlere de ilave frekans koyduk. Uçak sayımız arttıkça da bu şehirlerin bağlantı kalitesini artıracağız.

‘UÇUŞLARIN YÜZDE 80'İ KÖPRÜLERDEN OLACAK’

İstanbul Havalimanı'nda yüzde 10 fazla kapasite ile başlıyoruz. 500 uçak parkı var. 180'den fazla köprü var. Uçuşların yüzde 80'i bu köprülerden olacak. İki pistle başlıyoruz. Seneye 3'üncü pist de aktif olacak. Dar gövde uçakla 60'tan fazla merkeze uçabiliyoruz. Dünyada seyahat edenlerin yüzde 40'ına hitap ediyoruz.

‘BOEİNG 737 MAX'LERİ OTORİTELER 'TAMAMDIR' DİYENE KADAR UÇURMAYACAĞIZ’

Uçakları indirme kararını Avrupa'dan önce aldık. Kendi içimizde tüm uçaklarımızı çek ettik, 'bildirilmiş arıza var mı, yok mu' diye tespitler yaptık ve sorun çıkmadı. Biz, Avrupa Sivil Havacılığı'ndan önce ABD'den de önce biz karar aldık ve uçaklarımızı indirdik. Bu uçaklar onay gelene kadar, tatmin edici onayları alana kadar uçurmayacağız. Otoriteler 'tamamdır' diyene kadar THY bu uçakları uçurmayacaktır.

ŞU ANDA A380 ALMAK GÜNDEMİMİZDE YOK

Bu uçaklar banttan kaldırıldı, üretimi durduruldu. Bu uçakları en fazla körfez ülkeleri kullanıyordu. Zamanında onlar iş modeli kurmuştu. 4 motorlu uçaklar oldukları için bakım maliyetleri fazla olduğu için fizibil uçak olmadıklarından üretimden kaldırıldı. Şu anda A380 almak gündemimizde yok. Daha fizibil operasyon bizim için anlamlı. Orta ölçekteki geniş gövdeli uçaklarla devam edeceğiz. A350'ler ve Dreamliner'ler olacak.

2019'DA 8 BİN YENİ PERSONEL

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı sözlerine son verirken THY'nin 2019 yılında toplam 8 bin yeni personel alımı yapacağını da duyurdu.

 
BAŞKAN BANKTA BÖYLE UYUDU
 
YENİ ZELANDA'DA BİR HAVALİMANI KAPATILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATATÜRK HAVALİMANIYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı’nın tamamının ...
THY’NİN ÇANAKKALE UÇUŞLARI BAŞLADI
Türk Hava Yolları, bugün İstanbul-Çanakkale seferlerini başlattı. Çanakkale’ye ...
ELEKTRİKLİ UÇUŞLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Rolls-Royce, havacılığın yeni nesil havacılıkta hibrit-elektrikli tahrik ...
 
VERGİ İSTİSNASININ DETAYLARI BELLİ OLDU
Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de ...
PARİS UÇAĞINDA MOTOR ARIZASI
Türk Hava Yolları'nın (THY) Paris-İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapacak ...
INDIGO HAVA YOLLARI GÖZEN GSA İLE ANLAŞTI
Hindistan’ın en büyük düşük maliyetli Havayolu IndiGo, Türkiye’deki Genel ...
 
HİNTLİ INDIGO İSTANBUL UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Hindistan merkezli İndiGo havayolları İstanbul uçuşlarına başlıyor
SOLOTÜRK AYJET’ TE
SoloTürk’ ün ilk pilotu olan ve uçuş gösteri manevralarını hazırlayan, ...
BOEING'DEN BOMBA KARAR
Boeing, ABD Havacılık İdaresinin (FAA) 737 Max uçaklarının yere indirilmesi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası