pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İRAN UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI
İRAN UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI
BUGÜN UÇAK TEKNİSYENLERİNİN GÜNÜ
BUGÜN UÇAK TEKNİSYENLERİNİN GÜNÜ
RUSYA’DAN NORVEÇ’E UYARI
RUSYA’DAN NORVEÇ’E UYARI
İRAN: ENKAZI BİZİM İHA’LARIMIZ BULDU!
İRAN: ENKAZI BİZİM İHA’LARIMIZ BULDU!
19 Aralık 2022 Pazartesi - 11:49

AMASYA-MERZİFON’A YENİ TERMİNAL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı Yeni Terminal Binasını hizmete açtı

AMASYA-MERZİFON’A YENİ TERMİNAL

İnşaatı tamamlanan Amasya Merzifon Havalimanı Yeni Terminal Binası için bugün tören düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık bürokratları ve davetliler katıldı.

Bakan Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İSTİHDAMA 7 MİLYON KİŞİLİK KATKI

“Çok güzel bir terminal. İnşallah Amasya ve Merzifon’a uzun yıllar hizmet edecek. Son 20 yılda havacılık sektöründeki kayıp yılları telafi ettik ve havacılıkta ülkemizi küresel bir merkeze dönüştürdük. 2003-2021 döneminde sadece havacılık için 16.2 milyar dolarlık yatırım ülkemize büyük faydalar sağladı. Bu yatırımla GSMH’ya tam 185 milyar dolar, üretime 402 milyar dolarlık katkı yaptık. Bu sürede yalnızca istihdama katkımız ise 7 milyon kişi olmuştur.

Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı bölgesel havacılık politikasındaki değişimlerle sivil havacılığımız çok hızlı büyüme sürecine girdi. Bugün Türkiye’mizin dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi haline getirmeyi hep birlikte başardık. 25 Mart 2022 tarihinde Tokat, 14 Mayıs tarihinde Rize-Artvin havalimanlarını hizmete açarak 2003 yılında 26 olan aktif havalimanı sayısını tam 57’ye yükselttik. 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayısını ise 282 yeni nokta ekleyerek 130 ülkede 342 noktaya ulaştırdık.

592 UÇAK

2003 yılında 162 olan uçak sayımız 592’ye, koltuk kapasitesi yüzde 304 artışla 27 bin 599’dan 111 bin 523’e, kargo kapasitesi ise yüzde 783 artışla 303 tondan 2 bin 676 tona ulaştı. 30 milyondan aldığımız yolcu sayısını 20 yılda tam 210 milyona ulaştırdık.

Devletimizin kasasından, milletimizin cebinden tek kuruş çıkmadan tam 10. 250 milyar euroluk yatırım ve 26 milyar euro kira geliri ile açıldığından bugüne ekonomiye katkısı çarpan etkisiyle çok çok yüksek olan İstanbul Havalimanı’nın yanı sıra yine yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı’nda yine devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 765 milyon euroyu aşan yatırımı başlattık. 25 yıllık işletme süresi karşılığı olarak tam 8 milyar 555 milyon Euro kira alacağız. Kira bedelinin de yüzde 25’i olan 2,138 milyar Euro devletimizin kasasına koyduk.

100 YILLIK İŞLERİ 20 YILA SIĞDIRDIK

Son 20 yılda sivil havacılıkta hayata geçirdiğimiz tarihi adımlarla ülkemize dünya sivil havacılığında sınıf atlattık. Tarihi projeleri başarılı finans modelleriyle hayata geçirerek, 100 yılda yapılamayacak işleri 20 yıla sığdırdık.

Türk sivil havacılığı pandemiden sonra en hızlı toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz devam eden neredeyse tek ülkedir. İstanbul Havalimanı 2021 yılında Avrupa yolcu trafiği sıralamasında birinci sırada yer aldı. Bu yıl bir kez daha birinciliğe yerleşen havalimanı 11 ayda 388 binin üstündeki uçuşla ve ağırladığı toplam 59 milyon yolcu ve hizmet kalitesiyle dünyanın en iyi havalimanları arasında bir numaradır.

Sabiha Gökçen havalimanımız da Avrupa’da 6’ncı, Antalya havalimanımız da Avrupa’da 9’uncu sırada yer almışlardır.

YILLIK KAPASİTE 700 BİN YOLCUYA ÇIKTI

Biz de bu başarılarımızın ve milletimizin teveccühünün sağladığı motivasyonla havacılık alanında ve altyapısının geliştirilmesi noktasında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Sevgili Amasyalılar, Amasya’mız büyüyor, gelişiyor, havayolu ulaşımına da talep gittikçe artıyor. İncelemelerimiz göster ki mevcut havalimanımız bu ihtiyacı karşılayamayacak durumda. Biz de hemen çalışmaları başlattık. Günümüz şartlarına uygun Amasya’ya yakışan yeni terminalimizi inşa ettik. Yıllık yolcu kapasitesini 700 bin yolcunun üzerine çıkardık. Check-in salonunu genişlettik ve banko sayısını 6’ya çıkardık. Yeni havalimanı terminalimiz Amasya’ya hayırlı uğurlu olsun.

SABİHA GÖKÇEN’E DE SEFER

Biliyorsunuz İstanbul Havalimanı’na her gün uçuşlarımız var. 1 Ocak itibarıyla da Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerimize de başlıyoruz. “

 
UÇAK NADİR RASTLANAN TÜRBÜLANSA GİRDİ
 
ARJANTİNLİLER THY UÇAĞINDA COŞTU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADAYLARDA HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?
Türk Hava Yolları (THY) 2 bin 600 kabin memuru ile 1200 pilot alımı yapacağını ...
MARDİN AZİZ SANCAR HAVALİMANI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin Havaalanı'nın adının Mardin Aziz Sancar ...
HAVACILIK AŞIĞI İNCİ BEREN UÇAKLA TANIŞTI
Türk Hava Yolları, serebral palsi hastası İnci Beren'in gökyüzü hayalini gerçekleştirdi
 
İLKER AYCI ÖZBEKİSTAN’DA SUNUM YAPTI
Türk Hava Yolları eski Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ...
THY İKİ SEFERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları, bugün Belçika genelinde yapılan grev nedeniyle İstanbul’dan ...
VE KIZILELMA HAVALANDI!
Son dakika... BAYKAR tarafından üretilen İnsansız Savaş Uçağı KIZILELMA, ...
 
ROLLS-ROYCE'TAN YENİ TEST
Rolls-Royce, ALECSys (Advanced Low Emissions Combustion System - Gelişmiş ...
İSTANBUL’DA ÖNEMLİ GÖRÜŞME
Suudi Arabistan ve Türkiye arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.
TEI-TF 10000 MOTORU TANITILDI
Türkiye'nin lider motor şirketi TEI, Türkiye’nin alanındaki en kapsamlı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası