pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IFTC HAVACILIK VERİSİ İÇİN KEYVAN’I SEÇTİ
IFTC HAVACILIK VERİSİ İÇİN KEYVAN’I SEÇTİ
SABİHA GÖKÇEN - SPHİNX UÇUŞLARI BAŞLADI
SABİHA GÖKÇEN - SPHİNX UÇUŞLARI BAŞLADI
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
GEZERAVCI: BU İLK ADIMDI
GEZERAVCI: BU İLK ADIMDI
7 Temmuz 2020 Salı - 14:41

ALMAN YETKİLİDEN TÜRKİYE'YE SEYAHAT AÇIKLAMASI

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye’ye seyahat uyarısının kaldırılmasının kısa sürede mümkün olabileceğini belirterek bunun için gereken şartların sağlanması gerektiğini ifade etti

ALMAN YETKİLİDEN TÜRKİYE YE SEYAHAT AÇIKLAMASI

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilen seyahat uyarısının kısa sürede kaldırılması yönünde olumlu mesajlar verdi.

N-TV televizyonuna konuşan Bareiß, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması şansını iyi gördüğünü belirterek, "Durum iyi olursa, ki geçen hafta iyiydi, oldukça hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz" dedi. "Bu bağlamda, seyahati mümkün kılmak için önümüzdeki günlerde ne yapabileceğimizi düşünme aşamasındayız” ifadelerini kullanan Bareiß, bunun için gereken koşulların sağlanması gerektiğini vurguladı.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili politikacı, vaka sayısının düşük olmasının yanı sıra turistlerin evlerine yeniden sağlıklı bir şekilde dönebilmesi için Türk sağlık sisteminin salgının üstesinden gelebilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Tarih vermedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile geçen hafta Berlin’deki görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Bareiß, “Korumanın sağlanması için ülkede çok şeyin yapıldığı elbette fark ediliyor” dedi. Seyahat uyarısının ne zaman kaldırılabileceği konusunda kesin bir tarih vermeyen Alman yetkili, “Bu nedenle gelecek haftalarda Türkiye hakkında konuşabileceğimize güveniyorum. İnsanların yakında Türkiye’ye uçabileceğini ve güvenli tatil yapabileceğini umuyorum” şeklinde konuştu. Görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Bareiß, “Her hafta durum değerlendirmesi yaptıklarını” söyledi.

"Tavrımız adil ve dürüst olmalı"

Diğer ülkelere kıyasla Türkiye’ye yönelik daha sert bir uygulama içinde olunmaması gerektiğine işaret eden Bareiß, “Her ülkeye yönelik tavrımızın adil ve dürüst olması gerekir” şeklinde konuştu.

Alman hükümetinin turizm yetkilisi, Almanya’nın Avrupa Birliği dışındaki 160 civarında ülkeye uyguladığı seyahat uyarılarının kaldırılması konusunda da temkinli açıklamalarda bulundu. "Bir ülkede vaka sayısı düşükse ve seyahat edenlerin güvenliği sağlanabiliyorsa, açılmayı düşünebiliriz" diyen Bareiß, "Ancak bunun çok çok dikkatli bir şekilde olması gerekiyor" ifadesini kullandı. Bareiß, vaka sayılarının da doğru bir şekilde kaydedildiğinden emin olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türk heyetin Berlin temasları

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe geçen hafta turizmde normalleşmenin en kısa sürede sağlanabilmesi için Berlin’de resmi temaslarda bulunmuştu.

Türkiye’de turistlerin güvenli bir şekilde tatil yapabilmeleri için alınan önlemleri temaslarında anlatan bakanlar, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını bir an önce kaldırması beklentisini iletmişlerdi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise seyahat uyarısını gözden geçirecekleri mesajını vermişti.

Deutsche Welle Türkçe

 
İSG TÜNEL ÇALIŞMASI İÇİN YOLCULARI UYARDI
 
PEGASUS GENEL MÜDÜRÜ TEDBİRLERİ ANLATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UKRAYNALI GAZETECİLERE ANTALYA’DA SAHA TURU
Ukrayna’nın başkenti Kiev’den PS 5321 sefer sayılı Ukraine International ...
İLK TURİST KAFİLESİNE LOKUMLU KARŞILAMA
Kovid-19 salgını sonrası tüm dünyada pandemi ilan edilmesi ile yurt dışı ...
TURİZMCİLERDEN İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR AB’YE TEPKİ
İngiltere'nin Türkiye'den geleceklere karantina muafiyeti koyması Kuşadası'ndaki ...
 
İKİ BAKAN ALMANYA'DA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Dışişleri Bakanı Mevlüt ...
İNGİLTERE TÜRKİYE'YE UÇUŞ YASAĞINI KALDIRIYOR
İngiltere'nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere uygulanan ...
ANKARA'DAN BRÜKSEL'E "SEYAHAT KISITLAMASI" TEPKİSİ
Dışişleri Bakanlığı, AB'nin seyahat kısıtlamaları kaldırılan ülkeler arasına ...
 
AB 14 ÜLKEYE SINIRLARINI AÇIYOR
Avrupa Birliği(AB), yarından itibaren 14 ülkeye sınırlarını açıyor, listede Türkiye yok
YUNANİSTAN SINIRLARINI AÇMA KARARI ALDI
Yunanistan, Türkiye dahil komşu ülkelere sınırlarını 1 Temmuz'dan itibaren açma kararı aldı
İNGİLTERE'DEN BAZI ÜLKELERE SEYAHAT KORİDORU
İngiltere hükümeti, 6 Temmuz'dan sonra bazı ülkelerle seyahat koridoru ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YENİ HEDEFLER
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası